Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isssunia

Jakie kosmetyki dla noworodka? Jakiej firmy?

Polecane posty

Gość Isssunia

Witam! Znam sporo matek, ale każda ma inne zdanie na temat kosmetyków dla dziecka. Wiem, że najlepiej aby wszystkie były jednej marki bo później ciężko wykluczyc ewentualny kosmetyk uczulający. Z tego co mówi mi wiekszosc mam to napewno nic z produktow Johnsons baby, a zachwalana jest po niebiosa NIVEA. Jakie są wasze opinie?? Mały rodzi się za poltora miesiaca, ale chce juz zrobic wszystkie zakupy bo staje sie coraz bardziej "niekatywna" :)

Gość mmmmmmmba
babydream z rossmana, seria extra sensitive, bez chemii, bez zapachu, super, niezłe są też kosmetyki HiPP, nivea ma pełno chemii i konserwantów, szkoda Maluszka

Gość Isssunia
Dziękuję proszę o wiecej opinii.

Gość polecam oilatum
emulsję do kąpieli i to wszystko.

jak najmniej kosmetyków. my używamy mleczko do ciała z serii hipp, i mydełko bambino. jak był malutki to też tylko to stosowałam. pupę przy zmianie pileuszki dobrze jest mąką ziemniaczaną zasypać, świetnie przeciwdziała odparzeniom, jak juz sie jakieś pojawia, albo w przypadku potówek dosypać trochę mąki do kąpieli wykąpać maluszka w krochmalu świetnie łagodzi podrażnienia! jak odparzenia były mocne to maść bepanthen. u nas odparzenia były na porządku dziennym bo małego uczulały pieluszki jednorazowe, więc ciągle sie męczyliśmy z krostami, rankami, sączącymi się miejscami :( i właśnie maka ziemniaczana i bepanthen działały cuda. pupę za każdym razem przemywałam zwykłą ciepłą wodą, nie chusteczkami nawilżanymi.

Gość zolzaaaazolzowata
ile osob tyloe opini i wymienia Ci tu dostepne wszystkie na rynku:p niestety musisz przetestowac i wtedy sie dowiesz na poczatek mydelko ,balsam (nie musi byc ja uzywalam penaten naturals ),oliwka,krem na twarz od wiatru i krem w razie ewentualnych odparzen johnson czesto uczula

A ja właśnie nie rozumiem tendencji do zakładania z góry, że dziecko na pewno będzie alergikiem. Ja od początku używałam Bambino i Jonsona (serie lawendowa) i wszystko było OK. Miałam też Oilatum, ale drogie to było, a efekt dokładnie ten sam co po oliwce Jonsona wlewanej do kąpieli.

mała_agatka podobnie jak Ty mam zamiar stosowac takie naturalne metody:)

Gość zolzaaaazolzowata
oilatum radzilabym dopiero jak pojawia sie problemu skorne co bedzie jak sie skora przyzwyczaji i przestanie wystarczac oilatum bedziecie musialy od razu sterydami smarowac

Gość im mniej tym lepiej
im tego mniej zastosujesz tym lepiej,chyba,ze dziecko ma skore wymagajaca,mam na mysli alergiczna,ze zmianami,odparzona,,ja nie stosowalam niczego,tylko to mydelko johnson takie w zoltej buteleczce,od 1 dni zycia,wszystko,a moje maluchy mialy zawsze idealna skore i nigdy nie odparzyla im sie pupa,na prawde

1. kostka do mycia oilatum 2. emulsja co ciała i twarzy cetaphil md 3. alantan plus maść do pupy kosmetyki konsultowane z alergologiem :)

Gość polecam oilatum
ja zrezygnowałam z innych kosmetyków na rzecz oilatum (emulsja jest droga ale bardzo wydajna) oilatum jako emulsja lepiej się rozpuszcza w wodzie niż oliwka. dziecko się nie lepi ( tak jak to jest po oliwce) i tym samym łatwiej się je ubiera. skóra jest natomiast ładnie nawilżona i nie trzeba żadnych dodatkowych kosmetyków.

Ja przez pierwszy m-c do 2 stosowałam Penaten, pozniej oliwke kupowałam bambino, plozne mi tą oliwke polecaly

acha no i kup alantan plus MASC, idealne na wszelkie skazy, odparzenia...

Gość polecam oilatum
chciałam dodać że oilatum stosowałam przez pierwsze pół roku a potem płyny do kąpieli (różnych firm ) i córka nigdy nie miała problemów ze skórą. nigdy nie smarowałam jej oliwką ani balsamami nawilżającymi.

Proszek do prania i płyn do 2 m-cy uzywałam Jelp, pozniej lovela i wszelkie sensitive. Po 10 m-cach próbowalam juz zwyklych proszkow i bylo ok

Gość zolzaaaazolzowata
taaaak zmyslona teoria...wiec po co uzywac kosmetykow dla niemowlat?:D dlaczego jesli przez dlugi czas uzywasz kremu a poznije nie masz sucha skore..a szoda gadac madre forumowe mamki wiedza wszystko naj bo reklamy ogladają:D jesli jestes jak wiadomo ktora franka z wawy to wszystko na ten temat

---> polecam oilatum - ja nie zauważyłam, żeby moje dziecko się lepiło po oliwce przeznaczonej do wlewania do kąpieli i też nie stosuję dodatkowo kremu czy balsamu

Gość i nie dziwie mu sie
i po co to wszystko?

Gość zolzaaaazolzowata
tylko pediatra i farmaceuta majacy korzysc z producenta oilatum poleca go:D a ja wole nie przeplacac i uzywam mydelka skoro moje dziecko ma sliczna gladka skore zaraz sie na mnie rzucicie ze swoimi teoriami ale na szczescie ide do pray wiec nie jmusze sie denerwowoac i czytac

ja wlewam oliwke do kąpieli, tak najlepiej nawilza ;) Z Penatena super jest płyn od stóp do głow, bardzo wydajny z pompką, idealne do obslugi jedna reka ;) O Oilatum tez słyszałam ze są dobre...

Gość zolzaaaazolzowata
hahahahaha skad ja to wiedzialam Franka:D same panie psycholozki tu sa jesli mowa o wychowaniu a o kosmetykac h zaraz pani sprzedajace perfumy sie pojawila ...no coz no coment

Gość zolzaaaazolzowata
no tak szkolenia szkoleniami na nich uczyli was tylko jak wcisnac najdrozszy gowno warty towar klientowi ,nie musisz zaprzeczac

nie perfumy a ogólnie kosmetyki :0 a nie pracuje w tej branży od 5 lat :) ale wiadomości niewyssane z palca zostały :)a jak chcesz wiedzieć jak działają kremy to chętnie udzielę wyczerpującej informacji :)

Gość i nie dziwie mu sie
dziecku wustarczy kapiel,czeste zmienianie pieluszki,wietrzenie przed zalozeniem nowej,przewiewne ubranko i to wszystko,po co te wszystkie mazidla,zatykaja dziecku pory,skora gorzej oddycha,i stad pozniej problemy,ja mam 3 dzieci,nigdy nie mialy odparzonej pupki ,jak mozna do tego dopuscic,dziecka skora musi miec jak oddychac,wszystko