Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula_paulina

Kącik mamusiek odchudzających sie po ciąży.

Polecane posty

AA no i oczywiscie trzeba tez troszke sie poruszac:)ja robie sobie swoj zestaw cwiczen :)do cwiczen na lezace biore swoja corcie ona ma niezy ubaw z tego a ja lekkie odciazenie:)

selena--->>> no to pięknie 😭 zupa już mi sie gotuje z solą :o i to niemałą ilością bo na taaaki gar to poszło parę łyżek :( zawsze gotowałam z solą :o no nic, zjem taką :p następną może trochę zmienie.. ok nie mam teraz czasu pisac, biorę się za szykowanie córci i mnie na spacerek :) aaaale słoneczko świeci :) :) :) jak wróce to tu zajrzę :) papa

Ja tez wybieram sie na spacerek piekna pogoda:):)achhhhh wiosna wiosna:):):)a powiedz mi skad jestes?? no ja postanowilam od poniedzialku zupka i dieta:):)hmm tylko cos czuje ze stresujace bedzie to dla mnie gotowamie pysznego obiadu dla reszty rodzinki a ja na kapuscie. milego dzionka:).

dopiero teraz wyrobiłam się ze wszystkim. Pogoda boska, czuc juz niemal wiosne:) ale ja juz ja czułam 2 tyg temu a potem zima wróciła :p :o Córla caly spacer jak zwykle przespała :p mama syneczka -- ja tez oprócz nadprogramowych kilogramów mam rozstepy 😭a tak dbałam o ten brzuch nawet zanim zaczał jeszcze rosnąc :( obrzydliwe sa te rozstepy, u mnie sa takie czerwono-bordowe :( smarowalam najpierw Cepanem(masc na blizny polecana na wielu forach), zuzyłam tubke i nic nie dał, powinnam pewnie dłuzej go stosowac, ale tak smierdział cebula ze dłuzej bym go nie zniosła:o :p teraz smaruje brzuch i biodra Eveline 3d spa tez efektów nie widze na razie, ale przynajmniej fajnie pachnie :) zołzaa---- 31kg GRATULACJE!!!!!jestem pod wieeelkim wrazeniem, podziwiam, naprawde! kurde gdybym ja zrzuciła tyle kilogramow..ehhh :):):)byłabym wniebowzięta!!! selena---jestem z woj.swiętokrzyskiego U mnie zupa juz ugotowana, smaczna wyszla, na poczatku zawsze mi smakuje.Dzis powstrzymałam sie jeszcze od jedzenia,choc miałam na nia ochote, ale wole dzis nie jeśc, bo mi potem szybciej zbrzydnie :p

Gość mama syneczka
ja też smarowałam od początku i nic nie pomogło:-( przytyłam 18 kilo w ciąży. niby dużo ubyło kilogramów ale marzy mi się figura którą miałam jak poznałam męża, ale to było prawie 6 lat temu. z 10 kilo wiecej mam niż wtedy:-( ale może znajdę siłę i zastanowie się nad tą dietą.

Ja walcze z kilogramami ale tymi... z przed ciazy. Pol roku przed zajsciem w ciaze wazylam 53 kilo, postanowilam wtedy rzucic palenie i przytylam do 60kg. Potem byla ciaza w ktorej przytylam z 15. teraz, pol roku po porodzie, waze 60kg. Waze juz tak z 2 miesiace i NIC. waga ani drgnie. Jem mniej, cwicze regularnie i codziennie sie waze czy to aby dzisiaj bedzie mniej. Wiem, ze mi sie uda, tylko pewnie zajmnie mi to wieecej czasu niz planowalam :)

oki ---->>> ja tez pewnie przez rzucenie palenia przytyłam więcej. Założę się że gdybym zaczęła teraz palic to kilogramy by spadały... czyli ile juz nie palisz? ja juz rok, bez kilku dni... ale musze przyznac ze ciągnie mnie ostatnio jak nie wiem :( nie ma dnia,bym nie myslała o papierosach :( a nie mam juz takiej motywacji jak wczesniej-ciaza, karmienie piersia...:o 😭

aa teraz doczytalam - wychodzi ze 1,5 roku:) no i jak samopoczucie?nikotyna wyrzucona z organizmu i z głowy? bo u mnie właśnie w glowie mocno siedzi

paula_paulina W czerwcu beda dwa lata. Tak, u mnie w glowie tez caly czas siedzi mysl zeby zapalic. tez juz nie karmie piersia wic moglabym... ale juz niggdy przenigdy nie chce wrocic do nalogu. Nie po to tylam, nie po to bylo to wszystko aby teraz znowu wracac, postarzac sie, niszczyc organizm i wydawac kupe kasy!!! Kasa mnie tu najbardziej motywuje, bo kiedy widze jakis fajny ciuch, torebke czy buty mysle, ze mnie stac bo juz nie pale! Dzisiaj na fitnesie przy calej sali dziewczyn moja ulubiona instruktorka rzucila: " mamusi, mamusi! ty caly czas chudniesz!" To dodalo mi takiej energi na caly dzien i dalszej motywacji.

Gość nie wierzę że tak utyłyście
to nie możliwe że będąc w zdrowej "normalnej" ciąży przytyłyście po 20-30 kg :s musiałyście nieźle wpieprzać fast foodów! ja jestem po drugiej (no trzeciej) ciąży, a ważę mniej niż przed... po pierwszym dziecku przytyłam tylko 8 kg, a po porodzie żyjąc na ciągłych obrotach schudłam 10 kg! po bliźniakach przytyłam 15 kg, a potem znowu zrzuciłam 20! jakie wy musiałyście mieć zachcianki! nie jedzcie na potęgę! wystarczy 5-6 posiłków ale bogatych w białka i tłuszcze roślinne :s współczuje wam mamusie i trzymam kciuki żebyście schudły :( a i ćwiczcie kegla bo po porodzie pochwa jest luźniejsza...

oki----> ja tez wlasnie o kasie m.in mysle, ile sie traciło na te fajki, problem w tym, ze ja wolałabym miec mniej ciuchów czy czegos ale móc palic :o wiem . głupie myślenie :( to straszne co nałogi robią z naszymi mózgami :p Ty na szczescie nie masz tyle do zrzucenia co ja :) Fajnie, ze chudniesz :) do poprzedniczki ---> to, że tak utyłyśmy to często wina tez rzucania palenia...ludzie od samego rzucania palenia tyja po 20-30kg a co dopiero jak sie zbiegnie w czasie rzucanie palenia i ciąża :) a tycie w ciazy 20-30kg to też nic szczególnego,Na oddziale ze mna po porodzie dziewczyny mówiły ile przytyły to czesto to byly okolice 20kg.Ja wcale nie jadłam fast foodów :) ale zle znosiłam ciaze (byla zagrozona) i malo sie ruszalam :(

Ja swietnie znosilam ciaze, cwiczylam praktycznie do 8 miesiaca fitness. Nieduzo przytylam ale przyznam sie, ze nie wazylam sie przed samaym porodem. balam sie, bo spuchlam okropnie ze nawet luzne kozaki nie wchodzily mi na lydke :/ Nie zdziwilabym sie, ze dobilam wtedy do 20 kg na plusie. Ostatecznie moj porod zakonczyl sie cesarka i przez dwa miesiace nie moglam cwiczyc. U mnie teraz najgorsze sa wieczory, maz wraca pozno i wtedy lubimy cos zjesc. Powinna jesc ostatni posilek z corka, o 19 a pozniej NIC.

Witam kobietki :) i dołączam się do waszej dietki bo mam do zrzucenia po porodzieok 10 kg :/ przytylam w ciazy 15 kg i tylko 5 mi spadło (urodziłam grudzien 2009) i wlasnie od 2 tyg nie karmie piersią bo mały przyzwyczail się do butli.. dobra ta zupka chociaz jest? :P

Gość zupa prezydencka
na mnie i moje koleżanki podziałała,ale potem to było: efekt jojo i w rezultacie dodatkowe 4 kilo plus to co schudłam (a jadłam na prawdę nie wiele) i siadły mi jelita. Ta dieta jest bardzo wzdymająca (zupa jest na kapuście) dlatego jelita dostają nieźle w d....Moje koleżanki też przytyły. Od siebie mogę polecić wykluczenie węglowodanów i aby nie jeść po 18.

paula_paulina:)moja zupka sie juz gotuje:):)skusilam sie wczesniej ja zaczac...uuu a w niedziele ide na urodzinki a tam pewnie tylko pokus bedzie:(:(no ale coz to co zaczynamy od jutra??:):)bedziemy sie wspierac:):)bylas juz kiedys na tej diecie?? co do brzuszka i rostepow ja na szczescie ich nie mam ale to wszystko zalezy od skory i jej elastycznosci rostepow nie ale za to zostala mi taka latajaca skora:(cwicze brzuszki do tego uzywam pasa wibrujacego smaruje roznymi kremami zaczelam to od niedawna jestem cierpliwa poczekamy zobaczymy efekty po kilku tygodniach..niestety na silownie nie mam czasu na basen za daleko to jakos w domu trzeba sobie radzic:):)kupilam tez skakanke bede smigac na ogrodku:)jeszcze hula-hop:):)bedzie jutro ojjj oszalalam chyba heheh.

dzieńdoberek:)🖐️ Witam w pierwszym dniu diety :) :) :) własnie jestem w trakcie sniadania w postaci talerza zupy :D dziwnie tak jesc zupe rano , przyzwyczaiłam sie do kanapeczek:p Pierwsze dwie miseczki za mną :)wielki gar zupy stoi w lodówce a na kuchence stoi mały garnek do podgrzewania mniejszych porcji :) Zupka wyszla całkiem, całkiem :) dałam dużo koncentratu pomidorowego, dzięki temu jest lepsza:)pierwszego dnia zreszta zawsze mi smakuje:p oki--->>ja tez pod koniec tak spuchłam ze nie bylo szans załozyc kozaków, w ogóle do tej pory mam wrazenie jak bym miała większe stopy :o kozaki niby wchodza ale sa jakby rozmiar mniejsze :o Ja też mam problem z wieczornym jedzeniem:( chłop tez wraca pozno, ja pozno gotuje dla niego obiad a potem czesto z nim jem :o no ale koniec z tym! chociaz zupe to chyba moge zjesc wieczorem? brunetka---->witam i zapraszam:)zupka dobra:)bedzie dobra dopóki sie nie znudzi :) ale zawsze to coś,nie trzeba sie głodzic:)To jak, gotujesz???:p selena----->>>>no to super:) zaczynasz tez od dzis? byłam juz na tej diecie nie raz, zawsze efekty jakies byly z tym ze zawsze ta zupa byla u mnie jakby wstepem do odchudzania, po jej skonczeniu przechodzilam na inne diety.No raz mi nie wyszło bo chyba po 3 dniach przestałam ja jesc, i sie zepsula w garze :D a ja sobie dałam z nia spokój :p Ja tez musze pomyslec o jakichs cwiczeniach!moze to hula-hop?tylko ze ja nigdy nie potrafilam nim krecic 😭 :p

Dziewczyny zmieniam stopke, tzn wage startowa w stopce, bylam rano na wadze i pokazała dzis 88kg😭.A wczoraj było 87 😭Chyba wiem czemu..wczoraj jeszcze podojadalam rózne smaczne rzeczy z lódowki bo wiedziałam ze od dzis koniec :p :o no to mam za swoje.Takze zmieniłam z 87 na 88...buuuu A moze i Wy sobie poróbcie stopki do odchudzania?? :)

witam:)też zaczynam od dzisiaj jestem juz po dwoch miseczkach:)zupka wyszla calkiem calkiem wrzucilam do niej posiekana swieza bazylie,oregano troche tymianku dzisiaj mi smakuje zobaczymy po 3 dniach..kiepski dzien na rozpoczecie diety mam przeogromnie boli mnie glowa pol nocy nie spalam mlodej pewnie zabki wychodza,pierwsze dwa wyszy jej jak miala 4 miesiace i 5 dni ale wyczulam wczoraj ze u gory cos zaczyna sie robic. achhh poszlabym spac a tyle roboty mam:(:( kawy bym sie napila a nie mozna:(:( no to kasne sobie jakiegos owoca i do roboty. pozdrawiam i cierpliwosci zycze

paula_paulina no pewno ale to dopiero jutro ;p kurcze tylko troszke sie obawiam bo nie przepadam za warzywkami no ale musze dac rade skoro takie są efekty hehe

a jeśłi moge jeszcze spytac to ile czasu jesteście po porodzie? Ja to najbardziej musze zrzucic fałdki z brzuszka bo są okropne no i pupa tez nie taka jaka powinna byc hehe nie wiem czy dam rade bede sie starala ;p dzis mam ochote na slodkie ale sie powstrzymam. Aaaa nie dopisalam ze cwicze jeszcze i biore bio cla ;) zobaczymy jak to bedzie hehe

hej mamuśki!ja miałam cesarke 3 lata temu..przed ciązą waga wskazywala zawsze 70-73 kg, za czorta nie mogłam jej zbić, no chyba katorgami na aerobiku przed moim weselem...w ciazy przytyłam 14,5 kg...karmiłam piersia 20 m-cy....w 1,5 m-ca po cesarce zrzuciłam 25 kg (ciażowe plus dodatkowe) obecnie moja waga wskazuje 64-66 kg, a to juz 3 lata wiec sie ciesze....jezeli moge cos polecic, to co mi pomogło: duże ilości wody niegazowanej,teraz pije tez zielona herbate, częste spacerki z synkiem, dania na parze i ograniczone słodycze, sól, chude miesa, wędliny...niby proste ale jakie skutki przyniosło... powodzenia

No witam:)zjadam zupke jestem po 2kiwi i 2 jabluszkach fee wszystkie owoce jakie mam sa kwasne:( kryzys maly byl jak gotowalam chlopakom obiad nawet nie siedzialam z nimi przy stole ojj boje sie ze nie dam rady:(:(:(:( macie jakies pomysl zeby jutro warzywa lepiej smakowaly??jak bedziecie sobie je przygotowywac?? ja jestem 6miesiecy(19tego stuknie)po porodzie mam 174 wzrosty i rowne70kg nie najlepiej sie z tym czuje taka ciezzzzka,co prawda wkladam juz ciuchy z przed ciazy ale sa lekko opiete a ja chce zeby bylo jak przed ciaza no ale wiek tez robi swoje synka urodzilam w 2000r wiec wage szybko udalo mi sie zrzucic teraz mam 34 lata no i sie naczytalam w necie:(:(ale dla chcacego nic trudnego prawda kobitki??:):)zobaczymy czy bedzie mi tak wesolo za 3 dni:)wytrwalosci zycze.

czesc dziewczyny.. ja już po porodzie 15 miesięcy...karmiłam 4 mies, więc to raczej nie miało żadnego wpływu na utratę mojej wagi:) w ciązt przytyłam 16 kg...później troszkę ubyło, ale ciągle sostałwao mi tak ok 6 kg które za nic nie chciały spasc... i powiem Wam, że tak po 8 miesiacach waga zaczęła spadac. Nie odchydzałam się typu diety mo nie miałam do tego głowy. Częste pobudki do synka, bo do śpiochów nie należy i ogólnie opieka miały na to wpływ. No i oczywisie to co jem...słodyczy nie jadam często, bo to nie ejst moją słabość:) i nie jem zadnych fast foodów ani potraw smażonych....i to chyba pomogłow aha i PAMIĘTAJCIE duzo wody niegaz:) zostało mi jeszcze 2 kg i to chyba w oponce na brzuszku:) ale od kwietnia ruszam na fitness bo nie mam motywacji do ćwiczeń w domu:) Pozdrawiam i życzę aby wszystkie z nas były tak smukłe jak tylko by chciały:)

selena--i jak samopoczucie?lepiej troszke?ja tez miałam kryzys jak gotowałam chłopu obiad:o jak tu gotowac nie próbując? :O Musiałam raz spróbowac zupy ale wyplułam jak tylko sprawdziłam czy wszystko ok:p brunetka--->warzywka moga byc całkiem smaczne :) Ja jestem 4 miesiace bez kilku dni po porodzie:)mi to sie w ogóle całe ciało moje nie podoba :( w wielu miejscach wyglada jakby ktos spuscił z tej skóry wode :( a co do bio cla to tez o tym myslałam, ile czasu juz bierzesz? a jakie ciwczenia wykonujesz?:) Mój dzisiejszy bilans to 4 albo 5 jabłek i 4chyba miski zupy i jogurt naturalny,jak cos to zjem jeszcze miske zupy albo jeszcze jogurt,nie wiem tylko czy przy tej diecie trzeba sie pilnowac zeby nie jesc wieczorem czy mozna??? Ja juz nie moge doczekac sie jutrzejszej fasolki szparagowej :) mrozonka juz czeka w zamrazarce, jutro dzien warzywny bede jesc marchewki surowe i moze gotowane,ogórki kiszone ,fasolke wieczorem ziemniaki i moze cos jeszcze wymysle :) noo i zupe rzecz jasna :P

Właśnie dziś byłam u teściowej i namówiła mnie na dietę proteinową. Słyszałyście o niej ;> wklejam dwa linki: http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/1895-przepisy-w-diecie-dukana-70.html http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=7151&st=435 No i teraz mam problem którą stosować ;p hehe Ahaa i wiecie co wam powiem mam obleśne rozstępy na nogach :/ pupie :/ boczkach :/ i nawet tuu sprzodu brzucha ;( są okropne.. a przytylam tak malutko.. ehh znacie jakies dobre kremy? paula_paulina wydaje mi sie ze potrzeba trooszke czasu i wszystko powoli wroci do normy :) cla dopiero zaczelam w sumie jakis tydzien temu lepiej mi pasowalo aqua slim nie mialam po tym ochoty na slodkie :) i jak skoncze cla to biore sie za aqua i juz zostaje przy tym hehe :) a co cwicze? dziennie 300 brzuszkow :P nie jest zle hehe

witam wieczorna porą jezuu jaki ja mam apetyt tak bardzo bym wszystko zjadla co jest w lodowce nawet cos co nie szczegolnie mi smakuje wszystko oprocz tej zupy:(kurcze troche nie pomyslalam bo diete zaczelam w dzien miesiaczki:(:(i nie najlepiej sie czuje i teraz zastanawiam sie co jest przyczyna miesiaczka czy jedzonko:( brunetka6 300 brzuszkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szok!!!gratuluje!!!! ja robie rano 60 pozniej wibruje sie pasem pol godziny o ile corcia mi pozwoli:)po jej drugim sniadanku (okolo11) ide na godzinny spacer szybkim krokiem jak juz dojdziemy do parku to wiadomo wyciagne ja z wozka pokarze troche swiata:) na kolejne cwiczenia mam czas po 22 jak dzieci juz w lozkach wszystko porobione ale zrobie 50 i dalej ruszyc sie nie moge kregosup mnie boli...ale zmotywowalas mnie:):)postaram sie robic je czesciej:) o diecie proteinowej niestety nic nie slyszalam:( paula_paulina-no ja tez fasolke bede miala:):)w ogole dalam cala liste mojemu zeby mi rano kupil:):)ale do tego brokuly,kalafior zielony ogorek..cos wymysle:):)ale co ja chlopakom zrobie na obiad??heheh cos nie dobrego zeby mnie nie kusilo:):):)

Powodzenia dziewczyny. Ja w diety nie bardzo wierze a moze po prostu jestem za leniwa i wygodna aby jakas przestrzegac. Kiedys wystarczylo mniej jesc i duuuuuzo cwiczyc. Staram sie jesc razem z coreczka 5 malych posilkow dziennie, nic po 19 (co jest oczywiscie niemozliwe dlatego wybieram same owoce). No i przynajmniej 3 razy w tygodniu fitness plus raz sauna. Co do skory to od dnia porodu a wlasciwie od dnia kiedy dowiedzialam sie o ciazy, zaczelam namaszcac sie roznymi kremami. Tak, caly czas cwiczylam i cwicze ale kremy, oliwki, balasmy duzo mi daly. doszlo do tego, ze prawie na kazda czesc ciala mam osobna tubke :/ Cwiczycie brzuszki, to swietnie! A jak wasze biusty? O moim na razie nie bede pisac :/ chociaz nie jest tragicznie ale nie jest to, co bylo...

hej kobietki :) ale fajnie weszłam dziś na wage a tu 86,8 :D a wczoraj było 88,3 :o wiem ze nie powinnam była dzis od razy wlazic na wage ale ciekawosc mnie zzerała :o wiem ze to tylko woda ale dobre i to:) dzis juz zjadłam marchewke surową i fasolke szparagowa :) jak na złosc mam teraz wielka ochote na jabłko :o a wczoraj wieczorem miałam ich juz dosc .Dzis niestety nie mozna jesc owoców :( dziewczyny!!!! ZNACIE JAKIES DOBRE CIWCZENIA NA PUPE???:D brunetka-- ooo widze stopke do odchudzania :) super:) popatrze potem na te diete proteinowa, nic o niej nie słyszałam jeszcze.Ja tez mam nadzieje ze zmieni mi sie jeszcze to ciało bo jest masakra :o najbardziej przeraza mnie pupa :o Ja narazie na rozstepy stosuje 2xdziennie eveline serum 3d spa czytałam o nim pochlebne opinie.Kurde 300 brzuszków WOW!...gratulacje, jestem pod wrazeniem :)a jak i gdzie robisz te brzuszki? co robisz ze stopami?ktos czy trzyma czy masz jakis sprzet? selena ja tez wczoraj byłam głodna ale wieczorem opchałam sie jogurtem natur i nie było zle, nalałam sobie miske zupy ale nie mogłam zjesc nawet pół miski :o dziś tez juz nie mam na nia ochoty :o wiesz wyczytałam ze dzis nie powinno sie jsc grochu fasoli a fasolka szparagowa to troche cos w ten desen...ale co tam w nosie mam :p zaraz sobie zrobie gotowana marchewke:) oki a ja wierze w diety...szczerze mowiac, ja tak sama z siebie nie moge sie nigdy zmobilizowac a jak mam narzucone regulu, menu to jest łatwiej,potem jak sie zołądek skurczy i przyzwyczaje sie do glodu to latwiej jest samej sie kontrolowac:) co do biustu...jestem załamana swoim. moj biust juz w chyba w 3 miesiacu ciazy tak mi urósł ze musiałam kupic staniki 2 rozmiary wieksze, po porodzie zrobil sie jeszcze wiekszy choc pokarmu nie bylo zbytnio, teraz mala je tylko butle mam nadzieje ze biust zmaleje :) musze tez zaopatrzyc sie w jakis kremik do biustu dobry,a moze Ty cos polecisz?:) no to powodzenia, kochane :) ide zrobic herbatke małej i sobie marchewke🖐️