Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matim

studia architektoniczne

Polecane posty

Gość matim

Chciałbym się dowiedzieć więcej o studiach architektonicznych konkretnie we Wrocławiu. Jestem w 3 klasie gimnazjum i chcę wybrać dla siebie szkołę. Myślę ,że profil fizyczno-matematyczny będzie dobry. Mam jednak pytanie co do egzaminów na te studia. Czy jest dużo osób na ten kierunek ? Bardzo trudno się dostać ? Jakie są egzaminy na ten kierunek ? dziękuje wszystkim z góry

Gość www.nokaut.pl/kawa/#pid=38177
lepiej poszukaj wiadomości na forach studenckich,tutaj raczej informacji ci nikt nie udzieli:)

Gość ja studiuję archi ale
w Poznaniu, jestem po klasie humanistycznej,z matmą na studiach dałam radę bez problemu ;) egzamin na pewno jest z rysunku, więc myśl raczej o tym a nie o profilu klasy, jak jesteś ogarnięty to profil jest bez znaczenia, liczy się rysunek!!!

Kant Dupy, a co konkretnie chcesz wiedzieć? w Poznaniu były 3 prace do wykonania, format 50x70, technika ołówek, tematy różniste...na jedną pracę chyba 3 godziny...już nie pamiętam dokładnie bo to dawno było ;)

hmmm..jak ja zdawałam to była martwa natura i jakieś 2 z wyobraźni, ale nie pamiętam dokładnie co...bodajże w zeszłym roku czy 2 lata temu pokazali grupie zdjęcie jakiejś budowli na 5 minut i potem trzeba było to narysować z pamięci :p nie widziałam Twoim prac, więc Cię nie oceniam, ale jeśli myślisz o tych studiach to polecam jakiś kurs przygotowawczy,chociaż kilka lekcji...ja też jestem samoukiem, ale parenaście razy byłam na takich zajęciach, żeby chociaż uświadomić się w kwestii wymagań na egzaminach...

najlepsza rada to: rysować, rysować, rysować :) nie wiem w jakim mieście mieszkasz, ale jeśli jest tam asp to może spróbuj wziąć prace i dorwać jakiegokolwiek profesora i poprosić o ocenę prac-ja tak zrobiłam :p ba, nawet wcisnęłam się na zajęcia z rysowania aktu ;) o dziwo mnie nie wywalili :p

Gość matim
Dzięki wielkie ;) A możesz powiedzieć jak Ci idzie na tych studiach ? tzn. chodzi mi czy jest bardzo trudno.

generalnie powiem tak:to trzeba lubić. nauki prawie nie ma, egzaminów z każdym kolejnym rokiem coraz mniej...ale projekty, projekty, projekty. nieprzespane noce, ślęczenie nad komputerem, makietą..naprawdę trzeba mieć bardzo dużo samozaparcia.

moim zdaniem nie ma co sobie dzielić na kategorie, rysuj wszystko, studiuj proporcje..jak masz mało czasu, to po prostu rób więcej szybkich szkiców. nie siedź długo nad pracą, nie baw się w szczegóły, cieniowanie detalu itp-nawet jak masz wolną chwilę, to szkicuj chociażby swoje dłonie. rysuj codziennie, nawet jeśli to ma być 10 minut rysowania. ustaw sobie konstrukcję z pudełek od zapałek i rysuj, twórz jakieś wymyślne kompozycje z prostych brył-chociażby miasto z prostopadłościanów itp. no i polecam szkicowanie budowli z natury-daje o wiele więcej niż rysowanie ze zdjęć, no i siłą rzeczy po pierwsze-rysując w plenerze skupiasz się tylko na tym, co robisz,a po drugie, rysujesz znacznie szybciej :) powodzenia!

Gość matim
Teraz już wszystko wiem dziękuje bardzo i życzę powodzenia abyś skończyła i znalazła dobrą pracę oraz Kanto'wi dupy dostania się na architekturę :)

Gość Klapek245
Po tych studiach możesz spokojnie otwierać firmę. Mogę Ci polecić jedną firmę, która zajmuje się drukami 3d, modelingiem 3d, różnymi prototypami, makietami architektonicznymi na bardzo dobrym poziomie i możesz sobie do nich pójść na praktyki, albo po prostu porozmawiać mailowo. Zamawiałem u nich kilka projektów - spisali się na medal. Link do oferty: http://3d-up.pl/zastosowanie/makiety-architektoniczne/