Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pajacowa bodowa

kubek niekapek od 4 m-ca nie działa na synka

Polecane posty

Gość pajacowa bodowa

napisali ze od 4 m-ca ale mój synek nie potrafi chyba ciagnąc, możenie lubi? czy on nie jest przypadkiem od 6 m-ca? synek ma niecałe 6 m-cy juz a ten kubek normalnie jest bez uzyteczny. Firma tommee tippe z plastikowym ustnikiem. kupiłam z silikonowym ale trzeba miec siłę i ząbki by nacisnąc i wtedy z niego leci. A ten od 4 miesiąca od razu ciurkiem leci , albo mało albo duzo leci i synkowiani tak ani tak nie pasuje. Wróciłam do butelki. kaszek tez nie lubi jesc łyżeczką tylko z butli

mój nie chcial niekapka dlugo. Nie dawaj mu na siłe, powolutku.

Kubeczkowe próby najlepiej rozpocząć, kiedy maluch pewnie siedzi. Wtedy powinien poradzić sobie już z tym wyzwaniem:) Twój szkrab jest bardzo mały... Jeśli na razie odpowiada mu ssanie ze smoczka, bądź cierpliwa i niczego nie rób na siłę. Po prostu odczekaj i ponów naukę picia z kubka za jakiś czas, bo tej umiejętności, jak każdej nowej:) trzeba spokojnie uczyć. Jedne dzieci uczą się szybciej, inne wolniej. Powodzenia! P.S. Najpierw daj mu do rączki tzw. kubek treningowy (z miękkim ustnikiem oraz wygodnymi uchwytami), a gdy bobas opanuje sztukę samodzielnego picia, sprezentuj mu kubek niekapek.

Gość dlaczego dlaczego
zmuszacie tak male dzieci do nowosci? ktos wymyslil,ze od 4 miesiaca a wy musicie koniecznie to zastosowac! Dzieciak wszystkiego sie nauczy w swoim czasie.Ja mam przesliczny kubeczek z 3 dziurkami i uchwytami.Moje dziecko sie nim bawi i wszystko zalewa.Wole dac ze smoka niz go przebierac.

Nie martw się, moja ma 9 miesięcy i też nie umie pić z kubka. Wścieka się jak tylko go zobaczy.