Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem taki mam

Mąż obrażalski, co robić?

Polecane posty

Gość problem taki mam

Mój mąż często obraża się na mnie z byle jakiego powodu. Potrafi całymi dniami się nie odzywać. Żadne próby rozmowy nie dają skutku, często przepraszam chcąc się pogodzić ( biorę nawet winę na siebie, mimo że nie zawsze uważam że to był mój błąd) a on nadal się nie odzywa. Dwa dni temu się obraził, bo zakryłam monitor w trakcie pisania maila do znajomej, nie chciałam żeby przeczytał - nie to że mam coś do ukrycia, po prostu uważam że każdemu należy się prywatność. Nie odzywa się do dziś. Przepraszałam- bezskutecznie. Już nie wiem co robić. Poradźcie coś!

nie przepraszaj w kółko, nie próbuj go zagadywać, bo jemu to się pewnie nawet podoba. przeczekaj, jemu się znudzi w końcu takie obrażanie. mówię Ci, bo znam to z autopsji

Gość tez sie nie oddzywaj
i na przetrzymanie:D

Gość 12345654321
JA powiedzialabym ze to ja oczekuje przeprosin za taka sytuacje. Co to ma byc ze on szpieguje co i do kogo piszez - tzn zakladam ze szpieguje skoro zakrywasz bo moj maz jest w pokoju kiedy ja cos do kogos pisze ale nie zakrywam bo nie musze wiem ze on szanuje moja prywatnosc i nie zajrzy. P.S. A zanim bralas slub nie okreslilas swoich granic prywatnosci ?? Przeciez to jedna z podstaw zanim powie sie tak. Przed slubem naprawde trzeba mase rzeczy uzgodnic mase rzeczy omowic pokazac na co sobie pozwolimy a czego nie tolerujemy. Przedewszystkimn nalezy sie bardzo dokladnie poznac.

Gość jujoo
Obrazanie sie to zwykle manipulowanie czlowiekiem i jak widac odnosi skutek, bo ty przepraszasz faceta za jego niedojrzale zachowanie:O:O

Gość mam problem taki
Mieszkaliśmy ze sobą przed ślubem 3 lata, więc dosyć dobrze się poznaliśmy. Nie było wcześniej w kwestii prywatnej korespondencji żadnych problemów. Tylko wydaje mi się, że to już nie chodzi tu o tą sytuację, akurat ten pechowy mail, ale o to, że ostatnio się zachowuje tak jakby tylko szukał pretekstu do obrażenia się. I cokolwiek by nie było powodem, to zawsze zachowuje się tak samo.Już sobie nie radzę z tym jego zachowaniem. Nie cierpię jak mnie ktoś ignoruje. Dziwię się, że dorosły prawie 30letni facet zachowuje się jak dziecko.

Czy Twój mąż jest rakiem ? Bo one są niesamowicie obrażalskie. Mam takiego w domu. Kiedyś tez przepraszałam, co okazało się moim błędem, bo wcale nie było lepiej. Teraz biorę go na przeczekanie. Wiem, że potrzebuje czasu, by mu się odwidziało. Taki typ, nic nie zmienisz.

Gość ijkl
U nas to ja byłam taka obrażalska. Przestawałam się odzywać z byle powodu. Najlepszym sposobem na mnie było to, gdy mąż wyśmiał moje zachowanie i zachowywał się tak, jakby w ogóle go nie obchodziło czy ja się do niego odzywam czy nie. Ja wtedy zobaczyłam, że na mnie świat się nie kończy i nikt nie będzie przejmował si.ę moimi humorami.

Gość mam problem taki
Jest Wodnikiem. No spróbuję to jakoś przetrzymać. Już na pewno nie będę go dziś przepraszać. Chociaż on jest twardy i potrafi tydzień tak się nie odzywać.

Gość terencia
panna/znak zodiaku/,chyba jest najgorsza w obrażaniu.z wiekiem jest jeszcze gorzej

Gość Żona Obrażalskiego
Trzydzieści lat żyję z Panem Obrażalskim.O wszystko. Nigdy nie wiem kiedy i o co.Obrażony tydzień, dwa, kiedyś nawet dwa lata. Nie ma siły na takiego. Przeczekuję. Próbowałam wszystkiego. Żarty odpadają. Przepraszanie (nie wiadomo za co) czasami skutkuje (należy przepraszać długo i do skutku, po to żeby usłyszeć ,że to moja wina). Jedyna rada to zostawić Pana Obrażalskiego samego, bo zmarnuje Tobie życie. Dla mnie już za późno na to, ale innym kobietom radzę: uciekaj póki czas .Zmień na inny model. Życie nie jest warte takiego poświęcenia.

Gość toyota 34
obrazanie sie jest rodzajem szantazu emocjonalnego. Moja rada , dac nauczke i tez zaczac sie obrazac. Jesli ktos notorycznie sie obraza to swiadczy o jego niedojrzalosci, albo sprawia mu to przyjemnosc i satysfakcje. Nie wolno szukac ciagle winy w sobie chyba , ze powinnismy przeprosic. Dac nauczke i zaczac ignorowac takie zachowanie, nie dac sie szantazowac z byle powodu milczeniem i ignoranja. Dorosli rozmawiaja bo tak sie rozwiazuje problemy.

Gość gość
Zrob tak samo .....nie sprzataj,nie gotuj, zrob sobie wolne........bo przeciez sam wybral!Zacznij sie liczyc dla siebie,bo ten Twoj maz chce cie zdominowac.......za chwile bedziesz przepraszac go ,ze deszcz pada....kopa w d**ę mierz ta sama miarka....ja tak zrobilam pare lat temu........wojowal i sie poddal :) :P :D SERIO

Gość mamy podobny problem
Moj maz tez sie lubi obrazac to wodnik ,nie wiem czy ma to cos wspolnego ze znakiem zodiaku.Ale wczesniej bywalo tak ,ze za kazdym razem szlam do niego pierwsza,nie zaleznie czy powodem jego obrazalstwa bylam ja czy on sam .Obraza sie o blahostki,nawet o slowo ktore do niego powiedzialam .a ktore mu sie nie spodobalo.Dodam ,ze w domu zachowywuje sie w stosunku do mnie i dzieci jakbysmy go irytowali,jest czasami nawet nieco bezczelny ,ale tylko wtedy gdy jest zly.Poza tym jest kochajacym ojcem i mezem .I jak go tu zrozumiec.Kiedys bardzo mnie to jego zachowanie smucilo,a dzis no coz obrazam sie na niego ,stosuje jego bron,i wiecie co nawet nie musze gotowac mu obiadkow,Dzieci sa juz dorosle wiec nie musze sie martwic, ze beda glodne.Ograniczam sie do minimum w obowiazkach ,oprocz pracy ,codziennym posprzataniem mieszkania nie robie nic.Odpoczywam ,ogladajac zalegle filmy,lub czytajac ksiazke.Wiem ze mu sie odmnieni ,przyjdzie i tak pogodze sie i tak z nim .ale zanim to zrobie uslysze ode mnie niezle kazanie, o tym jakim jest niedojrzalym facetem i ze teraz bede zachowywac sie jak on .Dodam ze jego mama zachowywala sie w ten sam sposob.