Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anka323

Waga po ciazy

Polecane posty

Gość ewela1988
Ja przytyłam 20 kg. Przed ciążą ważyłam 65 kg przy wzroście 177. Po porodzie miałam zaledwie 6 kg mniej. Moja córeczka ma 2 miesiące, a ja ważę 73 kg..., więc jeszcze kilka kg za dużo. Mieszkam na stałe w Holandii. Podzieliłam się moim niezadowoleniem z wagi z moją położną. Trochę mnie pocieszyła, bo powiedziała, że zazwyczaj 2 kg po ciąży zostają, więc pozostaje mi zaledwie 6 kg do zrzucenia... Na początku traciłam ok. 1kg na tydz. (karmię piersią), niestety waga się zatrzymała i muszę się wziąć za siebie....:( pozdrawiam

Gość gość
W ciazy przytylam 23 kg obecnie jestem rok po porodzie i waga spadla mi do 54kg przy wzroscie 170 cm, przed ciaza wazylam 57, przez rok karmilam piersia

Gość gość
Standardowo 60 kg, 170 cm. 20 kg w ciąży na plusie. Po porodzie spadło 7 kg. Nadwyżkę 13 kg gubiłam przez 3 miesiące. Ważąc tyle samo co przed ciążą wyglądałam i tak grubiej, więc odchudzam się nadal. Teraz mam 2 kg mniej niż przed porodem, wielkie udziska i mniejsze cycki.

Gość ksenjja
Jak bierzesz TL to nie musisz się martwić o jojo, ale będziesz musiała powtórzyć kurację po jakimś czasie żeby utrzymać wagę i nie tyć. Bo preparat pomaga w tym właśnie i nie dopuszcza do powrotu raz zgubionych kilogramów

Gość gość
Zaszłam w ciążę ważąc 69 kg przy 165 cm wzrostu. Miałam lekką nadwagę. Po 3 miesiącach wymiotów ważyłam 66 kg. Potem mdłości minęły jak ręką odjął, a ja jadłam normalnie, ale się pilnowałam (ginekolog ze względu na lekką nadwagę zasugerował, że do 8kg byłoby idealnie). Jadłam dużo warzyw, mięso gotowane, pieczone, czasami smażone, zupy. Owoce, ale umiarkowanie bo to cukier. Zero słodyczy. No i normalne ilości, bo w ciąży w II i III trymestrze zapotrzebowanie wzrasta o 300kcal, to taka wypaśniejsza kanapka a nie 3-cia dokładka obiadu. W efekcie w dniu porodu ważyłam 72 kg. Czyli od najniższej wagi przytyłam 6kg, a od początkowej 3 kg. Po wyjściu ze szpitala w 3-ciej dobie ważyłam 66. Po dwóch tygodniach 62. A po 6-ciu tygodniach połogu 59. Ostatecznie po pół roku karmienia piersią (i też trzymania diety matki karmiącej) ważyłam 55 kg. Ciąża i sprawy z nią związane odchudziły mnie (przy mojej silnej woli w trzymaniu dobrych jadłospisów) o 14 kg. A brzuszek miałam mały i filuterny:D Zero rozstępów i nadmiarów skóry :D Każdej kobiecie życzę takiej ciąży:) P.s Moja córka ważyła 3300 i mierzyła 56 cm. Jest całkowicie zdrowa. Urodziła się w 39tc. Nie trzeba więc przytyć nie wiadomo ile żeby urodzić zdrowe dziecko.