Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uciekasz dobrze wiem

mam wielki problem

Polecane posty

Zaczne od tego ze jestem powazna kobieta...ale czasami zdarza mi sie pomyslec o sobie ze zachowuje sie jak nieodpowiedzialna nastolatka:(((Tak wiec pracuje zawodowo od 6 lat...Prace rozpczelam zaraz po studiach...niezmiennie ta sama:)Udalo mi sie awansowac i teraz mam juz pozycje w firmie...zarobki zawsze moglby byc lepsze...na chwile obecna zarabiam 6500zl....i nie wiem jak to jest ale nie mam ani swojego mieszania...nie mam oszczednosci...nie mam nic...na koniec miesiaca praktycznie brakuje mi kasy na zycie...:(((Inni zarabiaja o wiele mniej a potrafia odlozyc...a ja nie...zle mi z tym bo czuje jak mi kasa przeltuje przez palce...i to wszystko praktycznie na ...jedzenie..:((Jak to zmienic?

Gość www.nokaut.pl/#pid=38177
zarabiasz 6500 i jeszcze narzekasz?porozmawiaj z jakimś emerytem który ma 700 zł co miesiąc

Gość dzis urodziny kazika staszewsk
załóż sobie drugie konto, na które co miesiąc odkładaj. ja zarabiam mniej niż połowę tego co ty, a co miesiąc 1000 zł na luzaku odkładam, a za mieszkanie, jedzenie, szkołę i dojazdy do niej (tania nie jest) płacę sama.

Gość
po 1 zaloz konto oszczednosciowe, i przeleweaj na nie co miesiac jakas kwote ieniedzy. np. tysiac zl bedziesz miala mniej do dyspozycji wiec mniej wydasz ponadto: listy zakupow sklepy typu biedonka, supemarkety, gdzie wiekszosc jest tansza zakupy hutowe, np. caly kurczak zaamiast piersi gotuj na kilka dni, awentualnie kilka porcji i zamrazaj

Gość nauczysz się z czasem
jak założysz rodzinę wszystko się zmieni :)

Gość no to niezły tucznik
z ciebie :D trochę przedobrzyłaś z tą prowokacją :D

No wlasnie co ja jadam....wydaje mi sie ze nic takiego nadzwyczajnego....ale kupuje chyba bez namyslu...np wczoraj wyszlam tylko po wode i chleb a wrocilam z jogurtami , serami i ubozsza o 100zl (gdzie w lodowce mialam juz jedzenie na kilka kolejnych dni)....zaszlam do rybnego po rybe wyszlam ubozsza o 40 zl...wiem ze czytajac to ktos moze posadzic mnie o totalny debilizm...ja sama sie tak czuje chwialmi...juz nawet zalozylam sobie drugie konto na ktore wpplacilam w dniu wyplaty 2000tys i mialam ich za zadne skarby nie ruszac....a koniec koncem wydalam...Ostatnio moja kuzynka zadzwonila z prosba pozyczki i gdy powiedzialam ze nie mam obrazila sie bo stwierdzial ze sama nie jestem w stanie wydac 6500zl...a jednak...i wiecie co?Najlepsz ejest to ze nie kupuje sobie nowych ubran , perfum...takie zakupy robie raz na kilka miesiecy i wtedy wydaje wieksza kwote...Normalnie jestem glupia jak but...Nie jestem zdolna do zycia ...:(

Gość first minute
mam wielki problem jak sie pozbyc wasow???

Dlaczego tucznik?Wcale nie jestem gruba:)A wiekszosc zywnosi sie marnuje....i co najlepsze ja sobie z tego zdaje sprawe...ale bedac w sklepie najdzie mnie ochota na cos i kupuje...dojde do domu zjem troche i tyle....a potem lezy i sie wyrzuca....przeraza mnie mysl o rodzinie...czasami mi wstyd przed chlopakiem ze tak wszystko przepuszczam...On zarabia wieej ode mnie a wlasnie konczy budowe domu...ciagle wspomina o zareczynach , slubie..a mnie ogarnia panika...bo ja chyba nie jestemtem zdolna do bycia matka...jak ja sama nad soba zapanowac nie umiem a co dopiero nad kims...Moj chlopak sie smieje ze sobie szaleje ale to sie zmieni...i ze ma sie jedno zycie i nie powinno sie sobie niczego zalowac...ale bez przesady...

:(

ja wszystko sobie liczę i planuję wydatki na cały miesiąc lub dłużej, na kilka cykli miesięcznych... ponadto jak mam kupić coś niepotrzebnego zastanawiam się "gdybyś wydawał codziennie tyle kasy na takie bzdury, wówczas miesięcznie wydałbyś ..." i nie kupuję bzdur.

Gość wasy sa ostre i
kluja:P

Gość njdhxs
ostatnio kiełbasa mi nie smakuje a wam?