Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasminka5543

PYTANKO

Polecane posty

Gość jasminka5543

Mam 7 tyg dziecko. Ciagle wklada sobie ręce do buzi. Jak tylko przestanie jeść ( karmie piersią) to już wklada sobie ręce do buzi. Daje mu pierś to tylko ją tak mymla a nie je. Przybiera dobrze na wadze. Co może być powodem ciąglego wpychania sobie rąk do buzi. Czy ona jest glodna??

sprawdź czy nie ma pleśniawek (biały nalot w buzi). Moze już powoli ząbki dają o sobie znać Poza tym dziecko wkładając ręce do buzi poznaje swoje ciało. Odkrywa ze ma rączki wiec je pakuje do biz, potem odkryje nóżki i to dopiero będzie słodko wyglądać :)

nie jest głodna, po prostu odkryła istnienie rączek. to całkiem normalne :) teraz bedzie ciagle tak robiła :)

Gość jasminka5543
No tak. tylko ze jest niespokojna. nie moge jej uspac mimo ze chce sie jej spac.

Moze boli ją główka, albo brzuszek i nie ma to nic wspólnego z wkładaniem rączek do buzi (ten niepokój). Ma jakieś inne objawy? jeśli nie to może to taki "skok rozwojowy" Jest gdzieś w necie tabelka z okresami w których dziecko moze być marudzące i niespokojne. Związane to jest z jego rozwojem i nie jest niepokojącym objawem.

no to może początek ząbków, albo pleśniawki, jak kornelkowa pisała. sprawdź buzię czy nie ma nalotu na języczku, albo spuchniętych dziąsełek.

Gość jasminka5543
moja smoczka nie znosi. . ma leciutkie kolki ale nigdy nie przeszkadzalo jej to w zasypianiu. niepokoily mnie tylko te raczki.. myslalam ze glodna jest. dzieki za odpowiedzi.

moja też tak robi mimo ,że ma tylko 2 tyg :) (a robi tak od urodzenia ) a położna w szpitalu powiedziała ,że widocznie już w brzuchu ssała paluszki , u mojej to znak ,że chce smoka :)