Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xiy

badanie moczu

Polecane posty

Gość xiy

Cześć! Mam pytanko : jestem uzależniona od senefolu, za kilka dni muszę zrobić badanie krwi i moczu.. i dlatego boję się że mi coś wyjdzie nie tak :/ CO MAM ZROBIĆ? czy jeśli przez kilka dni nie będę stosowała żadnych środków przeczyszczających to badania wyjdą dobrze? a jeśli wyjdą żle.. to czy lekarz zorientuje się że to od senefolu.. ???

Czy to badanie moczu masz zlecone z powodu bólu w podbrzuszu? Senefol absolutnie nie wpłynie na wynik badania ogólnego moczu, tzn. badanie nie wykaże że bierzesz jakikolwiek lek. Badanie ma wykazać czy w Twoim moczu znajdują się bakterie, czy toczy się stan zapalny, jaki jest ciężar właściwy moczu itp. Natomiast na badanie krwi senefol może mieć wpływ. Ponieważ w przypadku długotrwałego stosowania tego leku możliwe jest obniżenie elektrolitów we krwi, zwłaszcza potasu.

Gość xiy
dziękuję za odp:) te badania to przez bóle w dolnej części kręgosłupa, na rentgen też ide.. a z tym senefolem to nie wiem - jak go odstawić ? staram się ale to takie uzależnienie:/ czyli krew pewnie mi wyjdzie żle-bo od pewnego czasu czuje się strasznie słabo, mogłabym cały czas spać i nie mam wogóle siły..

A wiesz o tym że jednym z działań niepożądanych tego leku są skurcze i bóle brzucha, nudności? Ból może promieniować. Myślę że powinnaś powiedzieć lekarzowi że bardzo długo bierzesz ten lek żeby nie potrzebnie nie stawiał mylnej diagnozy jeśli ból jest powiązany ze stosowaniem senefolu.