Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za kraj!!!!

jestem bezrobotna, a Ci ktorzy maja znajomosci nie!!! a niech to!!!!

Polecane posty

Gość co za kraj!!!!

od 2 tyg jestem bezrobotna, nie rpzedluzono mi umowy bo na moje miejsce weszla osoba bedaca bliska znajoma szefa, mimo ze ja mam o wiwle wyzsze kwalifikacje, doswiadczenie i szef byl ze mnie zadowolony, a tamta tylko po jakims durnym kursie! Przegladam oferty pracy i co? i nico! w sumie miedzy ofertami moge przebierac - zostac operatorem walca czy koparki? trudna decyzja! Moja kolezanka tez z tego powodu nie miala przedluzonej umowy o prace, ale ona juz znalazla, tez przez zanjomosci...czy bez znajomosci cos cos znajde? chyba za kilka miesiecy :(

Gość co za kraj!!!!
zeby tylko byla taka pierwsza lepsza...

Gość hdfhf
mialam identyczna sytacje i jestem na bezrobociu juz 4 mce :( tez nie mam znajomosci ; jutro ide na rozmowe moze w koncu cos sie ruszy...

Gość co za kraj!!!!
hdfhf - powodzenia, mam nadzieje, ze Ci sie uda...ja dzisiaj popadlam w dola!

Gość hdfhf
to szybko ja przez pierwszy miesac bylam dobrej mysli potem nachodzily mnie doly co jakis czas teraz zaczynam watpic w powodzenie w znalezieniu pracy i najgorsze ze zaczynam tracic poczucie wlasnej wartosci i przyzwyczajac sie do tej bezczynnosci :O

Gość xyzxyz
hdfhf Ty też tak masz? myślałam,że tylko ja już tak świruję:o a tak w ogóle to od 1 stycznia jestem bezrobotna i nici, niestety tak już teraz jest w tym durnym kraju,że bez znajomości to Cię nigdzie nie przyjmą:(

Gość hdfhf
no tak mam...a w glebi duszy wiem ze jestem wartosciowa osoba i pracownikiem, mam wyksztalcenie ale czasy sa takie ze to znajomosci decyduja o powodzeniu

Gość co za kraj!!!!
na razie dola nie mialam, tylko jakos tak dzisiaj bo kurde ludzie, ktorzy gowno robia, ktorym nie zalezy na rpacy ja maja! bo maja znajomosci itp a ja tu sie staralam, nigdy nie bylam na l4, dawalam z siebie naprawde duzo co? ja nie mam pracy...to jest najgorsze!

Gość hdfhf
ja pracowalam po studiach 2 lata - u prywatnego przedsiebiorcy za marne grosze, prawie caly tydzien plus sobota w pracy, stawianie sie na kazde pierdniecie - wyssali ze mnie co najlepsze i kopneli w doope

Gość milka fantazyjna
Ja też nie mam pracy od stycznia, ale teraz też przebieram w ofertach - przedstawiciel handlowy czy ...przedstawiciel handlowy ?:( Chyba się załamię.

Gość co za kraj!!!!
ja pracowalam 4 lata za najnizsza krajowa i naprawde sie napracowalam! zmienilam prace na lepsza, lepiej platka, ktora uwielbialam i co? znajomosci zrobimy swoje :(

Gość co za kraj!!!!
milka dokladnie - przedstawiciel handlowy czy przedstawiciel handlowy czy moze operator koparki? no w najlepszym wypadku kelnerka

Gość hdfhf
no sa jeszcze telemarketerzy i agenci ubezpieczeniowi :O i wszystko na zlecenie lub wlasna dzialalnosc

Gość hdfhf
a jak jest jaka ssensowna oferta to na staz / prace interwencyjne/ dla studentow zaocznych lub inne kryteria ktorych sie nie spelnia :O😭

Gość milka fantazyjna
Ja właśnie przeglądałam oferty dla niań w moim niewielkim mieście i wiecie ile znalazłam? Całe O !!! Nawet to nie wypali!

Gość xyzxyz
ja po studiach poszłam na staż w administracji,później przepracowałam tam rok i co? niby trzeba oszczędzać,redukcja etatów i inne bzdety,a później moją prace rozdzielili na pozostałych,wiec teraz tamci się nie wyrabiają:o a najbardziej bolesny jest fakt,że dawałam z siebie wszystko,a nawet więcej, zapier...nawet jak inni gazety se czytali,albo gadali i co? chora do pracy przychodziłam,byle złego wrażenia nie zrobić i na co mi to wszystko?

Gość hdfhf
ja zalamalam reke i chodzilam do pracy zeby nie robic problemu pracodawcy :O ale czlowiek glooopi 😭

Gość xyzxyz
a najbardziej wpienia mnie,jak ktoś otwarcie mówi w towarzystwie,że robotę po znajomości dostał

Gość hdfhf
ale w sumie ja nawet teraz wole sama znalezc prace i dostac ja po zanjomosci - zle bym sie z tym czula :O

Gość xyzxyz
hdfhf- mi ortopeda dał skierowanie na operację nadgarstka, ale rehabilitacja miała trwać przynajmniej miesiąc wiec odmówiłam-wiadomo -ze względu na pracę,a teraz też nie pójdę,bo tym bardziej nie znajdę tak szybko:o

Gość hdfhf
niz dostac ja po znajopmosci mialo byc

Gość xyzxyz
ja też właśnie jestem taka honorowa, ale z drugiej strony tylko dzięki znajomościom można dostać fajną posadę, rachunki nie zapłacą się same...

Gość hdfhf
'na szczescie' nie mam znajomosci wiec musze liczyc na siebie

Gość co za kraj!!!!
ja dostalam jedna oferte pracy jako niania ale czy to dojdzie do skutku to naprawde nie wiem a chcialabym :( a mialam te 2 prace bez znajomosci, tej drugiej szukalam ponad pol roku!!!! i ak sie cieszylam, tak uwielbialam te prace i co?

Gość hdfhf
hmm ale na umowe jako niania? ja chce znalezc stabilne zatrudnienie a nie prace na chwile i bez swiadczen

Gość co za kraj!!!!
na umowe tez moze byc ale wtedy ile bym miala na reke? 600 zl? tez potrzebuje umowy, ale teraz pilnie potrzebuje pieniedzy! za 3 miesiace mam wesele :(

Gość hdfhf
rozumiem z braku laku i kit dobry to jako swiezo upieczonej mezatce w tym kraju bedzie jeszcze trudnioej :O bo wszyscy beda myslec ze bedziesz zaraz w ciaze zachodzic :O:O:O

Gość niu hiu
oj skad ja to znam! tzn utrata pracy-ja od lutego bezrobotna, a widze jak inni przez znajomoci dostaja ale to jest bardzo pozytczne wiec usiluje sama sobie teraz wyrabiac znajomosci, nie chodzi mi oczywiscie o zadne lozko, ale mam pewien plan

Gość xyzxyz
co za kraj!!!!- niestety hdfhf ma rację, ja jeszcze nie jestem mężatką,ale spotakałm się już kilka razy na rozmowach z takim pytaniem, mimo,że to jawna dyskryminacja:o