Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość verra

kiedy ustepuja dolegliwosci po zazywaniu antykoncepcji?

Polecane posty

Gość verra

hej 2 tyg temu odstawilam tabletki microgynon poniewaz mialam bardzo silne migreny czy ktos wie jak dlugo trzeba czekac na jakas poprawe by wkoncu zaczac normalnie funkcjonowac

U mnie częste migreny przestały występować się od razu jak odstawiłam pigułki (brałam dość długo z kilkoma przerwami,nawet próbowałam zmienić na inne-niestety migreny nie ustąpiły,dodam że na migrenę cierpię od 12 roku życia,mam 30 lat). Antykoncepcji w postaci pigułki nie używam już od 7 lat, natomiast migreny pojawiają się nadal przy skokach/spadkach hormonów w cyklu (zawsze jak mam okres)

Gość verra
ja odstawilam tabletki prawie 2 tyg temu i nic nie ustepuje czuje taki sam bol jak wczesniej

Poczekaj może do końca cyklu, jak nadal nie przejdzie idź do lekarza. A czy migreny miałaś przed stosowaniem pigułek, czy jest to skutek antykoncepcji?

Gość verra
nie mialam migren zazywalam diane35 wczesniej przez ok rok potem mialam przerwe a potem zaczelam brac microgynon i nagle zaczrelam sie dziwnie czuc ale nadal je bralam potem znowu przestalam przez kilka miesiaecy nie bralam niczego i czulam bol glowy a potem znowu wrocilam do microgynonu i zazywalam go ok 7 miesiecy i tydz temu przestalam nie wiem kiedy bole ustapia juz nie mam sily to bardzo mi przeszkadza w zyciu codziennym

Ja miałam podobnie-kłopoty zaczęły się jak zrobiłam kilkumiesięczną przerwę po 2-3 letnim braniu moich pierwszych pigułek. Potem były kombinacje z różnymi innymi (m.in. trójfazowe naśladujące naturalny cykl) i nic, odstawiłam to w cholerę. Może rodzinny w twoim POZ coś doradzi, albo da skierowanie do neurologa żeby potwierdzić czy to faktycznie migrena. Powodzenia!