Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlicjaKrawczyk

dziecko

Polecane posty

Gość AlicjaKrawczyk

Mam ogromną prośbę do mam wszystkich niemowląt w wieku od 8 do 12 miesięcy. Otóż studiuje i w ramach zajęć mam zrobić obserwację dziecka którego nie znam . Niestety nie znam nikogo kto by posiadał dziecko w wymienionym wieku mam prośbę do was. Czy moglibyście mi opowiedzieć jak wasze dzieci reagują gdy ktoś pojawi się obcy próbuje wziaśc go na ręce?? Czy mocno protestuje gdy ma zostać z obcą osobą na 15 minut w waszym domu a mama jest w drugim pokoju ?? Czy podczas przebywania z osobą obcą zachowuję się inaczej niż gdyby przebywało z wami jest (strachliwe lękliwe??) . Jak się zachowuję gdy jesteście wszyscy w trójkę ( mama dziecko + obcy obserwator)

Gość nie ma co sie spinac
ja mam 8 miesieczne dziecko. Na razie nie zauwazylam, zeby moj synek jakos zle reagowal na obce osoby. Gdy ja musze wyjsc z pokoju, a maly zostaje przez chwile z jakims moim znajomym, ktorego wczesniej nie widzial, zachowuje sie dokladnie tak samo jak przy mnie, nawet sie do nich usmiecha, czego nie robi do swojego taty :) chyba czuje twarda reke heheh zartuje :)

Gość dzitusiowa mamcia

Gość dzitusiowa mamcia
Moje dziecko ma 9 miesięcy i sytuacja wygląda tak, ze jeśli ktoś, kogo nie widziała tydz ( ciocia, dziadkowie, moja koleżanka) próbują wziąć je na ręce, to odwraca się do mnie, trzyma za szyję. Po jakimś czasie, powiedzmy pół godz, godz da się wziąć na ręce w mojej obecności, później bez problemu. Moje wyjście z pokoju i pozostanie z obcą osobą jest niemożliwe :) od razu wrzask i płacz. To zdarza się również w przypadku, kiedy ma zostać ze sowim tatą, którego widzi przecież codziennie. Ma tak od jakiegoś miesiąca. Wcześniej było lepiej, nie reagowało aż tak na obecność obcych, czy moją nieobecność.

moja ma 9,5 miesiąca i tak nikomu obcemu nie da sie wziąść na ręce trzyma mnie za szyje ... tak samo nie zostanie z kimś kogo nie zna , ba ona nawet jak kogoś zna to nie chce zostać sam na sam w pokoju tylko mama.... jak jestem ja i ktos znaomy to usmiecha sie i zaczepia wtedy sie nie boi tez zaczeło sie to około miesiac temu wczesniej nie pilnowała mnie tak mocno