Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleniczka22

czy to juz pewne??????????????? test z krwi

Polecane posty

Gość oleniczka22

Wspolzylam z chlopakiem ok poltora tyg temu bez zadnego zabezpieczenia, teraz w piatek zrobilam test z krwi i wyszedl pozytywny, czyli jestem w ciazy. Czy to juz jest pewne?? chcialabym juz wszystkich powiadomic ale martwie sie czy nie za wczesnie

Gość hejka tu Baśka20
jak z krwi wyszedł + to na 99.9% jesteś w ciąży. ale poczekałabym... do 7tc duzo ciąż kończy się wiesz czym- naturalnie po prostu. ja powiedziałam po dwóch miesiącach, jak minęło już te 8tyg, zobaczyłam serce na USG to poleciałam i powiedziała :) powodzenia

Gość gfngffhgfh
tak, jeśli test z krwi wyszedł pozytywnie to jesteś na 100% w ciąży. gratulacje! możesz ewentualnie poczekać na wizytę u gina, jak potiwerdzi no to wtedy powiadom tych co chcesz

Gość Poczekaj jeszcze. Bo do
3 miesiąca to różnie bywa. Zdarzają się poronienia, zatrzymanie rozwoju zarodka i inne historie.

Powiedz chłopakowi, ale reszcie rodziny i znajomym to jeszcze nie.

Gość oleniczka22
dzieki za odpowiedzi, strasznie sie ciesze i tak juz bym chciala sie z kazdym podzielic ta wiadomoscia, ale rzeczywiscie lepiej poczekac. A kiedy teraz najlepiej wybrac sie do gina? Zamierzam isc prywatnie i tez sie zastanawiam czy jak pojde za wczesnie to czy nie bedzie to strata kasy bo lekarz zapewne zalozy tylko karte i koniec... usg pewnie nic nie wykaze...

Gość october22
czy ten test można zrobić w obojętnie jakiej przychodni?? ile kosztuje??:) czyli jest pewniejszy od "domowych testów"?

Gość october22
aha i po jakim terminie od zapłodnienia może wykryć ciążę?

Gość oleniczka22
october ja robilam tydzien po stosunku. testy robi sie w laboratoriach analitycznych (przynajmniej ja w takowym robilam).

4-6 tydzień - dopiero wtedy widać łożysko i płód (płód naturalnie dużo później niż łożysko) i tylko przez USG waginalne. Najczęściej w momencie kiedy widać płód widać i bicie serca. Wcześniej przed 4 tyg. nic nie zobaczysz poza pogrubionym endometrium (nawet łożyska nie będzie widać).

Zwykłym USG nie zobaczysz płodu 6 tygodniowego. Na zwykłe musisz poczekać jeszcze dłużej, żeby było cokolwiek widać.

Do gina też się jeszcze nie spiesz bo nic ci mądrego nie powie, a kasę weźmie. Także czekaj, obserwuj ciało, kup kwas foliowy w aptece i zdrowo żyj (jedz różnorodnie, spędzaj czas na powietrzu, ćwicz, wysypiaj się, odstaw używki). No stress! :D

Tylko z ćwiczeniami działaj ostrożnie, nie przegrzewaj się ani nie wysilaj ponad stan. Ot, zwykła lekka niemęcząca gimnastyka, to jest to. :)

Gość october22
a co z bólem brzucha, kiedy Wam się pojawił?

Ja powiedziałam od razu jak beta wyszla pozytywnie, ale to byla Wigilia w gronie rodzinnym i nie mogłam sie powstrzymać :-) Kiedy dziecko jest wyczekiwane, upragnione to naprawde ciężko jest zachowac to w tajemnicy. ja wychodze z założenia , ze co ma byc to będzie, czy o tym komus powiesz czy nie. Jeśli czujesz potrzebe podzielenia sie ta informacja z najbliższymi to tak zrób :-) Gratuluje Ci serdecznie

Gość october22
hmm a co z tym bólem? i czy miałyście"przeczucie"?:) wiem,że to irracjonalne trochę..

To nie jest irracjonalne pytanie, ja czułam, że tym razem sie udało, nie pytaj skąd :-) Ból jak na @ odczuwałam przez 1,5 miesiaca ok. Po kilku dniach od zapłodnienia bolały mnie plecy,miałam dreszcze, bylam zmęczona i pojawily sie slabe niebieskie linie na biuście, ale o bardzo indywidualne, bo niektóre kobiety nie czuja nic .

Gość october22
ja na piersiach nic nie mam , za to mam bóle jajk na @. minął może tydzien od prawdopodobnego zapłodnienia,okres planowo mam dostać za 10 dni.