Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdsihdsa

czy duzo mowia wasze dwulatki?

Polecane posty

Gość a moja córeczka ma
18 miesięcy i już śpiewa, recytuje itp. :) Wszyscy zazdroszą mi takiego dziecka. Ostatnio nauczyła się "Od Dziś" Paulli :)

Gość mojej kuzynki synek jest fenom
zaczla gadac szybko, teraz spiewa po angielsku crazy froga, wszytskie piosenki z mini mini, mowi ze jest ornitologiem, zawsze duzo mowil, w pazdzierniku bedzie mila 3 lata a wszytsko zaczelo sie od 18 miesicy, nikt go nie uczyl popropstu sam jakos zaczal... moja cora ma 2 lata i ma gdzies to wszytsko:P

Gość gadanie
moja ma 20m-cy i od dawna odmienia wyrazy :)

Gość gość
2 latki z przedszkola nie mowia 2 latki chowane w domu mowia

Tak, mówi zdaniami, opowiada, śpiewa i uczy się polskiego, ale ciężko nam polski idzie :) woli gadać po portugalsku.

Gość gość
Moja ma 22 miesiące. Po Polsku mówi wszystko po angielsku troszkę mniej ale z Mickiewiczem sobie poradzi. Teraz uczymy ja po niemiecku i francuski

Gość gość
Co tam cztery języki moja sama jeździ autem choć prawojazdy dopiero robi a ma dwa latka

Gość gość
Moze juz mature zrobil skonczyl studia i ma doktorat

Gość gość
Moj chrzesniak majac 2 latka plynnie mowil, spiewal bezblednie caly alfabet i piosenki ze sluchu po polsku i po angielsku. Mowil wyrazy po polsku i znaczenia po angielsku. Majac 2 lata i 3 miesiace wymienia wszystkie planety z ukladu slonecznego i opisuje je z wygladu. Moja corka w kwietniu skonczy 3 latka i ciezko mi sie z nia porozumiec. Mowi duzo pojedynczych slow przy czym cale mnostwo przekreca. Niedlugo mamy kolejna wizyte u logopedy.