Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryniu2

Dla tych, które się już rozpakowały (urodziły) i chcą się poradzić lub pogadać

Polecane posty

Gość ryniu2

Hejka dziewczyny, Zapraszam wszystkie,które niedawno urodziły i chcą się poradzić na temat swoich dzieci i nie tylko. Topik założony dla każdego, niezależnie od wieku i ilości pociech :) Zapraszam.

Gość ale durny temat
j/w 🌼

Gość ryniu2
no jak ktoś nie ma poczucia humoru to rzeczywiście durny temat :( przykre.....

Temat ciekawy-ja do rozpakowania, co prawda mam jeszcze 3miesiące ale zupełnie nie wiem czego się spodziewać....

Gość ale o co pytasz?
dziecka :P

Gość lololoOOOO
JAK POZBYĆ SIĘ BACHORA W 10 MINUT?

Ryniu pisałas na poprzednim forum ze tez ci taki czop odszedł i ze wziełas czopka ja tez mam takie czpoki ale nie wiem kiedy uzyc ???? i powiem szczeze ze nie wiem jakich odjawów sie spodziewac ze to bedzie juz!!!

haha a ja myślałam że chodzi o rozpakowanie rzeczy po powrocie ze szpitala do domu :D hmm dziwne określenie :p

Gość SHANI85
No to jestem ;) heheh ryniu2 dobry pomysł z tym forum nowym- popieram- DAĆ CI WÓDKI :)

Gość ryniu2
no heja laseczki :) w nawiasie napisałam co miałam na myśli z tym rozpakowaniem hehehe :D monia słuchaj mi jak odszedł czop to wzięłam sobie czopek glicerynowy,aby się przeczyścić tak mi zaleciła położna,która prowadziła mój poród. Taki zabieg powoduje,iż zwalniają się jelita i główce łatwiej jest wejść w kanał rodny. Do tego czopki i lewatywa przyspieszają poród tzn. wywołują skurcze lub sprawiają,że są one intensywniejsze. Wpisz sobie w google "lewatywa poród" i poczytaj. Shani cholera Ty znowu z tą wódką. Ehhhhhhhhhh jak można tak szczuć karmiącą :)

Gość saleminka8
widać że wiele osób nie bywa na forach w celach normalnych :P rozpakować=urodzić

Gość ryniu2
Widać,że kolejna bez poczucia humoru.A o dwupakach słyszałaś? nie? a szkoda bo to fajne określenie :)

a ja czekam i nic... sie nie dzieje !!! nie mam zadnych bóli i sluzu brazowego tez juz nie ma......

Gość do góry .......hej
Laski poradźcie mi : Muszę moją córkę karmić sztucznie na początku dostawała Bebiko bo takie mleczko dostawała w szpitalu , ale widzę że ona nie umie się nim najeść ! Chcę zmienić jej mleko ale nie wiem na jakie ! Może poradzicie , czym wasze dzieci się najadały znaczy się jakie mleko możecie mi poradzić bądź jakie mleko poradził wam pediatra ???? Będę wdzięczna za pomoc :)

Gość do góry .......hej
nie poradzić a polecić :)

Gość ryniu2
mój jadł też bebiko,ale go nie tolerował (ulewał) i zamieniliśmy na NAN.daje sporadycznie bo karmię piersią.musisz próbować i sama wykluczyć bo szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę,aby modyfikowanym dziecko się nie mogło najeść. może za mało ml?

Gość ryniu2
ehhhhhhhhhhhhhh nie umie się najeść? tzn. ma mało,czy nie chwyta smoka?

Gość ryniu2
monika jeszcze trochę bo już masz piewrwszą zapowiedż porodu.

Gość do góry .......hej
nie robię za mało , bo mała nie chce więcej jeść , wypluwa smoczka , a widzę ,że chwila mija, a ona wkłada sobie paluchy do buzi co u niej jest oznaką ,że jest głodna

co do mleka to moj synek po nan byl caly czas glodny (tylko dokarmialam) okazalo sie, ze ja mam dosc tlusty pokarm i musialam zmienic na nr 2. i tak do dzisiaj na nim jedziemy (synek ma 7 mies.) uzywam aptamil 2- odpowiednik bebiko :)

Gość ryniu2
wiesz mój mały też wisi na piersi 40 minut i jak od niej odpadnie bo przyśnie to po przebudzeniu wkłada piąstki do buzi. Środowiskowa mi powiedziała,że niemowlęta mają mocno wyrobiony instynkt ssania i jeżeli dziecko dobrze przybiera na wadze to nie ma czym się martwić tylko dać smoczka i to wszystko.

Gość do góry .......hej
moja ma smoczka , bo skoro nie może sobie cycka pomymlać to niech chociaż ma tego smoka , ale go wypluwa i wkłada paluch tak nerwowo do buzi i płacze

Gość ryniu2
a ile ma córka?

Gość do góry .......hej
mała ma miesiąc

Gość ryniu2
moje dziecko jest ciut większe.myślę,że jak przybiera na wadze to jest ok bo mój robi dokładnie to samo.

Gość ryniu2
ale ja mojego ściemniam. wkładam mu smoczka do buzi,a potem przykładam pieluszkę tak,że kawałek przytrzymuje smoczek,a drugi lekko opada na buźkę i tak wtulony zasypia.

Gość ryniu2
oczywiście tetrową :)