Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona ma problem

komornik a prawo obciazonego ,czy on ma prawo zabrac cala pensje????

Polecane posty

Gość ona ma problem

witam mam pytanie zwiazane z komornikiek a prawem osoby obciazonej ktos kto ma zadluzenie w spoldzielni mieszkaniowej na kwote okolo 20000tys. nie splacil dlugu ,sprawa trafila do sadu i kolejno do komornika a on pprzejol (wstrzymal)mozliwosc wybrania wyplaty z banku.zblokowal cala pensje okolo 1200 zl. tu zadaje pytanie czy on ma prawo zabrac cala pensje ? jak to odkrecic aby zabral tylko jakas czesc a nie calosc.....przecieznie moze zostawic osobe samotna bez srodkow do zycia?????

Gość czekam jak na zbawienie
calej nie ma prawa....musi ci zostac "cos" na przezycie

Gość wiem z całą pewnością
że całej wyplaty nie ma prawa zabrac , co więcej komornik za takie zachowanie może niezle beknąc

Gość ona ma problem
jak to teraz zalatwic ,jak ???napisac cos do banku czy do niego???? przeciez wstrzymal cala pensje a nie zabral tylko jakas czesc ...dzis sytlacja jest taka zadnyvh pieniedzy nie ma prawa wybrac z konta i tak ma byc przez o kolo 3 mc orientujecie sie co mozna zrobic ????czy cos napisac doniego ile maksymalnie ma prawo przejac z miesiecznej wyplaty z 1200 zl?????

Gość mooj nowy pseldonim
ustawa jakaś definiuje, jaka to kwota, to "coś" na przezycie. moze napisz na forum.prawnikow.pl ?

mojemu wujasowi komornik wszedł na pensje ..tyle mu zabierają przy wypłacie.