Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eska81

przytulanie niemowlę

Polecane posty

Gość Eska81

mam problem. Moje dziewięcio-tygodniowa córeczka nie chce się przytulać. właściwie tak jest od początku. to moje pierwsze dziecko więc nie wiem czy to normalne. kupiłam nawet chustę żeby przytulać się do niej ale pręży się i wygina do tyłu. karmie piersią - w dzień na leżąco jedynie w nocy mogę przytulić bo jest wtedy zbyt senna. na początku było mi jedynie przykro, ze moje dziecko nie czuje potrzeby tulić się do mnie teraz jednak zaczynam martwic się czy jest to normalne. Dodam,że poza tym wydaje mi się być wszystko w porządku. Mała uśmiecha się gaworzy. nie mam sposobu nawet żeby jej uspokoić jak się rozpłacze bo próba przytulenia kończy się jeszcze większym rykiem. może któraś z was miała podobnie?

Nie rozumiem trochę, co Ty rozumiesz poprzez przytulanie się? Takie malutkie dziecko nie potrafi się jeszcze świadomie przytulać. Moja jak byla taka malutka,też kiedy próbowalam ją uspokoić "tulac" do siebie ryczała jeszcze bardziej :) Ja sobie to tłumaczyłam,że to mi się wydaje,że ona się uspokoi jak ją przycisne do siebie ;) moim zdaniem z Twoja córcią wszystko ok:)

Gość takie male dzieci tak maja
wiec sie nie przejmoj. a jak chcesz czulosci to polecam owinac kocykiem(dosc ciasno bo male dzieci wtedy czuja sie bezpiecznie) wziasc na kolana i poglaskac po glowce. MOj synek raz az zasnal tak mu sie spodobalo. A z czasem jak juz podrosnie to bedziesz prosic zeby juz nie chcial sie przytulac hehe

Gość takie male dzieci tak maja
i pamietaj (napisze to mimo wszystko bo niektorzy sobie z tego nie zdaja sprawy) dziecko to nie lalka!!! Ono potrzebuje delikatnych, spokojnych ruchow. Gwaltowne, mocne terepania, przytulania wywoluja odwrotna reakcje. I pamietaj ze ono czuje jesli jestes zdenerwowana, zla lub zmeczona i wtedy jest kaprysne lub zlosci sie na sowj sposob. Idz do niego z usmiechem i bez podejscia "a moze tym razem w koncu sie uda" bo sie nie uda.

Gość takie małe dzieci są głupie
olej ją następnym razem jak będzie drzeć pysk to się nauczy :)