Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocna sasiadka

Dla mam ktore moga i chca pomoc

Polecane posty

wydaje mis ie ,ze od tego trzeba zaczac,nawet nie wiesz czy ona chcialaby jakiejkolwiek pomocy

Powinna twoja znajoma zlozyc sprawe o alimenty jelsi on nie bedzie placic zrobi to za niego fundusz alimentacyjny. Skad jestescie?? Ja mam duzo rzeczy po synku w sumie jestem znow w ciazy 5 tydz ale mam rzeczy ktore moglabym dac ubranka,butelki,zabawki,mam nawet wozek taka parasolka spiworki itd .Tyle ze ja mieszkam w niemczech i bede w POlsce (kolo opola) w czerwcu to bym mogla wyslac wam te rzeczy.Nie wiem ile kosztuje przesylka z niemiec do polski dowiem sie to napisze tyle ze wozka wtedy bym nie wsadzila bo jest za duzy.Mam tez ubrania po sobie (uzywane ale w dobrym stanie wiekszosc markowa rozmiar 36/38 jeansy ,kurtki,bluzki) stoi mi to w domu i chcialam tak czy tak gdzies zaniesc np.do caritasu. zaraz zobacze w necie ile kosztuje przesylka z niemiec napisz tylko dokad bym miala wyslac

Gość chetna do pomocy
ja też mogłabym jakos pomoc....co prawda dziecka dopiero sie spodziewam i nie mam ubranek dla dziecka,ale chetnie pomogę w inny sposób. Mogę np. przygotować paczkę żywnościową.

Gość slonkonaniebie
no tak juz jej nie ma :p naiwne baby

Gość yyhu
chciałabym tylko napisać ,że są tutaj jeszcze dobrzy ludzie Swiadczą o tym dwa ostatnie wpisy , jest ktos kto chce pomóc Naprawde to bardzo rzadkie i jestescie bardzo dobrymi kobietami Wczoraj był temat , matka poprosiła o pomoc w formie ubranek , bucików zabawek dla swojego synka , ale kafeteryjne mamy ja zlinczowały słownie Podziwiam was dziewczyny ,ze same z dobrego serca chcecie pomóc :-)

Gość slonkonaniebie
to ciagle ta sama osoba a nie inna

Gość do PrzyszlaMama23de
a czy ty wiesz, ze fundusz alimentacyjny to są pieniądze podatników, także nie robi sie dzieci z byle pijakiem, gdzie jest napisane, ze należy dawać każdemu pijakowi co chce, a jak się nie myśli to się samemu zapierdala na dziecko.

Gość yyhu
slonkonaniebie , a skąd wiesz ,że to ta sama osoba?? Macie jej ip

Gość mamusia mlodsza
ja bardzo chetnie przyjelabym jakies rzeczy dla dzieciaczkow,nigdy nie prosilam o pomoc ,ale sytuacja mnie teraz zmusila ,moglabym to jakos odpracowac mam 5 dzieci ,jest mi bardzo ciezko :(

Gość yyhu
mamusiu młodsza ,a czy czasem nie zainteresowałaś się ciuszkami , bo zobaczyłaś ze jedna mama chce je oddać :-0???? Do mamy z Niemiec poczekaj na ta sąsiadkę , która chce pomóc , moze gdzies wyszła ? Siedziała tu od rana, moze się pózniej pojawi

Gość slonkonaniebie
nie ale podpisuje sie tym samym nickiem podajente same dane ,adres @,miejscowosc ..nie trzeba miec ip zeby polaczyc fakty

Gość yyhu
slonkonaniebie, a mozesz powiedziec ten nick i miejscowość?? Ja juz czytałam kilka takich tematów , ale za kazdym razem nick jest inny Ale ona przyjmuje te ciuszki i sprzedaje czy tylko o nie prosi i znika?? Jesli prosi ,a potem znika i zakłada nowy temat, to nie rozumie takiego postepowania:-0 Czyzby badała czy znajdą się ludzie gotowi pomóc Czy ktos kiedyś już wysłal ubranka po takim temacie?? Ciekawa jestem ,no i szkoda jesli byłaby to inna osoba która chce komus pomóc,a wszyscy brali by ja za tą oszustke

Gość dfguyui
Nie wiem ile kosztuje przesylka z niemiec do polski dowiem sie to napisze " jeśli już wysyłasz paczkę do biednej osoby to nie sprawdzaj ile kosztuje, bo to ty powinnaś zapłacić za przesyłke! skąd ta kobieta ma wytrzasnąć te pieniądze??? druga sprawa to taka, że ta samotna matka nie chce żadnej pomocy! czytajcie uważnie! ona się wstydzi przyjmować rzeczy od obcych! więc zanim cokolwiek wyślecie to niech szanowna pani sąsiadka przejdzie się do tej pani i ją łaskawie poinformuje, że żebrze w jej imieniu. :O

Gość slonnkonaniebie
yhu chodzi o to,ze znajduja sie osoby chetne ale nie na wysylke tylko chca osobiscie sie spotkac i wtedy ona znika cghce tylko rzeczy przyslane a ostatnio babka wyslala ciuchy mleko kosmetyki i nie odebrala tego bo miala zaplacic na poczcie 13 zl

Gość slonnkonaniebie
yhu raz mmusia synusia reszty nie pamietam slask ,okolice rybnika,raciborz a teraz wodzislaw

dfguyui ja oczywiscie bym za ta przesylke zaplacila tylko o to chodzi zeby przesylka nie przewyzszala kwoty tych rzeczy bo wtedy to sie nie oplaca mi wysylac tylko bym jej to dala dopiero jak bym byla w polsce .to juz lepiej jej kase przelac niz paczke wysylac jak by przesylka byla droga. ja wiem ze fundusz alimentacyjny jest z pieniedzy podatnikow ale dlaczego biedne dziecko ma cierpiec bo mama zle zrobila ze sie z niewlasciwym facetem przespala nic dziecko nie jest winne i naleza mu sie te pieniadze tak czy tak wiecej dzieci to nie bedzie problemu z emeryturami bo ktos musi tez skladki placic a to dziecko bezdie jak dorosnie mloda mama w jakim wieku masz dzieci???

Gość yyhu
dzięki słonko białe , ale kurcze z drugiej strony ktos faktycznie moze byc uczciwy i potrzebować pomocy, a kazdy go wezmie za oszusta Ja tu ostatnio czesto nie zaglądałam , to nie wiem co sie działo, moze dziewczyny maja rację ?! Swoją drogą to nie wiem co sie stało z pomocną sąsiadką, nic się odzywa, może jutro sie pojawi??? Pisałą cały czas od wczoraj , więc chyba jej zalezało

Gość yyhu
przepraszam chciałam napisac slonkonaniebie :-) Nie wiem skąd mi sie wziął tamten nick :-D

Gość kasjapasja
Sasiadka nie pisze bo to jest ta sama naciagaczka co poprzednio. Jak tylko ktos chce sie z nia spotkac osobiscie opuszcza topik. Ale nie martwcie sie niedlugo zalozy nowy :D Wiec bedziecie mogly jej podeslac troche towaru na allegro.

Gość yyhu
do przyszłaMama23de jest tu topik załozony wczoraj przez dziewczyne, potrzebuje ubranek dla 8 miesięcznego synka moze jej się przydadzą ubranka od ciebie poszukam i wkleje link jesli zechce odebrac przesyłke osobiscie to znaczy ,ze to osoba która naprawde potrzebuje pomocy , a nie naciagaczka

Gość yyhu
ten topik ma tytuł ,ż ejej dziecko jest biedne przez kryzys, przeczytaj uwaznie , gdzies na poczatku podała adres email Nie wklejam linku, bo mam problem z niektórymi klawiszami Ja mysle ,że ona naprawde potrzebuje pomocy i to jest inna osoba niz ta naciagaczka Przynajmniej ja jej uwierzyłam ,ale dziewczyny strasznie ją zjechały Jesli jest naprawde jest uczciwa to moze zgodzi sie na odebranie paczki osobiscie A jesli chodzi o ta sąsiadkę , no cóz wychodzi na to ze dziewczyny miały racje , to chyba ta sama oszustka ( chyba ,ze nie odpisuje bo nie ma jej teraz

no i na tyle tak?po h...sie wkrecam w pomoc a potem tak to sie konczy😠

Gość yyhu
do PrzyszłaMama23de ona nie robiła badan , ktoś pod nią podszył i tak napisał Pózniej to wyjasniała

wlasnie tam bylam i doczytalam to co ja mam to ubranka dla dziecka do roku po moim synku tyle ze ja spodziewam sie 2 dziecka dlatego wiekszosc ubranek takich w bardzo dobrym stanie trzymam dla niego.ubranka uzywane ale bez zadnych plam moge komus podarowac mam tez duzo butelek od szklanych ktorech nigdy nie uzywalam po nuk i avent tyle ile mam nie potrzebuje dla 2 dziecka wiec tez bym mogla sie podzielic.zabawki tez jakies by sie znalazly ktore moge dac .mam tez spiworki butki czapeczki (bardzo duzo dla nowonarodzonego dziecka)trzeba sie tylko ugadac na jaki rozmiar ty potrzebujesz albo od jakiego rozmiaru .jak wspomnialam mam tez po sobie ubrania mam 24 lata wiec te ubrania sa dla mlodej dziewczyny mi to wszytsko lezy w domu i gradzi miejsce tak czy tak chcialam to wszytskoi zwiezc do polski w czerwcu i oddac do caritasu

Gość yyhu
musisz na tamtym topiku znależć jej adres email , pisała gdzies na poczatku Poszukaj dokładnie i moze napisz do niej , moze znajdzie się cos dla jej dziecka Ona nie pisze juz na tym topiku , bo dziewczyny bardzo ją zjechały, ale mysle ,ze co jakiś czas tam zaglada Moze coś się jej przyda , z tego czego nie potrzebujesz i chcesz oddać do caritasu

Gość yyhu
na stronie drugiej w tamtym topiku zostawiła swój adres email , w którymś z wpisów Przezcytaj uwaznie to na pewno znajdziesz, oczywiście jesli bedziesz chciała jej pomóc Pozdrawiam