Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryniu2

Dla tych, które się już rozpakowały (urodziły) i chcą się poradzić lub pogadać

Polecane posty

Hej hej po długiej przerwie! Nic wytchnienia przy dziecku, masę spraw na głowie i w ogóle zero czasu na "pogawędki" :) Mały mój rośnie jak na drożdżach - kilka zawirowań było ale jakoś idzie do przodu. Ja również zdecydowałam się na szczepionki nieskojarzone - stare jak świat i sprawdzone i przetestowane i ze znaną listą ewentualnych powikłań - a przy skojarzonych póki co lista otwartą będzie, jeszcze przez co najmniej kilka lat. Może więc moje kolejne dziecko będzie już zaszczepione szczepionką skojarzoną jeżeli będzie ona godna zaufania - na razie wg mnie nie jest i tyle! :) KASIU: Co do asymetrii. Tak jak napisałaś faktycznie każdy z nas jest asymetryczny. Może twój maluch troszeczkę bardziej i tyle - nie martwiłabym się tym zbytnio ale znając mnie bacznie bym obserwowała to oczko:) Nie potrafię nic mądrego nt. powiedzieć - może inna mama doradzi i powie więcej - też jestem ciekawa. Co do mleka 2: do skonsultowałabym się z lekarzem tylko dlatego, bo napisałaś, że twój synek to alergik a z małymi alergikami należy postępować zachowawczo i ostrożniej rozszerzać dietkę. Zatwardzenia u alergika to faktycznie problem! Skoro jest uczulony na jabłko (za jakiś czas spróbuj ponownie z jabłuszkiem - może się przyjmie) zostaje jeszcze ew. śliweczka :) - ona również bardzo ładnie wpływa na perystaltykę jelit. Dobra też jest ciepła woda ale znając maluchów nie będą piły jej zbyt chętnie jak znają już smaki herbatek :)...Ciężki problem! Szkoda malucha bo na pewno się męczy - może to właśnie jest przyczyną jego nocnych wariactw? - nawiązując przy okazji do Twojego kolejnego pyt....mmmhhh . Zatwardzenie to nic przyjemnego :( nic więcej nie jestem w stanie wymyślić :D

Gość magda_magda_lena
Moja mała też jest alergikiem i nie dość, że jest uczulona na jabłuszko to jeszcze jest uczulona na śliwkę - i tu jest dopiero problem jak rozwiązać sprawę zaparć .... nie mam pojęcia. W naszym przypadku herbatki kompletnie nic nie pomagają - gaszą pragnienie i to wszystko. Dodaję jednak do słoiczków mała łyżeczkę oliwy z oliwek żeby było "łatwiej" tą kupkę zrobić ale czy to faktycznie działa??? sama nie wiem ... Może któraś z Was może doradzić jakieś rozwiązania?

kochane ja tez mam problem z karmieniem malutka jak wyszła ze szpitala to jadla normalnie coraz wiecej zatrzymala sie na 70ml i od wczoraj je mi coraz mniej 50ml czasem 40 a nawet czasem 20 ml nie wiem co robic bo julcia urodzila sie z minimalna waga i powinna przybierac a nie chudnac i nie wiem co robic bo jak tak bedzie jadla to spadnie z wagi a podaje jej Bebiko. Mozliwe jest to ze dopiero po dwoch tygodniach przestala tolerowac to mleko??