Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makkkkk90

co ile godzin karmicie 9 mies dzieci?

Polecane posty

Gość makkkkk90

co ile godzin jedzą wasze 9 miesięczne dzieci?

Co 2, tyle, że chcę zmieścić 6 posiłków w 12 godz, bo pozostałe 12 godz (od 19 do 7 rano) mała śpi.

Gość makkkkk90
ale masz dobrze mój budzi się jeszcze w nocy około 2.00 i około 5.00

Serio? 9m-czne dziecko juz niby nie powinno się budzić (gdzieś to wyczytałam na necie). A co mu dajesz na wieczór, może głodne jest? Ja daję 200ml kaszki + herbatka

7 mleko 10 2śniadanie ( budyn kanapka z twarozkiem , jogurt itd.) 14 obiad 17 deserek ( czesto owoc + biszkopt) 20. mleko wiadomo czasem jej sie zachce szybciej czasem póżniej a i jak nie zje duzo mleka o 20. to kolo 22 sie budzi jak zje to nie

Gość makkkkk90
pewnie i nie powinno ale próbowałam przez tydzień dać mu wodę lub co innego niestety jest płacz na noc dostaje 240 ml mleka z kleikiem ryżowym ale mimo to się budzi kąpię go około 20 i potem dostaje mleko z kleikiem.a ty co dajesz na noc smarkula?

Gość makkkkk90
a pozaty mam problem z pojeniem jego nie chce nic mi pić ani ciepłe ani zimne ani sok ani herbatka, woda próbowałam z różnych kubków ze słomki z niekapka itp ale nic nie działa.

Moja córa też nie chce pić z kubków. W grę wchodzi tylko butla. Ale ostatnio mój mąż dał małej pić z filiżanki - pomimo tego, że jej ciekło wszędzie, to była ogromnie uradowana, że pije jak dorosły. Może to zadziała? Kaszkę robię dosyć gęstą i podaję łyżeczką.

Gość makkkkk90
u mnie nie zdaje nic egzaminu jak nawet trochę się napije bo coś nowego to i tak wypluje jak przez cały dzień wypije 10 ml bo mu wcisnę to jest dużo w nocy tylko mleko żadna herbata ani sok ani woda

Szczerze mówiąc nie wiem co poradzić. A nie ma zatwardzeń? Córa przez jeden dzień nic nie chciała pić, na następny dzień się męczyła strasznie.

Gość makkkkk90
nie ma zatwardzeń wszystko jest w porządku ale nie ukrywam że martwi mnie to i chciałabym iść z nim do lekarza.

Jak nie ma zatwardzeń to może niepotrzebnie się martwisz. Może wystarcza mu mleko i woda zawarta w zupkach?

smarkula 6 posiłków co 2 godziny? a kiedy dziecko ma strawić i zgłodnieć? to chyba za często. moi jedzą od 8 miesiąca 4 razy w dzień z przerwą 12 godzin w nocy

eternal - moja córa miała ogromne problemy z przybieraniem na wadze, a teraz jej się odwidziało i jest wiecznie głodna. Jak jej dam 200ml mleka, to za godzinę woła jeść. Zabawię ją z godzinę, ale dłużej nie dam rady, a mam ją głodzić?

Wszystko zależy od dziecka! Każde jest inne... Moja przebudza się w nocy i kilka razy (ma 7,5 mies) bo jest na piersi i chce raczej possać sobie i przytulic sie niz jesc. Starsza tez tak miała i przespała całą noc dopiero po odstawieniu od piersi. A obie nie tolerują butelki. Nie tolerują butelki. Starsza po piersi przeszła od razu na niekapek. Młodsza jeszcze na piersi, ale próbuje wytrwale butle podac i nic... pluje i koniec. A oprócz piersi je rano jakies lekkie śniadanko (kleik, kaszka lub owoc) potem ok 13 pol słoiczka z obiadkiem i ok 17 drugie pol słoiczka. Wieczorem ok 20 chce jej podac kaszke ale zadko zje wiecej niz 3-4 łyzeczki... o 20.30 idzie spac.

Gość liluli
makkkk 90 jak ci sie budzi kolo 2 w nocy to sproboj odrazu nie dawac jej butli ja swojego przeciagalam np jak sie budzil to nie dawalam odrazu tylko sprobowalam troche uspokoic,chwile ponosic ale nie za dlugo,zeby tez sie nie przyzwyczail najpierw tak o 15 min przez okolo 3 dni ale to juz jak uwazasz,potem 25 min i tak do godziny moze oczywiscie byc tak ,ze po pol godziny jak przeciagniesz przestanie ci sie budzic albo poprostu odechce mu sie jesc i zasnie no i tak samo o 5.jak tak robilam i sie udalo ale ciezko bylo.bedziesz musiala poswiecic troche nocy to nie ma nic wspolnego raczej z tym,ze jest glodna.poprostu jej organizm sie przyzwyczail do pobodki powodzenia

Zapomniałam - córa budziła się kilka razy w nocy jak miała 7 miesięcy. Zamiast butli kilka razy dałam jej smoczka i spała dalej ;)

smarkula - zazdroszcze bo Gabi nie toleruje smoczków. próbowałam dawac od urodzenia ale odmawia... a dziwne bo starsza ssała smoczki do roku. I nie było problemu..:(

JANA - wszystko ma swoje plusy i minusy. Przynajmniej masz mniejsze prawdopodobieństwo wady zgryzu u Gabi ;)

Gość mama Inusi
a moja córka nie chce pic z butelki od 2 mc, wczesniej nie było problemu ale odkAD wyszły zabki to juz koniec. Pije herbatkę nawet łyzeczką uhhhh A poza tym mało je jak zje 100ml to juz sukces

Gość makkkkk90
mój niestety smoczka nie chce ssie palec do snu w dzień nie ssie palca ani smoczka więc numer ze smoczkiem w nocy odpada.