Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinka232

znów mnie szwgierka wkurzyła

Polecane posty

Gość karinka232

Muszę komuś powiedzieć a sama siedzę w domu. Przed chwilą wyszła siostra mojego męża, była z godzinę a zdążyła mnie wkurzyć porządnie. Oczywiście bez zapowiedzi przyjechała bo po co dzwonić.Jestem w ciąży, rozmawiałyśmy o tym, że po macierzyńskim do pracy wracam a ona do mnie z tekstem " jak ty takie małe dziecko zostawisz? i z kim?" Chyba boi się, że z jej mamą a moją teściową (która swoją drogą powiedziała, że pomoże). Ona całe życie w domu siedzi i trzęsie się nad prawie dorosłymi już dziećmi. Powiedzcie mi jak można być takim ograniczonym w tych czasach?

Gość karinka232
Nikt się nie wypowie?

Gość Lostek
Chcesz zostawic swoje dziecko same? Jak tak mozna? To po co decydujesz sie na dziecko, zeby je zaraz olac? Albo kariera albo dziecko - na cos trzeba sie zdecydowac

Zależy co dla kogo jest ważniejsze ja mam 4 letnią córkę z którą siedziałam do tej pory w domu - teraz szukam pracy :) Zdecydowałam się zostać sama w domu jak mojej przyjaciółki niania zatrudniona do dziecka 10 m-cy po 1,5 miesiąca pracy zafundowała maleństwu poparzenie I stopnia obu rączek ....... "bo mały zdjął sam herbatę ze stołu" Ja nie przeżyłabym czegoś takiego i wolałam sama swoje dziecko podchować do wieku przedszkolnego :)

Gość a ja uwielbiam tańczyć
ja to samo? przeciez ktos bedzie sie nim opiekowal :O ale ja nie zostawilabym chyba dziecka z obca osoba. teraz siedze w domu i zajmuje sie moja cora, bo mieszkam daleko od rodziny, a nie usmiecha mi sie zostawienie dziecka z opieunka.

Gość zgadzam sie z toba autorko
szwagierka iech sie nie wtraca. Cale zycie nie pracowala i nie wie co z czasem robic, dlatego np. przyhcodzi do Ciebie bez zapowiedzi. Glupoty mowia Ci, ktorzy sadz ze albo kariera albo dziecko...dlaczego niby? a czy mezczyzna musi wybierac miedzy dzieckiem a kariera? mozna to dobrze polaczyc! glupia szwagierka... rob swoje to twoje zycie! nie patrz na pinie innych pamietaj! jak bedziesz patrzec na innych to bedziesz nieszczesliwa ja sie o tym przekonalam. Pilnuj tylko i wylacznie swojego tylka mowie Ci!

Gość karinka232
To nie jest tak że albo kariera albo dziecko. Po prostu mam taką pracę, że ładnie zarabiam, nie mam problemu z urlopem, wszystkie weekendy wolne itd. Szkoda by mi było stracić taką pracę. A ona ma dwóch synów 20 i 16 lat i trzęsie się nad nimi do tej pory- a sama nawet komputera włączyć nie potrafi żeby zobaczyć co oni na necie robią.Być może ja też się zdecyduje na dłuższy pobyt w domu. Ale nawet jak będę w domu siedziała to będę coś robić cokolwiek, żeby się nie uwsteczniać tak jak ona.

Gość karinka232
A dzieckiem ma się moja mama zajmować i teściowa też obiecała pomóc. Tylko szwagierka obawia się chyba, ze jak teściowa będzie mi pomagać to bo dla niej nie będzie miała czasu. a teściową na maxa wykorzystała pomimo, że siedziała z dziećmi sama w domu.

Gość karinka232
up

Gość karinka232
Jak myślicie, co jej powiedzieć, żeby powstrzymała się z takimi przytykami?

Gość don corleoneddd
nic jej nie mow.jak babcia sama zoferowala pomoc do dobrze, przeciesz nikomu sie nie narzucarz i dobrze ze chcesz wrocic do pracy, trzeba miec tez swoje zycie

Gość karinka232
Tylko ona z takimi tekstami wyjeżdża jak jest ktoś jeszcze. Nie chce robić dymu szczerze mówiąc. A poza tym jej podejście do życia wcale mi się nie podoba, ale nigdy jej nie powiedziałam niczego w stylu "nie wiem jak można całe życie w domu siedzieć i nie pójść do pracy choćby dla kontaktu z ludźmi nie mówiąc o pieniądzach". Ale mam na to coraz większą ochotę .