Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anieleczka36

okreslil plec dziecka w 11 tyg ciazy- MOZLIWE???

Polecane posty

Gość anieleczka36

bylam wczoraj na usg i powiedzial ze sterczy cos miedzy nogami i na jego oko to chlopak, ale poradzcie mii prosze czy to oby nie pepowina albo jakies zarty???? przeciez to dopiero 11 tydz, narzady plciowe chyba sa jeszcze nie do rozpoznania pozdrawiam

Gość blue c
mi w 13tc powiedzieli, że córa, teraz się sprawdziło i córa na 100%:)

Gość anieleczka36
no to w szoku jestem ze tak wczesnie, ale kojaezysz usg co bylo widac ???

Gość anieleczka36
czyli niesterczalo nic miedzy nózkami dziewczyce??? glupo pytam ale na tej stronie wszystko w 11tyg wyglada tak samo

zauwaz ze roznica (gdy genitalia meskie i zenskie wygladaja tak samo) jest w kacie nachylenia, meskie ponad 30 zenskiekie mniej niz 30 stopni moze dziecko ladnie sie pokazalo i lekarz poprostu zmierzyl ten kat ...

Gość anieleczka36
nie mierzyl genitaliow, mam nadzieje jednak ze to pomylka i bedzie dziewczynka

Gość ferdek_kiepski
w 11 tyg. ciąży nie jest możliwe jednoznaczne określenie płci płodu. To zwyczajna zgadywanka, a lekarz przekonując, że widzi np. dziewczynkę i tak ma 50 % szans, że trafi, a rodzice potem będą go polecać innym, że to taki dobry diagnosta od USG :P

mój gin określił mi płeć w 100% ok 25tygodnia... powiedział, że nie będzie strzelał i powie jak będzie miał pewność... często chłopcy z 11tyg zamieniają się później w dziewczynki!!!

Gość anieleczka36
no wlasnie moze on chce byc madrzejszy niz jest i rzeczywiscie po co gadac skoro nie ma pewnosci a taka bylam z lekarza zadowolona....

ja w 12 tc pytałam lekarza o płeć to też mi powiedział ze teraz nie ma co mówić bo większość wygląda na chłopca a później okazują się dziewczynkami. płeć poznałam w 22tc

Gość anieleczka36
oby sie mylil

Gość oscypka
mi moj gin w jednej i drugiej ciazy okolo 11-12 tygodnia okreslil plec, ktora za kazdym razem byla prawdziwa. jezeli lekarz ma dobry sprzet i oko i dziecko ladnie sie ulozy jest to mozliwe. moj lekarz jest znany z tego, ze nigdy sie jeszcze w swojej karierze nie pomylil. tez mu na poczatku nie wierzylam ze tak wczesnie juz wie ale on sie smial i mowil ze na 100% powie jak sie dziecko urodzi, ale w g niego bedzie taka a taka plec ;)

na dobrym sprzęcie można określić płeć dziecka tak wcześnie. Mój lekarz określił w 12 tygodniu:-) celnie:-) Ale znam przypadek mojej koleżanki, kiedy całą ciążę na każdym USG była przekonywana, że urodzi chłopca a w dzień porodu na świat przyszła dziewczynka:-) Także różnie bywa ze "spostrzegawczymi" lekarzami:-)

mi określił w 12 tygodniu (dokładnie 12 tyg i 1 dzień). jak ma świetny sprzęt, jest dobrym lekarzem a do tego dzidziuś się dobrze ustawi to ma szansę zobaczyć tak wcześnie.

Gość oscypko a skąd jest
ten lekarz?

Gość zolzaaaazolzowata
mam nadzieje,ze to pomylka i bedzie dziewczynka ??????powinnas nie moc miec dzieci za takie pieprzenie kup se lalke i wiaz jej kokardki i zrob sobie swoja kopie a nie dziecko.... glupia i tyle

hej ,mi lekarz powiedział w 13 tyg że będzie chłopak i sama widziałam jajeczka:) mam nadzieje że bedzie bo córe juz mam

Gość teoretycznie w 12 tygodniu
można określić płeć, ale to zależy od sprzętu usg i od ustawienia dziecka

Hej dziewczyny byłam na badaniu przeziernosci karkowej w 11 tygodniu ciąży na prywatnej wizycie i lekarz stwierdził ze po kacie tzw. wzgórka płciowego to na 80 % to chłopak. Dodam ze najlepszy sprzet w miescie w którym mieszkam. Trochę się zmartwiłam gdyż pragnęłam dziewczynkę (chłopca już mam). Moja intuicja mnie jednak nie zawiodła bo wciąz wierzyłam ze w moim brzuszku mieszka mała dziewczynka. Dzis rano 20 tc byłam na wizycie u doktora który od początku prowadzi moja ciąże i stwierdził wykonując usg ze nie musze szukac imienia dla chłopca bo bede miała dziewczynkę. Takze lekarz który badał mojego dzidziusia pod katem przyzierności nie ma pojecia o okreslaniu płci we wczesnej ciazy. Choc zapewniał mnie ze pomyli sie tylko dwa razy. Jednak juz 3 raz i u mojej kolezanki tez zle strzelil. to 4 raz. Takze same widzicie moj lekarz prowadzacy nie chciał wczesniej okreslac bo powiedział ze musi miec pewnosc. Takze uwierzcie mi nie warto nastawiac sie w 11 tygodniu bo roznie to bywa.

w linku który podała anieleczka WYRAŹNIE widać ze w 11 tyg ciazy genitalia wyglądają tak samo!! więc nie da się określić płci na tym etapie...moj gin powiedział mi dopiero w 20tyg że bedzie córka,wcześniejsze diagnozowanie mija się z celem albo jest zgadywanką...

ja w 17 tc podpytalam lekarke przy kontrolnym usg. Nie chciala mowic na 100% ale sugerowala dziewczynke. mnie tez sie wydawalo, ze dziewczynka, bo sie ladnie ustawila na usg. i niczego sie nie dopatrzylam miedzy nogami, w 19 tc juz na 100% potwierdzono corke i faktycznie urodzilam dziewczynke.

Gość whhhhhg
niemożliwe raczej, raczej dobry strzał był;)

mnie powiedział że chłopak w 14 tygodniu,czekałam a na usg w 24 potwierdziło się, małyu rozłożył nogi i machał nam cyckiem :D

Gość poza tym....
wargi dziewczynki czesto puchną, co wyglada jak jądra ( można pomylić), dlatego czesto lekarze blednie mowiza, ze bedzie chlopiec, przy dziewczynce mniejsze prawdopodobienstwo pomylki jest :)

Gość Beyonce

Dziewczyny. Jeżeli lekarz wam powiedział ze tak wcześnie nie da sie okreslic płci to albo ma słaby sprzęt albo on nie jest najskuteczniejszy. Na dobrym sprzęcie widac płec doświadczony lekarz nie musi zobaczyc siusiaczka zeby mial jasnosc ale równiez widzi narządy wewnętrzne i odległosc pęcherza itp. podobno nawet sposób podkurczania nóżek ma znaczenie jeśli Wasi lekarze tego nie wiedzą to moze niech sie douczą 😆😆😆😆 jeśli widzi lekarz krążenie krwi na badaniu to widzi również malutkie jajniki które na tak wczesnym etapie są wykształcone pozdrawiam . Mi lekarz powiedzial w 12 tyg ze na jego oko dziewczynka bo juz sie zdążyly wyksztalcic narządy ktore są charakterystyczne dla dziewczynek ale oczywiscie potwierdzimy to w kolejnym usg ale mało kiedy sie myli w takich przypadkach. 

Gość Abc

Mi w 13 tc powiedzial ze raczej chlopak , mam córkę. Potem juz od 20 tc uparcie twierdzil ,ze dziewczynka.