Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala czekoladaaaa

macie zalozona wkladke miedziana ?

Polecane posty

Gość biala czekoladaaaa

planuje sobie zalozyc ale boje sie ze ryzyko zajscia w ciaze jest wieksze niz przy tej hormonalnej , no ale na taka hormonalna mnie nie stac co poradzicie ? moze macie taka miedziana i dobrze sie spisuje a moze byly ciaze na takiej ?

ja mam miedziankę od kwietnia 2009. na razie spisuje się super, tzn w ciążę nie zaszłam :) organizm dobrze ją przyjął, nie ma żadnych nadprogramowych krwawień, plamień, bólu brzucha, nic. okres przychodzi normalnie, jest dość obfity, ale to normalne przy wkładce. co do jej skuteczności to moja lekarka jak do tej pory miała 1 ciążę z wkładką i 3 przy tabletkach (ale jak sama powiedziała, dziewczyny przyznały się że pominęły tabletkę). także jest nieźle :)

Gość biala czekoladaaaa
dziekuje bardzo dziekuje bardzo :) moze ktos jeszcze

Gość nie wiem czy wiecie

Gość nie wiem czy wiecie
ale wkladka,spirala jest metoda wczesnoporonna bo tutaj dochodzi do zaplodnienia i taka zaplodniona komorka(ktora juz ma plec,okreslone cechy jak kolor oczu itd) nie moze dojsc do jajeczka stad ulega wydaleniu .czesto kobiety majace spirale skarza sie na silne krwotki podczas okresu bo to wslasnie sa poronienia spowodowane dzialaniem wkladki. jesli twoje sumienie i poglady uwazaja spirale za dobre rozwiazanie to ja se zaloz.ale mozesz poczytac wiecej w necie na ten temat i nie nosic jej. tabletki,gumka,plasty ,zele,persona tu nie dochodzi do zaplodnienia wiec nie maja wczesnoporonnego dzialania