Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o radę;)

Chrzciny! HELP!

Polecane posty

Gość Proszę o radę;)

Witam wszystkich. Otóż za około 2 tygodnie będą chrzciny dziecka mojej kuzynki. Będę matką chrzestną i nie mam pojęcia co kupić chłopczykowi na chrzciny. Mam 18 lat. Bardzo proszę o rady!;) Z góry dziekuje

To zależy....jeśli rodzice sa ustawieni i maja kupe kasy to skup sie tylko i wyłącznie na maluszku, kup mu jakiegos megaogromnego pluszaka, natomiast gdy rodzice sa w trudnej sytuacji finansowej ja dałabym pieniądze, trzeba byc człowiekiem. Oczywiście nie zapomnij o stroju do chrztu.

Gość ENI-35
złoty łańcuszek z grawere, że to pamiątka z okazji chrzcin i od Ciebie.....moja córka tam dostała tylko ze od dziadka....którego juz nie ma, ale łańcuszek nosi .......kiedyś to bedzie najdroższe wspomnienie......pieniądze i tak się rozejdą, rodzice wydadzą....a przecież coś trzeba po sobie zostawić....przemyśl.....

Gość atramencik123
Zależy czy chcesz, żeby to była pamiątka czy raczej coś użytecznego. Jesli pamiątka to fajnie sprawdzają się łżeczki lub smoczki, na których można coś wygrawerować. Jeśli ma być coś praktycznego to np. leżaczek (zależy w jakim dziecko jest wieku), mata edukacyjna, fontanna playskool lub inna zabawka tej firmy.

Ja jestem za tym, aby chrzestni kupowali dzieciom coś symbolicznego, jakaś pamiątkę o nawiązaniu religijnym. Np. obrazek, łańcuszek.

Gość Proszę o radę;)
Jakieś jeszcze pomysły? Za wszystkie poprzednie dziękuje;)

Gość I masz babo placek
jako Matka chrzestna nie zapomnij kupic szantę (chustkę) ...