Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isssunia

Jakie kosmetyki dla noworodka? Jakiej firmy?

Polecane posty

Gość Viola387
Polecam kosmetyki tej firmy; ABCKOSMETYCZNE.PL są ty kosmetyki zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Z przesyłką nie ma problemu, poza tym tanio i dobrze.

Gość abrelka
Chyba te Eloderm przemawiają do mnie najbardziej, bo można je stosować od początku u noworodków. Tak czytam wasze wszystkie propozycje i niestety nie kazdy kosmetyk nadaje się do stosowania od 1go dnia życia.

Gość gość
Johnon baby jest super

Gość gość
Organiczne bezzapachowe mydelko i do smarowania organiczny olej kokosowy i to wszystko

No pewnie, że nie każdy. Szczególnie z noworodkami trzeba bardzo uważać, bo skórę mają delikatną i żadnej bariery ochronnej. Trzeba sprawdzać, żeby kosmetyki, a jeszcze lepiej emolienty, nie zawierały sztucznych dodatków. Warto też sprawdzić, czy kosmetyki mają odpowiednie atesty . Eloderm możesz spokojnie stosować u noworodków. No i pamiętać: im mniej tym lepiej. Lepiej jeden dobry kosmetyk niż trzydzieści byle jakich.

Kosmetyki (emolienty) Eloderm są właśnie dla osób z AZS i skórą nadwrażliwą, ja akurat znam te dla dzieci, ale są też dla dorosłych

Mnie interesują te bardziej dla dziecka. Od jak małego można je stosować i jakie to są dokładnie kosmetyki? Jest coś do kąpieli?

Gość basia_19882
Polecam kosmetyki allerco. Z początku używalismy tylko balsamu do ciała tej firmy i działał cuda. Alergiczna skóra małej pozbyła sie zaczerwień i krostek, jest delikatna. teraz mamy emolient do kąpieli i krem przeciw odparzeniom. Na pupie nie ma zadnych zaczerwien od pieluszek. Krem troszke ciezko sie wchłania ale to akurat mały problem :) Zas płyn do kąpieli wspaniale natluszcza i nawilza skóre dziecka. Jest gładka i odpowiednio nawilzona.

Gość abdziula
witam:) ostatnio dostalam swietne kosmetyki dla moich pociech firmy Allerco :) Allerco emolienty emulsja do kąpieli znakomicie sprawdza sie w pielęgnacji przesuszonej skóry moich bliźniaków. Zdecydowanie nawilza i natłuszcza skóre. Moje brzdące maja bardzo delikatna i wrażliwą skóre co bardzo ogranicza mi wybór kosmetyków. Wciąż szukałam odpowiedniego produktu by na delikatnej skórze maluchów po kąpieli nie pojawialy sie krostki. Z czystym sumieniem moge polecic wyzej wymieniony emolient. Jest idealny. Maluszków skóra w pełni polubila ten kosmetyk. Kasia

Gość konefqa
Ja ostatnio miałam okazję wypróbować kosmetyki firmy Allerco. Moja 7-miesięczna pannica ma bardzo wrażliwą skórę, skłonną do podrażnień i przesuszania. Emolium średnio nam podeszło, a Allerco o dziwo po kilku pierwszych razach super! Zaczełyśmy od Emulsji do kąpieli i kremu przeciw odparzeniom, bo w te okropne upały troszkę nam się pod pieluchą narobiło. Po kilku razach widoczna poprawa! :) Polecam z czystym sumieniem, gdy mamy do czynienia z problemową skórą u naszych maluszków.

Gość gość
Polecam Allerco.! Już po pierwszym użyciu, czyli pierwszej, kąpieli 5 miesięczna córka od razu miała lepszą skórę. Mąż, tak samo po wzięciu prysznicu. Skóra była miękka i przyjemna, zdecydowanie nawilżona, wręcz aksamitna. Preparat stosowałam też jako balsam do ciała, też się sprawdził, zwłaszcza jako krem do rąk. Działa natychmiast, a dłonie miałam przyjemne w dotyku i nawilżone. Nie miałam uczucia, jak ktoś by mi wbijał tysiące szpilek w dłonie po nałożeni preparatu jak to miałam przy tradycyjnych kremach do rąk. Jestem mile zaskoczona tym produktem, nie spodziewałam się, że będzie tak dobry. Zdecydowanie polecam dla całej rodziny! :)

Gość Uera89
My ostatnio kąpiemy się w płynie Allerco. Jest to emolient i świetnie sprawdza się przy upałach. Łagodzi, nie podrażnia i do tego nawilża skórkę małej :) Gdy była mała miała wysypki dość często i kąpałam tylko w emolientach i różnie to było. Ten się u nas sprawdzał i już z nami zostanie.

Gość IgaMiga
Mi najlepiej sprawdza się seria Elodermu od pierwszych kąpieli używałam dla małej emulsji do kąpieli, a teraz kiedy jest taka potrzeba używamy żelu i balsamu. Seria Eloderm jest przeznaczona dla dzieci już 1 dnia życia, są delikatne i doskonale nawilżają i natłuszczają skórę dziecka. Osobiście też czasami sięgam po żel i balsam zimą mam mocno przesuszoną skórę, są dosyć tanie i bardzo wydajne.

Gość mama18
jeżeli chodzi o marki to my używamy najczęściej zwykłej oliwki i produktów baby cap, lubię całą serie, skóra dziecka dobrze na nie reaguje i cieszy mnie fakt, ze to nasz polska firma

Gość dariaaaa333
my uzywamy roznych rzeczy obecnie mydło nivea jest ok, oliwka bambino i emolienty babycap

Gość Kaśka_Wilk
Ja uzywam dla dziecka produktów z serii Linomag z Ziołoleku z olejem lnianym. Ale jeśli maluszek ma powazniejsze problemy ze skórą, to lepiej kupić maść Linomag w aptece. Jest bez recepty, ale pediatrzy też ją przepisują.

Gość Magda0301
do tej listy wyprawkowej dopisałabym jeszcze sprawdzone przeze mnie produkty baby cap takie jak spray do higieny uszka oraz balsam nawilzajacy

Gość gość
Ja wolałam zainwestować w naturalne kosmetyki, bo od innych moje córki dostawały uczulenia. Kupowałam kosmetyki marki Topfer mają z tego i szampony, odżywki czy żele do mycia. Zamawiałam je na stronie www.drogeria-ekologiczna.pl bo tam mają spory asortyment kosmetyków dla dzieci i mam zresztą też.

Gość gość
my przy azs używaliśmy emolientów Babycap i wcale nie wydawaliśmy przy tym dużo pieniędzy na inne droższe produkty, tak jak niektórzy wcześniej pisali, ponieważ te kosztują ok 15 zł za każdy kosmetyk, przynajmniej na stronie internetowej.

Gość Carenia
Słuchajcie, jeśli chodzi o wszelakie informacje dotyczące pielęgnacji, wychowania dziecka, ale też ciąży ja czerpałam przede wszystkim z internetu. Ratunkiem dla mnie był, zresztą nadal jest portal parentingowy http://emaluszki.pl stąd dowiedziałam się naprawdę wielu rzeczy. Między innymi właśnie tego, że nie zawsze warto przepłacać za kosmetyki dla noworodka :)

Gość gość
A różne. Najlepiej zeby spasowaly dziecku i nie zagrazaly jego zdrowiu. W hurtowni http://aico.com.pl/ maja mase swietnych produktow takze takich naprawde warto.

Moja córka skończyła właśnie 5 miesięcy i do pielęgnacji jej skóry używam emulsji Lipikar Lait od La Roche Posay. Skóra małej nie jest już sucha a świetnie nawilżona . Dodatkowo ma dobry skład, dzięki czemu można jej używać już po 3 miesiącu życia dziecka.

Gość gość
nasz synek ma atopowe zapalenie skóry więc specjalistyczne kosmetyki...zamawiałam ostatnio właśnie w tej nowej eaptece, pewne miejsce , dobre ceny, czemu nie skorzystać https://eapteka.pl/

Gość gość
Hildegard Braukmann ma kilka bardzo dobrych kosmetyków pod dzieci - między innymi żel. Akurat na kosmetykach skierowanych do dzieci nie radzę oszczędzać, bo jednak wpływ na skórę dziecka może być naprawdę bardzo zły. U nas wszystko w porządku, ten sam kosmetyk i zero problemów od urodzenia.

Gość kafeterka08
delikatny ale skuteczny jest krem na niepogodę firmy Bebble, polecam wypróbować

Gość gość
Hildegard Braukmann - polecam ich zdecydowanie, ze względu na to, że mają fajny wpływ na cerę dziecka, a przecież to jest najważniejsze. Z pomocą byle jakich kosmetyków nie da się uzyskać niczego sensownego. Podstawą jest odpowiednia pielęgnacja - taka prawda.