Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolący kręgosłup00987

gorset/biustonosz korygujący

Polecane posty

Dziewczyny- gdzie można nabyć biustonosz albo gorset korygujący? Boli mnie kręgosłup, bo się garbię. Nikt nigdy mnie nie pilnował (szczególnie jak byłam mała) i tak mi zostało, ale mało tego, że brzydko wygląda taka przygarbiona postawa, to boli kręgosłup. Nosiła któraś z was takie coś? Pomaga?

Nie wierzę, że nikt nie próbował :-(

Stanik czy zwykły gorset sam tego nie załatwi. Dobrze dobrany rozmiarowo biustonosz (nosisz takie? sprawdź: www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html) skłania do trzymania się prościej (piszą o tym dziewczyny w tym wątku: www.tnij.org/dvo4), ale cudów nie zdziała, jeśli tendencje do przygarbiania się masz duże albo doszło do zmian zwyrodnieniwych. Gorset zwyczajny (nie jakiś specjalny ortopedyczny) też wiele nie pomoże (pomijam fakt, że w gorsetach nie chodzimy na co dzień ;) ). Tutaj był wątek, w którym dziewczyny pisały trochę na temat tego, co można samemu zrobić by przestać się garbić: www.tnij.org/f6kz Ale jeśli problem jest poważny to radziłabym się skonsultować z ortopedą, który może przepisać coś takiego: www.art-reh.pl/ar_pes_01.html