Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamaaa24

7 dniowe dziecko udusilo sie w chuscie do noszenia

Polecane posty

Szok:( Przykre to bardzo! To sa wlasnie te nowe wynalazki! Ogladalam fakty,myslalam,ze sie porycze:(

Syszalam o tym, tragedia:(( Ale kto normalny wklada 7dniowe dziecko do chusty?

Ja nigdy swojego dziecka nie wlozylabym w chuste.. Producenci najczesciej nie tlumacza w ogole jak nalezy bezpiecznie nosic dziecko

Gość larysssa
torba?

No moze i tak,ale co to za roznica? i w tym i w tym dzieci sa teraz noszone

Gość larysssa
ale kto normalny nosi w takich wynalazkach 7 dniowe dziecko? no bez jaj

Gość ja nosilam od urodzenia
i nadal nosze i dziecko ma sie dobrze gdyny dzieci sie w chustach dusily to by w afryce, w azji i poludniowej ameryyce byla plaga uduszonych noworodkow!

Gość a tak poza tym
to chusta nie jest nowym wynalazkiem :P bo to pomysl od murzynek i innych tych plemion. one tak nasza dzieci caly czas

Gość ja pierdacze
tragiczne a wy nie bądźcie takie mądre - a jakby w faktach powiedzieli 7 dniowe dziecko udusiło sie podczas karmienia piersią?? mama zasnęła cyc przygniótl i tragedia!! to teraz co byscie powiedziały?? koniec karmienia piersią? malo z was przysnelo podczas karmienia w nocy

Gość larysssa
no to w czym wg Was najlepiej nosić takie kilkudniowe maluchy?

O Boze:-o Ale nawet w CHUSCIE czy TORBIE nie bedziesz trzymala noworodka w innej pozycji jak lezacej! Ja nie oceniam chust,"torb" tylko to,ze stala sie tragedia i zal mi tego dzieciatka:(

Gość ja pierdacze
nosic?? chyba oszalałaś:) one nie noszą ich dzieci wiszą na cycusiu!!!

Gość mi tam zal jego matki
bo lazila 9 miesiecy wielka jak krowa, rozstepy ma pewnie jak kanion kolorado, obwisle cycki i rozklapioche, meczyla sie przy porodzie a wszystko teraz na nic i musi znowu

Gość ja pierdacze
"spi 22 h na dobę" wiekszośc pewnie tak - ale na pewno nie wszystkie nie roztrząsajcie spraw , które do was nie należą powinnyscie współczuć kobiecie - nawet jesli zrobila cos czego nie powinna - wg was wszystko wiedzących ale nie trzeba jatkę zrobić żeby sobie udowodnic jakie to nie omylne z was pindy!!!

No wlasnie:( taki maluszek:( ja na jej miejscu bym z cierpienia nie wytrzymala

Gość czy tak zawsze jest
mozna gdzies o tym przeczytac???

a ja czytałam, że bardziej naturalną pozycją dla noworodka/niemowlaka jest prawidłowe ułożenie w chuście niż leżenie na płasko w wózku. Ja mojego syna nosiłam w chuście gdy miał miesiąc - wcześniej nie miałam odwagi.

Gość nknjk
ja też słyszałam że to nie chusta tylko taki nosik

Gość ja 1987
moim zdaniem tu się trzeba zastanowić nad matką która nie zauważyła że jej się dziecko dusi?! No sory ale skoro nosi sie dziecko to chyba obserwuje sie jego zachowanie... dziwi mnie jak mozna nie zauwazyc ze dziecko się dusi, przecież to jakaś chwile trwa...;/

Gość to chyba taka chusta
ale nie jestem pewna. Ja kupiłam takie nosidełko ale mała siedziała w nim tylko RAZ bo bałam się,że jej się coś stanie... a miała jakieś 7 miesięcy i już stabilnie siedziała.Straszne jest to jak się krzywda dzieje takiemu szkrabowi...

Gość smerfik elfik
" 22:26 [zgłoś do usunięcia] ja 1987 moim zdaniem tu się trzeba zastanowić nad matką która nie zauważyła że jej się dziecko dusi?! No sory ale skoro nosi sie dziecko to chyba obserwuje sie jego zachowanie... dziwi mnie jak mozna nie zauwazyc ze dziecko się dusi, przecież to jakaś chwile trwa...;/ " Z tego co mi wiadomo to ta matka była na zakupach. Nie ma się co dziwić, że nie zauważyła bo z obserwacji widać, ze połowa matek w szale zakupów własne dzieci ma głęboko gdzieś... :O Przykre ale prawdziwe.

Gość maja papaja
Co to dokładnie w końcu było? Chusta, czy nosidło, czy torba? Bo z tego co tu piszecie to nie wiadomo o co chodzi i w czym było to dziecko? Widzieliście to nosidło w dzienniku? - Jeśli tak, to niech ktoś wklei jakiś link ze zdjęciem, żeby było wiadomo o co chodzi.

Gość w sumie moze byc zabawnie
Jak chusty zrobia sie powszechne i beda z tym chodzic mamuski do marketu, to bedzie wygladalo ....murzynki wyszly na spacer do marketu hahahhaha , normalnie mam discovery przed oczami hahhahha

do maja papaja ->To była torba - nosidło, czyli taka torba łukowata z szelką przez ramię i do chusty ma tyle, co nic - jest jak piała Papierowe Nożyczki.Link ze zdjęciem do aukcji z takim czymś jest wklejony 2 osoby w górę nad Twoim postem.

Gość maja papaja
Dzięki za info ngLka. Widziałam link, ale ktoś napisał, że nie wie czy o to chodzi, dlatego chciałam się upewnić.