Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za kraj!!!!

jestem bezrobotna, a Ci ktorzy maja znajomosci nie!!! a niech to!!!!

Polecane posty

Gość uupupuppu

Gość xyzxyz
co za kraj!!!!- droga była pokryta dosłownie lodem rano i jak wracałam, wchodząc w zakręt zniosło mnie 3 m dalej,a dodam,że skręcałam mając niecałe 20km/h i uderzyłam a auto zaparkowane tam,chociaż z drugiej strony tamto auto nie powinno było tam stać bo było w sumie na skrzyżowaniu:o a jeśli chodzi o moje CV to piszę tylko o stażu, praktyki pomijam

Gość xyzxyz
podnoszę

Gość co za kraj!!!!
hej co tam? ja nadal bez p[racy i perspektyw...u mnie poszukuja sprzedawcy do stacji benzynowej...ehhh chyba w zawodzie pracy nie znajde, pozostanie mi zostac sprzedawca...zeby jeszcze w sklepie zbielizna to bym pedzila od razu ale na stacji? chyba si zalamie :(

Ja jestem bezrobotna od 7 miesięcy, nigdy bym nie przypuszczała że tak ciężko będzie mi znaleźć prace, siedzę w domu i czuje że za niedługo zwariuje, już wszystkich sposobów próbowałam żeby znaleźć prace, niby mam doświadczenie ale słabo znam język angielski a jak przeglądam te ogłoszenia do pracy biurowej to prawie wszędzie wymagają tego angielskiego. Nie wiem co mam robić ... :(((((((

Ja jestem bezrobotna od 7 miesięcy, nigdy bym nie przypuszczała że tak ciężko będzie mi znaleźć prace, siedzę w domu i czuje że za niedługo zwariuje, już wszystkich sposobów próbowałam żeby znaleźć prace, niby mam doświadczenie ale słabo znam język angielski a jak przeglądam te ogłoszenia do pracy biurowej to prawie wszędzie wymagają tego angielskiego. Nie wiem co mam robić ... :(((((((

a ja jestem bezrobotna od ponad dwóch lat, mieszkam za granicą; z ostatniej pracy zostałam zwolniona niby z braku etatu, byłam na sześciomiesięcznym okresie próbnym, zwolnili mnie po 3 miesiącach, jak firmę przejęła inna, nowi szefowie zwolnili na początek około 50 osób, w tym mnie; ja sama podejrzewam, że gdybym im bardziej osobowościowo pasowała, to by mnie zostawili...; stało się to w okresie, kiedy zaczynał się kryzys, przez pierwsze trzy miesiące jeszcze były jakieś oferty, ale niestety nie udało mi się nigdzie załapać (bardzo możliwe, że przez brak wiary w siebie..., ale to inna story); potem to tragedia; w tej chwili to nawet gównianych prac nie ma; a o pracy w zawodzie można sobie pomarzyć, tym bardziej gdy nie ma się dużego doświadczenia; przez kryzys wymagania pracodawców strasznie wzrosły; na najbardziej podstawowe stanowiska, których jest jak na lekarstwo, wymagają conajmniej 2 lat doświadczenia, no i kolejna sprawa, że wolą zatrudniać swoich a nie obcokrajowców; gdyby nie moje osobiste zobowiązania tutaj, to pewnie już by mnie tu dawno nie było, czuję się strasznie będąc na zasiłku (którego nawiasem mówiąc nie dostaję od paru miesięcy); przez to odechciewa mi się wszystkiego, próbuję sama coś wykombinować - dział. gosp., ale wiadomo, żeby zacząć coś samemu - zastrzyk gotówki jest niezbędny, a tego nie mam; czuję się fatalnie z tym wszystkim; dzisiaj mam urodziny (magiczna liczba ;)) i mam gigantycznego doła :(((( a jeśli chodzi o tytuł tematu, to tak jest wszędzie na świecie w miejscu, w którym jestem jest takie powiedzienie 'no matter what you know but who you know' także nie tylko w Polsce tak jest; tu gdzie jestem jest to wręcz oczywiste, normalne i nikt z tego afery nie robi; wiadomo, że jak jakiś szef zna kogoś, kto by się nadawał, to mu proponuje pracę i tyle, bo lepiej jest zatrudnić osobę, którą się trochę zna i w jakiś sposób ufa, niż kogoś zupełnie obcego, kto niewiadomo, czy się sprawdzi; oczywiście w Polsce wrzechobecna zazdrość i zawiść widoczne są na każdym kroku...; będąc jeszcze w kraju strasznie broniłam się przed możliwością pracy przez znajomości; chciałam jak inni, mieć ten sam start, nie chciałam być wytykana palcami, czułabym się nie wporządku wobec tych, którzy starali się bardziej niż ja np.; ale teraz? nie miałabym dylematów; i oczywistym jest fakt, że Ci co najwięcej krzyczą i narzekają, że inni mają pracę dzięki znajomościom (i że oczywiście są gorszymi pracownikami, od tych, co jej nie mają, bo dostali po znajomości a nic nie wiedzą, mają słabsze wykształcenie, etc.), gdyby takie znajomości mieli, bez najmniejszych skrupułów wykorzystaliby je tyle na ten temat