Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalaP

dostałam wezwanie do wojska!!-ale jestem kobietą!!

Polecane posty

czy któraś z was tez dostała??o co to może chodzić??o ile mi wiadomo to juz zniesiono obowiazkową służbę... tym bardziej mnie nie powinno to dotyczyć...dziwne

raczej tak, bo wojsko przyjdzie do ciebie, a kanary, zwane Żandarmerią, są ogólnie wyjątkowo niemili.....

studiuje pielegniarstwo jestem na trzecim roku i w czerwcu koncze szkołe moze to dla tego??

Gość no i sie nie dziwie ze
tak to pewnie dlatego :-) moja znajoma chodzila to policelanej szkoly medycznej ale zadna pielegniarka nie byla zastrzykow nie robila i tp uczyla sie na kierunku terapeuta zajeciowy i tez cos mi kiedys wspominala ze byla na takiej komisji i miala jakas tam kategori wojskowa i ksizeczke

no tak tez myslałam ze to z tym zwiazane....7 kwietnia mam sie stawić to sie okaże co i jak:)

Gość no i sie nie dziwie ze
zreszta popytaj kolezanek ze studiow pewnie tez dostaly

Gość dzadzudzi
kobito, osoby uczące się/wykonujące zawód medyczny (najczęsiej pielęgniarki, ale niekoniecznie) mają tzw. komisje poborowe co jakiś czas, OBOWIĄZKOWO! oczywiście do woja nie pójdziesz, ale chodzi o sprawdzenie twojej przydatności na wypadek wojny itp ;)

a co na takiej komisji bede musiała zrobic, co oni beda sprawdzać??

Gość przecież to nie ona
A jak wygląda taka komisja dla kobiet? Jak oni sprawdzają tą "przydatność" (tylko na poważnie, zależy mi na odpowiedzi)

no ktos wie?? faceci to sie rozbierają:) a kobitki też??

Gość dzadzudzi
dokładnie nie wiem, ale raczej nie będa cię "dogłębnie" badać :P może dostaniesz jakiś przydział do jednostki gdzie na wypadek konfliktu masz się zgłosić, ale to tylko moje przypuszczenia. Na pewno będziesz poinformowana, że w razie co masz być w gotowości itp... najlepiej popytaj osoby z otoczenia, może ktoś już był na tym i ci powie co i jak :)

Gość
spokojnie wezwa cie na komisje, przebadaja i przeniosa do rezerwy laski po psychologii, medycynie, pielegniarstwie, weterynarstwie i zyms jeszcze dostaja to rutynowo

Gość przecież to nie ona
A jak ktoś odmówi uzasadniając to swoimi poglądami (no wiecie, że ktoś jest pacyfistą) to co wtedy? Jakieś kary czy jak?

Gość błażej!
tym bardziej mnie nie powinno to dotyczyć...dziwne a dlaczego ciebie nie powinno to dotyczyć???

jesli zniesiono obowiązkowa służbe dla facetów to po kiego laski werbowac mają??

Gość błażej!
po to żeby teraz was pomęczyć tą służbą wojskową, macie lepsze wykształcenie to się tam przydacie bardziej niż my

laski tez sa potrzebna w wojsku!! :P:P a przebadaja cie dokladnie.....czy sie nadajesz :D zazwyczaj zaczyna pulkownik...a konczy ten co na bramie waruje:D

Gość ku chwale ojczyzny
werbują kobiety z odpowiednim wykształceniem, bo tego w wojsku brakuje. ja też mam wezwanie, z tym że studiuję psychologię. i nie będziesz jechać na żadną misję, do tego to jeszcze odpowiednie szkolenie jest potrzebne, więc cię przeniosą do rezerwy co najwyżej, nie fascynuj się 🖐️

Gość opiniodawca
Nie doszukuj się kwadratowych jaj bo sprawa jest prosta jak zwój drutu. Żołnierze potrzebują koleżanek bo bez nich dochodzi do szpetnych dewiacji i to cała filozofia ;)

Gość błażej!
a właśnie co tam będą jej przebadywać???

no właśnie co mi przebadają?? bede musiała nago paradowac przed komisją:)

Nie wiem, jak na normalnej komisji, ale jak chciałam iść na szkolenie wakacyjne do służb medycznych w Łodzi, to pierwsza komisja była 3-osobowa. Mnie zabrał lek. wojskowy do pokoju obok, musiałam rozebrać się do bielizny i podbił mi badanie dermatologiczne, ortopedyczne i jeszcze jakieś ale już nie pamiętam. Potem była wizyta u psychologa, psychiatry, laryngologa, okulisty, ginekologa, kardiologa, neurologa. Robili mi też zdjęcie klatki, badania krwi, moczu. Potem przydzielą Ci szpital, gdzie w razie W, będziesz musiała się stawić na izbie przyjęć w ciągu 24h.

1-czy ma nogi do samej ziemi 2-czy na dole normalnie zakrecone 3-czy ma jedna piers mniejsza (strzelanie z ak47) i tak ogolnie......:P

to na komisji az tak wiele badań chyba nie bedzie

Gość ja miałam
komisje 10 kwietnia, wszystko ok pytali czy couje na choroby przewlekle, czy mialam cos kiedys polamane czy mam dobry wzrok sluch, zwazyli zmierzyli zapytali o zainteresowania i czy chcialabym isc do wojska i tyle. Dojakiej szkoly chodzisz? ogolnie to biora po medycznej i po psychologii

No to tylko rozbieranie się do bielizny :D Sprawdzają, czy nie masz zmian skórnych, wad postawy i płaskostopia. Wiem, podbił mi jeszcze badanie stomatologiczne, pytał ile mam zębów i takie tam :O