Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiuniakochana

Wrócić do domu czy zostać z nim?

Polecane posty

Witam. Mam nietypowy dylemat a mianowicie: Od ok 3 miesięcy mieszkam w Szkocji ze swoim chłopakiem i jego siostrą i jej dziećmi. Przez ostatnie kilka dni jego siostra jest na mnie obrażona, ma tak zwanego "focha" na mnie. Nie znam konkretnego powodu, chciałam z nią o tym pogadać to uzyskałam odpowiedź: "koniec tematu". Mogę tylko domyślać się, że usłyszała moją rozmowę z moim facetem, którą na pewno zrozumiała na opak. Nie miałam nic złego na myśli. Nie było to na pewno nic obraźliwego i złośliwego, lubię jego siostrę i nasze relacje były bardzo dobre. Co prawda mam wiele hm jak to nazwać uwag? spostrzeżeń? na temat jej życia i wychowywania dzieci, ale nigdy jej o tym nie mówiłam, zachowuje to dla siebie i nie zmieniam niczego ponieważ jestem tutaj gościem. Podzieliłam się nimi tylko z moim chłopakiem tzn powiedziałam jak na pewno chciała bym żeby wyglądało tak moje życie. Mam dylemat ponieważ jej "foch" mnie bardzo rani. Siedzimy wspólnie w salonie, ona odzywa się tylko do swojego brata, zadaje pytania podkreślając jego imię, gdy jesteśmy same w domu trzaska drzwiami itp. Można by tak wymieniać w nieskończoność. Traktuje mnie jak powietrze. Jest mi ciężko. Zastanawiam się czy nie wrócić do Polski przed czasem bo powrót mam zaplanowany na 10 kwietnia tego roku. Dla mojej miłości do Adasia byłabym wstanie zostać i przemęczyć się jeszcze ten miesiąc, ale osobiście bardzo cierpię... nie wiem co robić... nie wyobrażam sobie wspólnych wieczorów, gdy się mnie nie widzi. Czy wrócić? Słuchać tego?? Napisze jeszcze ze jestem z Adasiem ponad pół roku. Mam 20 lat, a jego sis 32... proszę o odp.

Gość ojojojojoj
a czemu jestes tam? Pracujesz czy jestes tylko gosciem?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie dziwie sie siostrze Twojego chłopaka, ona gości bezczelna smarkule a ta jej tyłek obrabia za plecami, ciesz sie ze jest miła bo na jej miejscu wywaliłabym Cie za drzwi od razu

Gość mi na nic nie
a moim zdaniem ta jego siostrunia to jakaś dziecinna jest. Nie musisz się zgadzać z jej metodami wychowawczymi,nie upominasz jej przecież. Ona ma problem,że coś mówiłaś a podsłuchiwać to grzeczniej? Spróbuj z nią pogadać,a jeśli nie da rady to olej,ignoruj jej zachowanie i bądź miła. W końcu jej przejdzie...