Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula_paulina

Kącik mamusiek odchudzających sie po ciąży.

Polecane posty

witam i zapraszam wszystkie mamy,które chcą zrzucic pozostałe po ciązy zbędne kilogramy:) Ja, jako, że zanikl mi pokarm i nie karmie juz piersia, postanowiłam zaczac wreszcie odchudzanie. Gdy zaszłam w ciążę byłam wlaśnie w trakcie odchudzania(ważyłam 70kg) a to znaczy ze i tak moja figura idealna nie byla ;)w ciąży przybralam 25kg, (na pewno swoje tez zrobiło to, ze rzuciłam palenie).Po porodzie automatycznie straciłam jakies 10kg, ale 15 kg z ciąży jeszcze zostało :( chciałabym to zrzucic, a najlepiej nie tylko to, tylko troszkę więcej:p Na początek zaczynam odchudzanie zupą kapuścianą :) dziś będe gotowac a od jutra zamierzam zaczac te diete :) Przylączajcie sie mamusie :) piszcie jak sie odchudzacie,ile macie do zrzucenia i pomagajmy sobie nawzajem :)

Gość ilonaawrona
Ja bym sie chciała odchudzac ale karmie piersia ciagle -juz 8miesiecy i przytylam od tego juz 5kg,a jem lekkostrawne rzeczy i niewiele.To karmienie piersia tak na mnie dziala.Nie moge juz doczekac sie az synek odstawi piers.Wtedy planuje diete 13dniowa.Juz kiedys na niej schudlam 6kg.Ale chetnie bede czytac ten topik, moze jakies ciekawe wskazowki ktoras poda.

no i karmienie piersią jest najlepszą metoda na zrzucenie kg. Pewnie zależy to od organizmu,ale u mnie waga spadała jak szalona gdy karmiłam.

Gość Baska***
Czesc Dziewczyny, jestem 6 tyg po porodzie, karmie piersia. Mam do stracenia 5 kg, ale apetyt mam ogromny. Jutro ide do dietetyka zeby ustawił mi diete podczas karmienia. Dam znac co i jak. Mam nadzieje ze mnie wesprze w tym moim odchudzaniu:)

ilonawrona----->>>>witaj:) Rzeczywiście, czytałam, że niektóre kobiety karmiąc tyją, choc powinny chudnąc wg powszechnej opinii Ja karmiąc nie schudłam nic:( Tylko, że ja karmiłam krótko i niewiele...

straszny kocur--/witam:).tez liczyłam, że od karmienia schudnę a tu nic, ani grama, tylko jakieś napady glodu miałam :p Czytałam ,ze w ciaży organizm magazynuje zapasy właśnie na czas karmienia.Widac, nie u każdego sie to sprawdza. Baśka--->>cześc:) oj Ty to masz niewiele do zrzucenia :) pozazdroscic :) tylko tyle przybrałaś w ciaży?ciekawe jaką dietę ułoży dietetyk dla mamy karmiącej :) chociaż przy karmieniu to i tak sama pewnie uważasz na to co jesz :)

Gość mama syneczka
mi karmienie nie pomogło schudnąć, zostało mi napewno ze 6 kilo bo wydaje mi sie ze przytyłam teraz( po ubraniach to widzę), tylko jak to zrobić....poradzcie.. minęło juz 7 miesięcy od porodu

mamasyneczka--->>>a karmisz piersią? bo jak nie to moze zaczęłabyś ze mną dietę kapuściana? myślę że te 6 kg całe albo prawie cale powinno zejśc:p Moja koleżanka po tej diecie tez po ciazy schudła 10kg, a dietkowała z męzem i on schudł 12kg!:) Mnie to motywuje :) zreszta nie raz juz robiłam te diete i zawsze efekty były :)

hej mi absolutnie karmienie piersia nie pomagalo w chudnieciu przed ciaza 70 kg w ciazy przytylam 36:p

DLA ZAINTERESOWANYCH OTO TA DIETA KAPUSCIANA, ZWANA TEZ DIETA PREZYDENCKA :)\ DIETA Podstawą diety jest zupa spalająca tłuszcze; składniki: mały koncentrat pomidorowy, 3 szklanki wody, główka białej kapusty, 3 duże cebule, 1 seler naciowy, 1 por, 2 papryki. Przyprawy: sól, pieprz, curry, bazylia, papryka, pietruszka, sos sojowy. Warzywa poszatkować, zalać wodą i gotować 10 min. na ostrym ogniu. Następnie dodać koncentrat i gotować na małym ogniu do chwili, aż warzywa będą miękkie. Zupę można jeść bez ograniczeń, gdyż nie dostarcza energii. Wychodząc z domu na dłużej trzeba zaopatrzyć się w słoik, lub termos napełniony zupą by móc zajadać się nią do woli. Unikamy natomiast alkoholu, kawy i herbaty nie słodzimy, najlepsza do picia jest woda i maślanka. DZIEŃ PIERWSZY: wszystkie owoce z wyjątkiem bananów. Melony arbuzy mają najmniej kalorii z wszystkich owoców. Jedz tylko zupę i owoce. Do picia niesłodzona herbata, sok żurawinowy lub woda. DZIEŃ DRUGI: tylko jarzyny. Możesz jeść do woli świeże lub gotowane jarzyny. Postaraj się jeść najwięcej jarzyn zielonych, liściastych. Jedz zupę i jarzyny przez cały dzień. Na kolację możesz sobie zrobić pieczonego ziemniaka z masłem. NIE WOLNO W TYM DNIU JEŚĆ ŻADNYCH OWOCÓW!!!! DZIEŃ TRZECI: dzisiaj jesz zupę i wszystkie owoce i jarzyny, jakie zechcesz. Nie możesz jeść pieczonego ziemniaka. DZIEŃ CZWARTY: banany i odtłuszczone mleko. Możesz zjeść do trzech bananów i wypić tyle szklanek mleka ile zechcesz. Oczywiście jesz też zupę. Banany są wysokokaloryczne i bogate w węglowodany, tak jak mleko. Jednakże w tym dniu twoje ciało będzie potrzebowało potasu, węglowodanów, protein i wapnia żeby zmniejszyć pragnienie słodyczy. DZIEŃ PIĄTY: wołowina i pomidory. Możesz zjeść od 30 do 50 dag wołowiny i puszkę pomidorów lub do 6 świeżych pomidorów w tym dniu. Postaraj się wypić przynajmniej 6-8 szklanek wody w tym dniu żeby wypłukać wszystkie zanieczyszczenia z organizmu. Zjedz zupę przynajmniej raz w ciągu dnia. DZIEŃ SZÓSTY: wołowina i jarzyny, jedz tyle wołowiny, jarzyn ile potrzebuje organizm aby zaspokoić głód. Możesz zjeść nawet trzy steki, jeśli chcesz, staraj się jeść zielone, liściaste jarzyny, nie możesz jeść pieczonego ziemniaka. Pamiętaj, aby zjeść zupę przynajmniej raz w ciągu dnia. DZIEŃ SIÓDMY: brązowy ryż, niesłodzone soki i jarzyny. Musisz zjeść zupę przynajmniej raz w tym dniu. Po siódmym dniu, jeśli nie oszukiwałeś i stosowałaś się do powyższej diety, stracisz od 4,5 do 7,7 kg Jeśli zgubisz więcej niż 6 kg , zrezygnuj z diety na 2 dni zanim zaczniesz ją od dnia pierwszego. Dieta oczyści twój organizm z wszystkich zanieczyszczeń, poczujesz się dobrze jak nigdy dotychczas. Poczujesz przypływ energii. Możesz kontynuować ten plan jak długo zechcesz. Ta dieta pozwala szybko spalić tłuszcz, a jej sekret polega na tym, że spalasz więcej kalorii niż ich przyjmujesz. Dieta ta nie dopuszcza picia żadnych napoi alkoholowych. Musisz zrezygnować z diety na 24h przed planowanym piciem alkoholu. Ponieważ każdy system trawienia jest inny, dieta działa inaczej na każdą osobę. Po trzecim dniu będziesz mieć więcej energii niż przed rozpoczęciem diety, jeśli nie będziesz oszukiwać. po kilku dniach trwania diety zauważysz wyraźne zmiany w wypróżnianiu. Możesz pić czarną kawę w czasie diety, jednak po kilku dniach jej trwania zauważysz, że nie potrzebujesz już tyle kofeiny, co przedtem. ABSOLUTNE ZAKAZY: chleb, alkohol, gazowane napoje. Musisz trzymać się wody, niesłodzonej herbaty, czarnej kawy, niesłodzonych soków owocowych, soku żurawinowego i odtłuszczonego mleka. Podstawowa zupa spalająca tłuszcz może być jedzona kiedykolwiek poczujesz głód. Jedz tak dużo jak zechcesz. Pamiętaj im więcej jesz tym więcej chudniesz. Nie można jeść chleba i smażonych potraw . Możesz zjeść gotowaną lub pieczoną kurę zamiast mięsa wołowego, ale oczywiście bez skóry. Jeśli zechcesz możesz zastąpić mięso wołowe rybą, ale tylko w jednym dniu mięsnym.

Gość mama syneczka
nie karmie już wogóle od 2 tygodni bo Syn niechce piersi, woli butle. nie czytałam o tej diecie, na czym ona polega, zawsze łatwiej z kimś walczyć o szczupłą sylwetkę:-)

Gość Baska***
Paula-Paula-niby 5 kg to nieduzo, ale mam ogromny apetyt. W ciazy przytyłam 14-15 kg, 10 straciłam po porodzie. Dalej nie schudłam ani grama i boje sie ze przy takich ilosciach pochlanianego jedzonka zaczne tyć. Miałam CC i moj brzuch wyglada na 4 ms ciazy - koszmar. Dietetyk ma sprawdzić za pomoca jakiegos sprzetu diagnostycznego ilosc tkanki tłuszczowej, miesni i wody w organizmie - zobaczymy jak jest. Mam nadzieje ze chociaz ciutke uda mi sie zrzucic bo nie za dobrze sie czuje w swoim ciele.

aaa i strasznie wzmagalo u mnie uczucie glodu ,karmilam 9 m-cy no coz na mnie dieta kapusciana nie dziala,mam po iej straszne wzdecia bole brzucha i po dwoch dniach nie moge na zupe patrzec choc w pierwszy dzien moge jej zjesc duzo bo jest smaczna:D ja mam diete mż intensywnie cwicze i plywam po 17 nie jem nic i codziennie 2 l wody min codziennie godz spacerku z malym szybkim marszenm w szpitalu stracilam 8 kg potem jeszcze trzy i waga stanela w miejscu wiec ostro sie wzielam za siebie bez oszukiwania zero slodyczy itd schudlam kolejne kg zostalo mi jeszcze 5:)

karmienie pomaga chudnac jesli stosujemy sie do diety mam karmiacych a ja dodadkowo mam niedoczynnosc tarczycy to tez utrudnia odchudzanie

DO ZAINTERESOWANYCH TA DIETA ---JEST JEJ KILKA WERSJI, SA RóZNE MODYFIKACJE.PRZYNAJMNIEJ 3.W NIEKTóRYCH JE SIE W 5DNIU MIESO W INNYCH NIE, SA PODANE INNE OWOCE, ALBO ILOSCI.wARTO WCZESNIEJ POPATRZEC W NECIE I WYBRAC TE KTóRA NAJBARDZIEJ ODPOWIADA :)JA ZAZWYCZAJ JE MIESZAM I JEST OK:) Najbardziej e w tej diecie podoba mi sie to, że sie nie głoduje.Można wrecz sie obżerac, zupa, owocami, warzywami itp.i to, że im się wiecej zje tej zupy, tym lepsze efekty :)chyba w zadnej innej diecie nie ma tak:) a minus jest taki ze zupa szybko brzydnie :p :o ale damy rade Czytałam ze jak sie ma już dośc tej zupy, wystarczy jakoś inaczej ją doprawic, albo zmiksowac, albo jesc z zatkanym nosem :D wtedy nie czujemy smaku a sie najadamy :) mamasyneczka[---->>>i co sądzisz o tej diecie? Baśka--->idziesz prywatnie do tego dietetyka?

Gość mama syneczka
przeczytałam tą dietę, myślę że dałabym radę, tylko czy wystarczy raz przejść przez te 7 dni? i co z efektem jojo? jak po tygodniu zacznę jeść to co teraz.

mamasyneczka--> hhmm no niestety jak skończysz i zaczniesz sie objadac to kilogramy pewnie wrócą.Najlepiej byłoby traktowac te diete jako wstep do dietkowania.Potem trzeba tez uwazac co i ile sie je. Bo to nasze złe nawyki zywieniowe powodują ze mamy zbędne kologramy i to je trzeba zmienic. A taka dieta kapuściana na poczatek pozwoli nam skurczyc troche zołądek, potem nie będziemy odczuwac tak głodu:)

Gość mama syneczka
a ile masz wzrostu, bo ja niska jestem, niacałe 160cm i waze 64kg.

zołzaaa----> gratuluje samozaparcia:) to ile już lącznie zrzuciłas? ile mniej wazysz niz w dnou porodu?o ile można spytac oczywiscie?

Gość mama syneczka
a ja nie dosc ze za duzo waze to jeszcze mam rozstepy-:(

Wlasnie wczoraj koleżanka opowiadała mi o tej książce i zaczeła odchudzanie, ale efektów na razie brak :O

Gość mama syneczka
paula_paulina a ile masz lat?

mam 27lat.Rodziłam 4 m-ce temu.:) Dziewczyny przepraszam Was na jakiś czas, idę skroic wszystkie składniki tej zupy a po 14 bede karmic malutka, a potem pojde z nia na krótki spacerek, wiec bede tu znów ok 16,pewnie troszke przed :) liczę, ze i Wy będziecie :) 🌻

lacznie schudlam 31 kg ,bardzo ciezko bylo ale dalam rade:p teraz waze 75 a chce 65 ale pierwszy cel to wazyc 70 jak przed ciaza

pewnie wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu. Ja nawet nie schudłam tak bardzo podczas karmienia (karmiłam pół roku), ale po odstawieniu dziecka od piersi. W ciągu kilku dni waga spadła niemiłosiernie, biust (wreszcie!) zrobił się malutki no i tak na swoje oko zmarniałam.

Witam:)ja tez mam zamiar zabrac sie za diete ale kiedy:)??wszystko mi tak bardzo smakuje no ale coz wiosna idzie trzeba zrzucic pare kilo, paula_paulina ojj cos mizerny sklad masz tej zupy:(:(ale z jednym sie nie zgodze..przy diecie ABSOLUTNIE NIE!!!!A wolno uzywac soli!!!to ona zatrzymuje wode i toksyny w organizmie..podam ci wzbogacony sklad tej zupy nie bedziesz musiala dodawac soli. 6szalotek lub dymki 3marchewki 1 duza cebula(w plastry)20dag grzybow(moga byc pieczarki) 1 glowka kapusty 1 seler naciowy 2 papryki 1 zupa cebulowa 1 szklanka bulionu 1 szklanka ugotowanego brazowego ryzu 1 dzien:zupa-ile chcesz,owoce ile chcesz na noc szklanka jogurtu 2 dzien:zupa ile chcesz warzywa ile chcesz na wieczor szklanka mleka plus pieczony ziemniak. 3 dzien:zupa ile chcesz owoce,warzywa ile chcesz przed snem szklanka mleka 4 dzien:zupa ile chcesz 8szklanek mleka 3do 6 bananow. 5 dzien:zupa ile chcesz ryba gotowana lub pieczona ile chcesz 6 pomidorow na noc szklanka mleka. 6 dzien:zupa ile chcesz,kurczar gotowany lub pieroczy(ograniczone przyprawy)jogurt naturalny przed snem. 7 dzien.zupa ile chcesz owoce-warzywa ile chcesz przed snem jogurt. kiedys stosowalam ta diete i schudlam na niej 7 kg w poltora tygonia pozdrawiam i powidzenia..