Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zab zupa zebowa

czy wyrywałyście zęby mądrości, czy później was bolało?

Polecane posty

Gość zab zupa zebowa

Byłam dzisiaj na kontroli u dentystki i okazało się, że zęby mądrości które mi wyrosły są bardzo krzywe, nachodzą na siódemki i ogólnie nadają się do kosza;) dostałam skierowanie na zdjęcie i mam w kwietniu mieć je wyrywane. Powiedzcie mi, czy samo wyrywanie boli a przede wszystkim czy boli później, czy trzeba brac jakieś antybiotyki lub coś w tym stylu?

dostaniesz taki zastrzyk, ze niewiele poczujesz- zawczasu wloz sobie jakas wilgotna scierke do zamrazalnika, albo kup sobie jakies chlodziwo w aptece, bo opuchniesz strasznie inaczej. u mnie dentysta musial sie zapierac o moja klatke piersiowa, tak mocno gnojki siedzialy. ogolem nieprzyjemny zabieg, ale lepsze to niz miec pokrzywione siekacze :D powodzenia

Gość zab zupa zebowa
ożesz ty...;) a czy to jest aż do tego stopnia że do pracy nie da rady pójść?

nie wiem, nie jestem jasnowidzem:) bylem przedwczoraj u dentysty, niby glupia plomba, ale jebany wbil mi zastrzyk w tak czule miejsce, ze jeszcze wczoraj mialem opochniety policzek :/ roznie to bywa, ale jak pracujesz z klientami na zywo, lub cos w tym stylu, to nie radze isc potem do pracy na drugi dzien.

Gość zab zupa zebowa
pracuję w szkole, się zobaczy, boję się, ale przynajmniej będzie święty spokój, po co te cholerstwa rosną jak się je najczęściej wyrywa

w ogole powinny rosnac tylko mleczaki, wtedy bylby swiety spokoj. przerypane, a chodzenia do dentysty nienawidze wrecz.

Gość zab zupa zebowa
wiesz ja tam się cieszę że są i mleczaki i stałe chociażby dlatego że dzieci są z natury zbyt głupie żeby same zadbać o zęby, a rodzice nie wszystko mogą;) ja chodzę regularnie do dentystki co pół roku, tylko teraz te ósemki mnie wkurzają że hej....

Gość ząb bolesny
rożnie bywa, mój kolega mial wyrwane, 20 minut pozniej juz nie pamietal za to ja...spuchłam maksymalnie, myslalam ze mi skora na policzkach popeka a gdy znieczulenie przestalo dzialac mialam wrazenie ze ktos mnie kijem bejsbolowym wali po gębie heheh teraz sie moge z tego smiac ale nie bylo rozowo. A lekarz to byl kawal chlopa i az sie zmachal przy wyrywaniu tych zębisków straszliwych..