Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liwiolkaaa

Jaki olejek eteryczny na cellulit

Polecane posty

Gość Liwiolkaaa

Jakie polecacie olejki eteryczne na cellulit?

Gość Liwiolkaaa
nikt nie stowal?

Gość tez ciekawa jestem

Gość kurnik gry...
Olejek cynamonowy-rozgrzewa Olejek imbirowy Olejek grejpfrutowy.

Gość Liwiolkaaa
no ponoc sa najlepsze na cellulit tylko chcialam sie dowiedziec czy wy stosowalyscie i jakie. Bo jest duzo cynamonowy grejpfrutowy geraniowy i wiele innych i niewiem ktore sa najlepsze

Gość kupi w aptece...
Jasne, że istnieją. Dodaje się kilka kropel np.do balsamu. 15 kropli olejku geraniowego zmieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 0,5 l gorącej wody. Nasączyć tym roztworem gazę i owinąć miejsca dotknięte cellulitem. Dla lepszej izolacji dodatkowo owinąć folią. Pozostawić okład na skórze na 30 minut. Okłady należy stosować 2-3 razy w tygodniu. Zmniejszają one cellulit, działają wyszczuplająco, a skóra staje się dobrze nawilżona, gładka i jędrna. Doskonałą metodą na cellulit jest również wykorzystanie zwykłego balsamu. Wybrać jeden z następujących olejków geraniowy, paczulowy, grejpfrutowy- następnie dodać do całego balsamu 5-10 kropli. Wmasowywać w ciało jak zwykle.

Gość Liwiolkaaa
a gdzie mozna je kupic? Ja ostatnio cos widzialam w nomi i brico marche

Gość MlgosiaaS
wlasnie zakupilam olejek grejpfrutowy i geraniowy. Zobaczymy czy cos dadza. Ale bardzo bym chciala zeby wypoweidzial sie ktos kto juz stosowal te olejki i mogly pochwalic sie efektami.

Nie słyszałam o olejkach eterycznych jako o sposobie na cellulit. W jaki sposób to działa, co trzeba zrobić? Ja planuję zakup takiego balsamu na cellulit i ogólne ujędrnienie skóry: http://www.maslokakaowe.com/pl/p/Maslo-Ujedrniajace-z-Koenzymem-Q10/6 Duzo słyszałam o tej firmie pozytywnych opinii, więc myślę, że się sprawdzi :)

Gość Migotka 99
Polecam olejki eteryczne firmy Sabana-oil, są tanie i bardzo dobrej jakości. Sama wypróbowałam ich zestaw do masażu z olejkami cenie 27 zł(dwa olejki+ 100 ml olejek ze słodkich migdałów zimno tłoczony) REWELACJA. Skóra miękka i delikatna jak u niemowlaka. Mam ochotę wypróbowac kolejne kombinacje: podobno dobrze jest dodać kilka kropel olejku eterycznego np. mięty, rozmarynu do balsamu.

Gość gość
W moim olejku przeciw cellulitowi znajdują się następujące eteryczne: jałowiec, lawenda, trawa cytrynowa i sosnowy. Baza jest z pestek winogron+sezamowy.