Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Draken

Kobieta zaczyna się od 170

Polecane posty

naturalnie nie slepo akceptujaca jak wczesniej napisales...ale akceptaja wad i zalet ...hm..w sumie wiele bym mogla na ten temat powiedziec....ale moze rzezcywiscie nie forum ogolnym ...

@blondynka - dokładnie tak jak piszesz- osoba wyrozumiała nie stara się na siłę zmieniać partnera, tylko przyjmuje go takim jakim jest, nie robi scen, bo ma do partnera zaufanie. Dlatego on/ona mogą spokojnie iść na piwo, jechać na narty i tak dalej.

Gość Jak kogoś
Współzawodnictwo - wspólne cele, marzenia, zainteresowania, dzielenie się obowiązkami... jeśli tego nie ma w związku to raczej nie ma też szans na przetrwanie, prawda?

Gość Jak kogoś
Carmen, toż to ironia była, przecież w chłoptasiach gustują głupie "nastki" :)

z wym współzawodnictwem to przesadzacie, ja wolę kooperację

Gość Carmen......
" Draken wyrozumiala masz pewnie na mysli tolerancyjna i cierpliwa??? ...........Życie to nie wdechy i wydechy - to chwile, które zapierają dech w piersi......... 16:42 [zgłoś do usunięcia] po prostu blondynka albo tez jeszcze ciepla i akceptujaca...." Ale jeśli i tak przyjąć, to tolerancyjna wobec czego? Co akceptująca? To raczej kwestia inteligencji, a nie wyrozumiałości ... np. Facet ogląda się za kobietą... nie zwracam na to uwagi, ale to nie wynika z wyrozumiałości wobec tego, a z tego, że to wpisane w męskość, ja także oglądam się ... Jest to naturalne - i wiem to. Wspólnie zachwycamy się pięknymi kobietami... Choć facetami to już raczej tylko ja ... :P

Gość Jak kogoś
A więc wolisz kiepski zamiennik miłości? ;)

Gość Carmen......
Coś Ci się chyba pomyliło ... W związku nie chodzi o rywalizację ... :P

Gość Carmen......
Współzawodnictwo - to inaczej rywalizacja!

Gość Carmen......
"Jak kogoś A więc wolisz kiepski zamiennik miłości?" - dlaczego zamiennik?

Gość Jak kogoś
Na przykład o to, kto kogo bardziej kocha, kto się o kogo bardziej troszczy? Nam takie współzawodnictwo odpowiada :]

Gość Jak kogoś
Ej, to nie do Ciebie było xD

Gość Carmen......
"Jak kogoś Na przykład o to, kto kogo bardziej kocha, kto się o kogo bardziej troszczy? Nam takie współzawodnictwo odpowiada :]" To nie jest współzawodnictwo!

Carmen pod jednym słowem moze sie kryc bardzo wiele interpretacji...wszystko zalezy od osobowosci,wychowania,otoczenia,doswiadczenia...... jedno słowo akceptacja...a nawet sobie chyba nie zdaje sprawy z tego jak wiele pojec i znaczen moze przybrac

Czuję się po prostu niekomfortowo. Strasznie podobają mi się buty na naprawdę wysokich obcasach, ale czułabym się w nich jak żyrafa.

Gość Jak kogoś
A więc co to jest? Dla mnie współzawodnictwo, ale zapewne się nie znam.

Gość Carmen......
Jak zatem można wymagać akceptacji, skoro nie wiadomo co się za tym kryje?

@synthia - to kwestia znalezienia faceta, przy którym będąc na obcasie jak żyrafa sie nie poczujesz

Gość Jak kogoś
Ale pomyśl, jak się czuje dziewczyna o wzroście ledwo przekraczającym półtora metra, kiedy w wysokich butach nie ma nawet tego głupiego "170" i zaakceptuj siebie, ot co.

Cóż.. Jakoś nie dane mi było do tej pory spotykać się z facetem o Twoim wzroście, Draken. Zazwyczaj właśnie faceci, z którymi było 'coś więcej' nie byli zbyt wysocy, co dodatkowo mnie ograniczało. Nie wyobrażam sobie iść obok faceta niższego o pół głowy. :O

@Jak kogoś - Mam straszne kompleksy dotyczące wzrostu.. Wiele bym dała, by by niższą te 8-10 cm.

Gość Carmen......
Jak kogoś A więc co to jest? Dla mnie współzawodnictwo, ale zapewne się nie znam. Jeśli to współzawodnictwo, to nie jest to związek ... W współzawodnictwie dąży się do wygranej ... A gdy ktoś wygrywa, ktoś musi przegrać ... Jak to ma się do miłości?

@synthia - ja też sobie tego nie wyobrażam @blondynka - nie czułbym się :) wręcz przeciwnie - pisałem gdzieś wyżej że to sytuacjia idealna - patrzymy sobie prosto w oczy :)

Gość Jak kogoś
Kompleksy to są, kiedy ma się brzydkie coś, czego nie można ukryć, a ze wzrostu, praktycznie każdego, można zrobić atut. :)

Carmen...jest cos takiego jak dialog,stad przy blizszym poznaniu bedziesz swiadoma czy jestes w stanie byc dla kogos zarowno przyjaciolka jak i partnerka oraz jak bardzo szeroko pojete jest wedlug Twego rozmowcy słowo akceptacja....

Gość Jak kogoś
Przegrana to jest osoba bez normalnych szans na życie... w miłości zwycięża się wspólnie, każdy nasz sukces jest też sukcesem drugiej połówki.

Wedlug mnie kompleksy rodza sie z braku samoakceptacji ktorą natomiast u slabszych psychicznie osob wyzwala krytyka ze strony otoczenia....Kompleksy to najzwyczajniej w swiecie nieakceptowanie siebie takimi jakimi jestesmy :-D