death1 0 Napisano Marzec 14, 2010 5 dni temu współżyłam ze swoim chłopakiem,to był mój pierwszy raz,ostatnią miesiączkę miałam 1 marca,cykl trwa 30-31 dni,więc wtedy miałam dni niepłodne,przez kilka pierwszych minut stosunku kochaliśmy się bez prezerwatywy,potem partner założył prezerwatywę,stosunek trwał do 9 minut,nie dłużej,nie doszło do wytrysku ale oboje się boimy,że mogło jakimś cudem dojść do zapłodnienia. Zastanawiamy się oboje nad testami ciążowymi,żeby w miare szybko wykryć ciąże polecono mi test ciążowy bobo,oprócz tego chcę iśc na badanie beta hcg w najbliższą środę.zasnatawiałam się czy coś jeszcze mogę w tym kierunku zrobić,np obserwując śluz,nigdy nie przywiązywałam do tego zbyt dużej wagi.zastanawiam sie czy test zrobiony we wtorek da mi jakas pewnosc ze nie jestemw ciazy,naczytalam sie tylu informacji na roznych forach i stronach ale opinie sa podzielone,nie wiem czy robic test czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na test za wczesnie Napisano Marzec 14, 2010 7 dni max czas zyci pelmnikow + 6 dni max czas wedrowki zaplodnionej komorki do macicy po czym trwa zagniezdzanie, jesli doszloby do zaplodnienia . Test z moczu - najdokladniejszy potrzeba ok 5 - 6 dni zagniezdzenia zeby HCG w moczu wzroslo do poziomu wykrywalnosci . Zatem test z moczu najszybciej 18 dni po stosunku. Biorac oczywiscie skrajnie wysokie wartosci. Test z krwi nieco szybciej - 14 dni po stosunku, HCG we krwi pojawia sie szyciej . Niektorzy mowia , ze mozna juz zrobic 10 dni po stosunku, ja uwazam ze to 14 dni to juz cos mozna wykryc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrs. Naughty Sexy Psychiatrist 0 Napisano Marzec 14, 2010 Ja robiłam 18 dni po stosunku BHCG w laboratorium i ciąża wyszła. 2 dni później test ciążowy w domu wykazał to samo. Póki co u Ciebie jeszcze za wcześnie na testowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no tez mi Napisano Marzec 15, 2010 test z krwi - pewnie ze wyjdzie 18 dni po , 7 dni zycie plemnikow max + 7 dni max wedrowka + 4 dni zagniezdzenie - w kewi stezenie hcg widoczne niemal od razu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach