Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anka323

Waga po ciazy

Polecane posty

Wiem,ze bylo juz takich tematow duzo,no ale czemu by nie odswiezyc watku :) No wiec powiedzcie mi mamusie ile czasu zajelo Wam zgubienie kg? Ja przytylam w ciazy 27kg..Jestem prawie 6 tyg po porodzie,a moja waga zatrzymala sie na 70kg..Musze zrzucic jeszcze co najmniej 15kg..:( Nie karmie piersia,gdyz pokarm zanikl mi po niecalych 3 tygodniach...Od poniedzialku zaczynam cwiczyc na orbitreku i jestem na diecie..ehh dluga droga przede mna..

Gość ojojojjoooojjjoo
ja utyłam 19, przez 2 m-ce schudłam 14, zostało 5kg i tak jest do tej pory, a jestem 5 m-cy po...karmię, ale to nie jest gwarantem szczupłej sylwetki...zaczęłam chodzić na step+tbc/abt 5razy w tyg, odchudzać, się nie mogę, bo to co jem, je też dziecko...nie obżeram się, nie jem słodyczy, nie jem po 19ej

faktycznie szkoda, że nie karmisz, bo karmienie piersią bardzo wycjąga kg. Ja mam odwrotny problem - od razu po porodzie miałam 2 kg mniej niz przed ciążą (a byłam szczupła). Teraz karmię i musze bardzo uważać, żeby jeszcze nie zlecieć z wagi 56 kg (przy wzroście 168 cm), bo mi pewnie zaniknie pokarm

Ja w ciazy przytyłam 9 kg,po ciazy jestem o 8 kg szczuplejsza niz przed ciaza.Karmie piersia i mam 5,5 msc dziecko.

no to tak jak ja-tez nie jem slodyczy,nawet herbaty nie slodze,jem tylko to co ma indeks glikemiczny ponizej 60...jem malo a czesto-tak mi kazal znajomy trener z silowni..odstawilam tez ziemniaczki i bialy chleb..no zobaczymy..latwo nie bedzie...

Gość ale kazda kobieta jest inna
mi zostalo 6kg a karmie 7m-cy

No tak..obie jestescie wysokie..to norma..ja jestem niziutka,bo mam tylko 154cm...malym zawsze wiatr w oczy hehe

Gość zolzaaaazolzowata
u mnie sie nie s prawdza,zekarmienie pomaga zrzucic bo to nie karmirnie pomaga ale dieta podczas karmienai ,nic smazone tylko gotowanbe zero czekolady itd ja przytylam duzo za pierwszym razem szybko zrzucilam nic nie robiaz za drugim katuje sie 8 m-cy i jeszcze 5 kg ale mam diete i chodze na basen i silke

ja przed ciążą ważyłam 49 kg. W ciąży przytyłam 12kg. Aktualnie jestem szczuplejsza niż przed ciążą co nie wygląda zbyt ciekawie. Co mnie cieszy to wreszcie mam niewielki biust!! Zawsze nosiłam rozmiar C lub D, a podczas karmienia piersią wogóle nie mogłam znaleźć rozmiaru na siebie. A teraz mam takie fajniutkie B - nie spodziewałam się, że to właśnie po karmieniu będę najbardziej zadowolona ze swoich piersi :)

ja przytyłam 12 kg, schudłam 24 kg. obecnie ważę 54 kg (już mi 1 przybył jak zakończyłam karmienie) przy 168 cm wzrostu. do wagi sprzed ciaży wróciłam po ok 2 miesiacach, potem leciały kolejne kilogramy. u mne podziałało to ze karmiłam alergika, prawie nic nie mogłam jeść, przez pierwsze 5 miesięcy zyłam praktycznie tylko na gotowanej piersi z kurczaka, marchewce i ryżu. pieczywa nie mogłam, kupnych wędlin też nie (alergia na mleko, soję, selera, pora, ryby, ogórka, pomidory, i mase innych rzeczy).

Ej dziewczyny ja sie podziele z Wami moimi kilogramami!Nie ma problemu-naprawde :D Bierzcie ile chcecie :)

U mnie niestety jest juz 2 lata po porodzie a jeszcze mam przynajmniej 7 kg do zrzucenia

Gość bunia423
hej u mnie przed ciaza 56kg ,prztylam 20 kg, jestem 7 tyg po porodzie i waze 65 kg. waga stoi w miejscu... karmie piersia.

U mnie przed ciążą 48kg, przytyłam 15kg. Wychodząc ze szpitala miałam 55kg i tak zostało do teraz (po 9 miesiącach). Biorąc pod uwagę wzrost 175cm to cieszę się że parę kilo mi zostało ;) Aha i nie karmię piersią.

Gość Tioneehilson
waga po ciaży?40 kg, przed 44

Gość Tioneehilson
nie karmilam,

Gość Tioneehilson
no nie, ale kurdupel jestem, 160cm na szczeście zapowiada się,że syn odziedziczy wzrost po tacie,:))

Gość a ja wazylam
przed ciaza 58 kg, w ciazy przytylam 12 kg czyli wazylam 70 kg no a teraz (8 miesiecy po porodzie) waze 68 kg :/ a karmilam piersia 3 miesiece, przez ktore jeszcze przytylam, bo mialam takie rzuty na slodycze, ze to maly pikus przy dietce karmiacej :D

Gość nasti 432
straszny_kocur , czy to znaczy, ze po karmieniu piersi Ci się zmniejszyły???? Jak to możliwe???? Pytam, ponieważ w duchy też na to liczę. Mnie podczas ciązy i teraz kiedy karmię piersi nie zmieniły rozmiaru - sa takie jak przed ciążą, dośc duże (D lub E). Mam nadzieje, żę troszke spadną jak przestane karmić

Gość Abbey
Ja w ciazy przytylam 14kg a teraz waze o 17 kg mniej, ale mnie moj maluch odchudza :D

Gość mama synka 19 miesięcy
Mnie zajęło prawie 3 miesiące. W ciąży przytyłam 20 kg, zaraz po porodzie było 8 kg mniej, ale najtrudniej było pozbyć się tych ostatnich kilku kilogramów. Karmiłam piersią przez 9 miesięcy, a jak już wspomniałam już 3 miesiące po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą czyli 50kg przy 169cm wzrostu i pokarm mi nie zanikał jak któraś z Was się tutaj tego obawia;) Miałam go całe mnóstwo;) Któraś z Was pisała o tym, że jest mamą alergika i że musiała przez 5 miesięcy jeść duszonego kurczaka i gotowane warzywa... Ja musiałam tak jeść przez cały okres karmienia piersią, bo gdy próbowałam zjeść cokolwiek innego natychmiast odbijało się to na moim dziecku, które płakało przez bolący brzuszek:( Dlatego zrezygnowałam z karmienia piersią po 9 miesiącach i szybko przybyły mi 3 kg, bo po takim okresie dietowania odbiłam sobie z nawiązką stracony czas i jadłam bez opamiętania to czego tak długo nie mogłam;) Zresztą przy moim wzroście 53 kg nie są dla mnie tragedią:D Autorko, musisz pamiętać, że na wadze przybierałaś całe 9 miesięcy i te kilogramy nie mogą zniknąć w 6 tygodni;) Życzę wytrwałości i powodzenia w gubieniu kilogramów:)

Gość Paulina_82
witm dziewczyny ja w ciazy przytylam 29 kg;-((przed ciaza wazylam 63,w dniu porodu 92 msakra!!!mialam cesarke ,w dniu wyjscia ze szpitala mialam 12 kilo mniej(mialam duzo wody w sobie)obecnie jestem po prawie poltore miesiaca i waze 77,wiec jeszcze jakies 15 kilo musze zgubic.Karmie piersia,wiec zobaczymy co z tego bendzie,pozdrowionka dla was

W ciazy + 22 wyjscie ze szpitala tylko -5 kg. zostalo 17 kg do zrzucenia. Bolalo strasznie meczylam sie ,zle czulam sie z waga- tylko 8 schudlam od tak na poczatku reszta to praca -silownia basen. Od 3 m-cy znaczne ograniczenie jedzenia ,zmienienie nawykow zywieniowych. Po 8 m-cy od porodu chwale sie wszedzie wrocialam do wagi z przed ciazy. Radosc niesamowita bo czulam sie okropne. 158 WZRST WAGA 53 I nie chce wazyc mniej dobrze mi z ta waga .

W ciazy + 22 wyjscie ze szpitala tylko -5 kg. zostalo 17 kg do zrzucenia. Bolalo strasznie meczylam sie ,zle czulam sie z waga- tylko 8 schudlam od tak na poczatku reszta to praca -silownia basen. Od 3 m-cy znaczne ograniczenie jedzenia ,zmienienie nawykow zywieniowych. Po 8 m-cy od porodu chwale sie wszedzie wrocialam do wagi z przed ciazy. Radosc niesamowita bo czulam sie okropne. 158 WZRST WAGA 53 I nie chce wazyc mniej dobrze mi z ta waga .

Ja przytylam w ciazy 8.5 kg. Porod by naturalny, 2 tygodnie przed terminem. Maly wazyl 3.3kg, wiec zdrowa waga. W 10 dni po porodzie waga wrocia do poziomu sprzed ciazy i nadal spada, tyle ze powoli. Dodac musze, ze przed zajsciem w ciaze troche przytylam i wazylam ponad 63kg natomiast normalnie waze okolo 58-60. karmie piersia.

przed ciążą ważyłam 54kg, kiedy szłam rodzić ważyłam 59kg ale za nic nie wiem ile ważyłam po porodzie, wiem tylko, że pół roku po ważyłam 51kg, z tym, że ja niewiele przytyłam więc pewnie spadło w szpitalu wszystko na szczęście.

ja przytylam 20 kg w ciąży. 2 mies po porodzie nie miałam już 15 kg. ale potem zrzuciłam tylko 1 killo i waga sie zatrzymała a juz jestem 4 mies po. piersią karmiłam tylko 2 tyg. nie jadłam po 18, ćwiczyłam 6 weidera, brzuszki, nie jadłam nic a nic słodyczy i na nic to. mam dalej te cholerne 4 kg na plusie:( no i fałdkę na brzuchu z boczkami. ale nawet nie tak tragicznie wyglądają. nie tragicznie ale mi to strasznie przeszkadza bo przed ciążą nigdy brzucha nie miałam, a teraz jest fałda :(