Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hecia

POMÓŻCIE - Problem ze stopami

Polecane posty

Gość Hecia

Witam, mam powazny problem a raczej moj mąż z pocącymi sie nadmiernie stopami...od razu mowie ze nie ma szans zeby isc do lekarza bo on nigdy sie na to nie zgodzi, woli sie meczyc...sytuacja jest na tyle powazna ze zaraz 5 minut po umyciu nog, stopy zaczynaja tak smierdziec wrecz i tak szybko sie pocą ze nie nadaza z higiena....probowalismy roznych preparatow ale nic nie działa...tym czasem np. pod pachami nie poci sie wogole.....ogolnie ma sucha skore i poci sie tylko stopami, wiec wszystko kumuluje sie w tym miejscu, Mozecie polecic mi jakies preparaty do stop? nie mam pojecia juz jak to leczyc...przez to wszystkie buty sa do wyrzucenia po miesiacu, czasami nawet szybciej....co tydzien kupuje nowe 10 par skarpet i tak w kolko ;((( HELP

Gość efficzkkka
antidral

Gość halooooooooo
ETIAXIL do stop rewelacja polecam

Gość atramencik123
Niech mąż moczy codziennie stopy w ciepłej wodzie z solą morską, codziennie rano i wieczorem, a także po każdym myciu stóp w dzień niech obsypuje je pudrem (np. alantan) i spróbujcie tego etiaxila.

też myślę że to może być grzybica, musi się zgłosić do dermatologa

Tak tez mysle grzybiaca. To nie przechodzi samo a wrecz przeciwnie wiec ja bym uważał co leczenie dlugo trwa a zarazić sie tez mozna.

Gość też myślę że to grzybica
przy grzybicy jest specyficzny zapaszek, latami nei mogłam się z tym uporać, tak samo jak z nadmierną potliwością stóp o dziwo gdy zaczełam stosować regularnie krem Scholla usuwający nadmiernie rogowaciejącą skórę na piętach (ten z mocznikiem) stopy są miękkie, skóra nei rogowacieje, nie pocą się i nie ma tego smrodku....polecam ten krem, jest wydajny, kosztuje ok 20 zł Scholl Callus and Hard Skin Reducing Cream

Gość też myślę że to grzybica
mocznik też zapobiega rozwojowi grzybicy

Pamiętam jak kiedyś mój brat dostał grzybicy stóp. Leczył to jakimś różowym płynem kupionym w aptece. Nie wiem jakim, bo to było ze 20 lat temu :O Ale pamiętam, że bardzo szybko ten przykry problem się zakończył :)

Gość nie ma nic lepszego....
niż kwas borowy (koszt 4 zł w aptece), posypujesz stopy 3 dni pod rząd i po problemie, do butów zaśmierdłych też 3 dni sypiesz i są jak nowe !

Gość Jak nie lekarz to internet
Jeśli ma opory przed lekarzem albo apteką to może kupić leki bezstresowo w sieci: dlastop.pl tutaj coś powinien znaleźć. pzdr!

Gość jestem facetem i...
Grzybica bo właśnie po kontakcie z wodą śmierdzą...

Gość myszka miki gra w guziki
Jesli nic nie pomoga środki zawierające chlorek aluminium typu antidral, Przrciwgrzybicze: np.clotrimazolum, chlorchinaldin H, lamisilat. Koniecznie udajcie sie do dermatologa. Definitywny rozwiazaniem problemu jest wstrzykniecie toksyny botulinowej wiecej informacji: http://wdziek.info/nadpotliwosc.html

Gość gość
W aptece popytaj o jakieś specyfiki na ten problem, jest tego masa. A jeśli nie chce iść do lekarza a ma problem ze stopami to zaprowadź go do http://podomedicol.pl/ gdzie zajmują się takimi problemami równeiż.

Gość gość
Myślę, że przez 7 lat sobie poradzili :D

Gość gość
Pewnie tak, ale wiele osób nie zdaje sobie sprawy że istnieje coś takiego, jak podologia i meczy się ze swoimi przypadłościami nie potrzebnie. Ja chodziłam do www.podologgliwice.pl bardzo mi się podobało, miałam problemy z paznokciami u stup i to przez dłuuugie lata. U nich problemu się wyzbyłam, wiec polecam dla przyszłych odwiedzających :)

Gość grotta

Miałam brzydkie stopy, popękane piety i bardzo przesuszone. Poszłam do kosmetyczki na zabieg calluspeeling firmy Mavex, rewelacja! Stopy jak nowe ;) Zabieg bardzo wygładza stopy, usuwany jest cały martwy naskórek.

Gość hebanowa

Miałam ten problem przed wakacjami, czyli najgorszy moment.. Ale rowniez postanowilam isc do centrum podologicznego ( u mnie w Rzeszowie) i rozpocząć jakieś konkretne leczenie. Wszystko się udało, leczenie było świetne i mega skuteczne i nawet wyrobiłam się przed wyjazdem na urlop 😜