Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arizon@

Czy jestem alkoholikiem??

Polecane posty

Hej mam pytanie czy wy też tak macie że jak pijecie alkohol to ciężko wam się kontrolować, po nim umiecie się lepiej bawić, jest wam weselej? Ja tak mam co mnie wcale nie cieszy dziś po prawie 3 latach mojego picia postanowiłam powiedzieć sobie DOŚC. Kiedyś już miałam parę prób zaprzestania picia , jakiś czas dawałam nawet radę ale potem się łamałam jak ktoś mnie pytał: Co ze mną się nie napijesz? Zdaję sobie sprawe że tak naprawdę może wcale nie chciałam przestawać , tylko szukałam pretekstu żeby znów się napić. Teras robię bilans zyskówi strat i myślę że najwięcej straciłam , bo picie mi tak naprawdę nic nie dało . Od dziś nie piję i postaram się nie pić wódki czy nawet piwa, mam nadzieję że mi sie uda . Jeżeli ktoś miał lub ma tak problem niech sie wypowie. Dzięki

Gość artus
Głowa do góry ważne jest że zauważyłaś ten problem i walczysz z nim ..Głowa do góry uda się..:)

Gość pp123
Ja do obiadu często piłam wino czy piwo, na imprezach też przeważnie ja piłam, mąż prowadził. Odkąd zaczęliśmy planować dziecko przestałam pić w ogóle. Teraz jestem w ósmym miesiącu i jedyny alkohol jaki piłam, od roku to 2 łyki szampana o północy w sylwestra. Nie powiem, czasem mam dużą ochotę się napić czegoś mocniejszego. Moim zdaniem nie jesteś alkoholiczka ale przystopuj trochę faktycznie.

Alkoholikiem jest się wtedy kiedy nie można funkcjonować bez picia ty nim nie jesteś jeśli potrafisz kontrolować to czy i kiedy pijesz

ja prawie codziennie wieczorem piję drinka typu adwokat, malibu np z sokiem kokosowym nie uważam sie za alkoholiczkę

Wiecie niby dziennie nie pije ale jak już sie napije to prawie zawsze wynoszą mnie z imprezy a to chyba normalne nie jest, poza tym ten wstyd jak następnego dnie trzeźwiejesz, normalne to to nie jest

Poza tym włącza mi się często jakaś agresja , zaczepiam bez powodu , gdyby nie to że jestem dziewczyną to pewnie nieraz bym dostała od kogoś. Nie wiem czemu ale jak jest impreza i pomyślę sobie że dziś sie napije wódki to od razu poprawia mi się humor, a jak już się napije to życie staje się takie fajne, do wytrzeźwienia oczywiście. Dlatego uważam że mogę być, a jeśli jeszcze nie jestem to mam zadatki na alkoholika:(