Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhhfds

elektryzujące się włosy

Polecane posty

Gość fhhfds

Gość fhhfds
znacie jakieś sposoby by włosy się nie elektryzowały?

Gość piekne
ciesz sie ze ci sie wąsy nie elektryzuja":D

Gość bezzebna wlochata noga
ja mam spray z avonu, taki niebieski. a poza tym to mysle ze dobrze im zrobi raz na jakis czas pozadne nawilzenie :)

Gość fhhfds
w necie wyczytałam, że jakaś maska z glisskura podobno pomaga, a ten spray ile kosztuje?

spray chyba kolo 10-13 zl. nazywa sie "winter restore" - nawilzajacy spray przeciw elektryzowaniu sie wlosow na zime. tylko nie ma go juz w katalogu, przynajmniej teraz. pojawia sie przed zima zwykle. mi pomaga w sytuacjach avaryjnych - typu zdejmuje sweter w pomieszczeniu i wlosy stoja pionowo :P mialam tez kiedys taki szampon z avonu na zime, ale nie byl rewelacyjny.

Gość gfdx
a może coś nie z avonu, wiesz, żeby nie trzeba było zamawiać tylko normalnie w sklepie kupić? (ja przez to nieszczęsne elektryzowanie z długich włosów ścięłam się na krótko bo mnie szlag trafiał hehe)

nie wiem. :( ale oze zapytaj fryzjera? albo podejdz do pierwszego lepszego kosmetycznego i popros o pomoc ? :) powodzenia :)

Gość mam ten sam problem
i nic nie pomaga,ten spray z avonu mam i jest kiepski, widzialam za to ostatnio w drogerii takie serum lub mleczko chroniace wlosy prze wysoka temperatura(suszarka,lokowka,prostownica) i na nim pisalo,ze tez zapobiega elektryzowaniu sie wlosow,zastanawiam sie nad kupnem tego przez te moje cienkie,elektryzujace sie i przetluszczajace na dodatek!!wlosy dostaje szalu, wygladam okropnie,zadne maski,odzywki,szampony nie pomagaja:(

Gość gfdx
no właśnie mi też się przetłuszczają, kurcze a nie orientujecie się ile kosztują te maski, mleczka czy tam coś jeszcze innego co działają na te kopnięte prądem włosy? heh wystarczy, że włożę byle jaką bluzkę przez głowę od razu część włosów na twarz a część w świat :D

Gość mam ten sam problem
moze ktos jeszcze ma taki problem z wlosami i znalazl rozwiazanie ?

Gość up............

Gość ToJaMamPytanko
jedwab

Gość mam ten sam problem
jedwab odpada, nie nadaje sie do cienkich i przetluszczajacych wlosow

Gość nie przezywajcie tak
ludzie poradzcie cos!!

Gość ala2010
Spróbój łykać tabletki z magnezem .

Gość Anq26
nawilżacz powietrza na kaloryfer, nie noś swetrów ze sztucznych tkanin, czapek itp.nakładaj po myciu odżywkę bez spłukiwania albo w sprayu. Na koniec włosy spryskaj nabłyszczaczem lub lakierem chociaż lekko, żeby nie były zbytnio puszyste.

Mnie się wydaje, że dobrym sposobem na to, żeby włosy się nie elektryzowały są odpowiednie kosmetyki. Odżywki i szampony, bo dzięki nim można wiele zdziałać. Może poszukasz w sklepach takich kosmetyków, które ujarzmią Twoje włosy. Na pewno istnieją specjalne preparaty, przeciw elektryzowaniu się włosów.