Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upsasalala

Od kiedy dziecko moze spac samo w swoim pokoiku?

Polecane posty

Gość upsasalala

jak jest zdrowe oczywiscie, nie ma z nim wiekszych problemów. Wiadomo noworodka lepiej miec w tym samym pokoju ale juz troszke pozniej ? czy nie lepiej od razu zeby dziecko uczylo sie spac samo w pokoju niz pozniej je oduczac? pytam bo mamy odmienne zdanie oczywiscie z tesciowa :) jestem mloda i nie wiem czy dobrze mysle :) ale wydaje mi sie ze lepiej dziecko od razu przyzwyczajac niz pożniej zeby czulo sie odrzucane bo nagle go juz nie chcemy w naszym pokoju...prosze o rady jak jest lepiej? jak uwazacie?

Gość a co w niej takiego super
moja córka od pierwszego dnia w domu była w swoim pokoju. To trochę niewygodne dla mamy, bo trzeba było biegać w nocy, ale to nie trwa wiecznie :)

Gość upsasalala
no bo ja wlasnie myslalam o tym zeby noworodka do ok 3 miesievy miec przy sobie ale pożniej wlasny pokoik wiadomo kupie sonie elektroniczna nianie i otworze drzwi do pokoju ale mysle ze to jest normalne....ale tesciowa stwierdzila ze nie wiec pytam czy dobrze mysle :)

Gość a co w niej takiego super
nasza sypialnia była tuż przy pokoju małej, więc nie było żadnego problemu. To twoje dziecko a nie teściowej :) Więc decyzja należy do ciebie

Gość no od urodzenia a czemu by nie
?

Gość upsasalala
dziekuje wam wiec chyba mysle normalnie :)

Gość maja papaja
Z powodzeniem od urodzenia. Mam 2 i każde spało samo od pierwszych dni narodzin. Podstawa to niania elektro. i wygodny fotel do karmienia. :)

Gość maja papaja
* pierwszych dni od narodzin

Gość ja tez sie zastanawiam
czy odrazu kłaśc spac dziecko w jego pokoju. Do tej pory to bylo dla mnie oczywiste, ale juz pare razy uslyszalam ze jak ja sie tak nie boje, ze moze przestac oddychac a ja nie bede slyszala, albo cos. Ale przeciez jak zasne to nawet jak dziecko bedzie obok mnie to nie uslysze czy oddycha? Napewno nie chcialabym zeby spalo z nami w lozku, wiec to odpada, zostaje jedynie lozeczko, albo u nas w pokoju albo w pokoiku dziecka. Wolalabym w oddzielnym, bo napewno lepiej by bylo karmic czy uspokoic dziecko w drugim pokoju. Nie chcialabym za kazdym razem budzic meza, jak musze karmic dziecko, a ja tez bym mogla troche odpoczac kiedy to maz by sie zajal malenstwo w drugim pokoju. Juz sama nie wiem :/

Gość upsasalala
ja sie zdecydowalam juz....jak przywieziemy malego to bedzie u nas w sypialni lozeczko bo balabym sie o noworodka ale mysle ze po okolo 2 miesiacach przeniesienie do swojego pokoju...mąz wczesnie wstaje chce zeby sie wysypial a poza tym wole tak nauczyc dziecko od poczatku tesciowej nie slucham i jej starodwanych metod :P