Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem na czym stoję

mój mąż...

Polecane posty

jesteśmy małżeństwem od 15 lat. Myślę, że dobrym mażeństwem, ale tak naprawdę to nie pamiętam kiedy usłyszałam od niego kocham cię, czy jesteś piękna. W zasadzie praca, dom, praca, dom i tak w kółko. Nigdy tak po prostu mnie nie przytuli, nie powie coś miłego. Jest dobrym człowiekiem, nie pije, nie awanturuje się itd. Czemu tak jest? Tak bardzo potrzebuję czułości ale nie wymuszonej, tylko spontanicznej.

Gość a jakże
A Ty mu to mówisz, przytulasz się spontanicznie? Czy tylko czekasz?

tak to jest że nagle po latach człowiek się obudzi i zda sobie sprawę z takich rzeczy

tak to jest że nagle po latach człowiek się obudzi i zda sobie sprawę z takich rzeczy albo jak szuka pretekstu do bzykania na boku :-)

Gość a jakże
No tak to jest jak ktoś spał przez ileś tam lat i nagle sie przebudził. Oby nie było za późno.

Gość moze tak byl wychowany
ze mezczyznie nie wypada mowic o uczuciach albo wydaje mu sie ze ty wiesz co on czuje do ciebie i nie ma potrzeby ciagle o tym mowic

tak, mówiłam mu, teraz już przestałam, bo wyrażanie uczuć z jednej strony, to chyba nie o to chodzi... Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze fakt mojej choroby. Od 2 lat gorzej się czuję, nie mam siły, mam mocne bóle, mimo to w domu robię wszystko jak przed chorobą, tyle, że wolniej. Nikomu, ani mężowi, ani córce nie przjdzie do głowy spytać, w czym pomóc, czy może zaproponować, żebym odpoczęła. Ehhh, tak mi z tym ciężko...

Nikomu, ani mężowi, ani córce nie przjdzie do głowy spytać, w czym pomóc, czy może zaproponować, żebym odpoczęła. Ehhh, tak mi z tym ciężko... co do meza, to wyjasnienie masz wyzej, najprawdopodobniej wychowanie, i bynajmniej nie pojawia sie to nagle, widocznie lata cala przymykalas oko co do corki no coz, to tylko wasza zasluga

sprawa sexu też daje dużo do myślenia, kilka razy w roku, to chyba nie jest za dużo, prawda? a tak właśnie jest. Mąż myślę, że celowo kładzie się spać dużo później niż ja, tak jakby czekał, aż zasnę. Zawsze ma jakąś wymówkę, albo coś musi przeczytać, albo właśnie jest dobry film, który musi obejrzeć. Jak przychodzi do sypialni , ja dawno śpię, choć też nie kładę się spać wcześnie, bo jakoś koło północy. I tak to mnie więcej wygląda :(

Gość nie chłopak
no to może powiedz mężowi i córce, że dziś mają zrobić to i to, bo Ty się źle czujesz i musisz odpocząć. Rozmawiacie Wy w ogóle w tej swojej rodzinie?

sprawa sexu też daje dużo do myślenia z mysleniem to u ciebie najwyrazniej jest kiepsko, wiec moze zamiast sie meczyc przejdz sie do psychologa i niech rozpisze ci algorytm dzialan

Gość jakaś tam w świecie ..
musze sie zgodzic z przedmówcą ,.

zawsze szczery: masz rację, jest dokładnie tak, jak piszesz, zawsze zasuwałam jak facet, choć jestem drobną kobietą i być może stąd te przyzwyczajenia. Tylko, że mąż rozmawiał z lekarzem, który poinformował go, że nie wolno mi się przemęczać, że rodzina musi mi pomóc i wydawało się, że zrozumiał (chyba tylko w gabinecie), ale to pozory. Co do córki , też masz rację, nigdy nie zapraszałam jej do pracy...

co do córki autorko - to malo wymagasz od niej i od niego również, bądz wiecej asertywna , bo zginiesz !

do psychologa? w jakim celu? Mąż celowo unika zbliżeń, a ja mam iść do psychologa?

ale , nie jesteś sama , moja tez ma wszystko w dupie , liczą sie tance , malowanie a potem , jak zapytam nauka , ale porządek musi być , za sie nozyce odezwą !

aż .... mialo być

dobra rada od - zawsze szczery - oni naprawde pomagają

słuchajcie, łatwo Wam powiedzieć, każ córce i mężowi to, czy tamto... Myślicie, że tak nie jest? Mówię, proszę, żeby wykonali daną czynność, to albo słyszę zaraz i to zaraz trwa i trwa i w efekcie nie jest zrobione, albo , że to im nie przeszkadza i nie musi być zrobione. Tylko, że mi przeszkadza i wtedy sama robię to o co nie mogłam się ich doprosić. Tak to wygląda.

Gość mojaaaaaaaaaaaaasss
moja rada zajmnij sie soba idz do fryzjera,solarium kosmetyczka nie sprzataj ,nie gotuj nie zachwuj sie jak kura domowa sam fakt ze zadbasz o siebie poprawi twoja samoocene. idz na basen.kup jakis ciuch daj mezowi do myslenia . a corce daj polecenia to i to od robisz i bez dyskusji.

Gość mojaaaaaaaaaaaaasss
i nawet jak mieszkanie sie zawali a oni dupy nie podniosa nie rob za nich wytrzymaj. i zrob sie dama paznokcie kochana. pomalowalam paznokcie - i nie moglam zrobic obiadu.

przyznam, że myślałam trochę na ten temat, tzn., żeby coś takiego zrobić, tylko, nie wiem, czy potrafię...?

wiem, że dobrze mi radzicie, tylko, że to nie jest takie proste... wypowiedzcie się jeszcze w sprawie tego braku zainteresowania mężą moją osobą, czy to oznacza, że powinnam coś podejrzewać? może nad czyms się zastanowić?

albo jak szuka pretekstu do bzykania na boku Szczery czy Tobie zawsze wszystko kojarzy się z jednym???

Gość moja radaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
oznacza, że powinnam coś podejrzewać? może nad czyms się zastanowić? jak zrobisz z siebie kobiete a nie kurke domowa a maz tego nie zauwazy ...to albo ma kogos albo poprostu sie cos wypalilo zacznij dzialac ja tak zrobilam i poskutkowalo na 1000%

do moja rada: podpowiedz coś więcej

ale co mam ci podpowiedziec?? u nas bylo podobnie brak zainteresowania od 2 lat, az w koncu zaczelam od siebie .od zmiany ubioru, itd. latam na solarke co tydzien.baasen. wypad z kolezanka na kawke. ni i ,,pan,, sie obudzil.

ja mam 41 a moj ..pan.. 39 lat

a teraz dalej tak trzymasz?, czy wróciłaś do poprzedniej roli kurki domowej?