Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytambomizlestraszniezle

pocieszcie mnie-dom

Polecane posty

chcemy wizasc kredyt na dom ,czy ktos z was ma tez jakiej wysokosci na ile lat i ile placicie miesiecznie. chce wizasc kredyt na 30 lat -300tysile bede musial placic na miesiac

Gość ja powiem tak .....
no wiesz nikt Ci tutaj raczej konkretnie nie doradzi to Ty z mężem musicie wiedzieć czy stać Was na taki kredyt i czy dacie radę co miesiąc spłacać taką ratę ...chociaż jak to w życiu bywa dziś mam jutro mogę nie mieć no ale bez ryzyka domu nie będzie

Gość osflosls
ja osobiscie nigdy bym nie brala kredytu na tak dlugi czas,to nie rok nie dwa a 30 lat,mozecie stracic prace,roznie moze byc,a potem narosna odsetki iz czego splacac?ja jestem przeciwna

Gość hmm małżeństwo to wspólne
przede wszystkim ważne jest to ile zarabiacie i czy w ogóle jakikolwiek bank da wam kredyt w tej wysokości. Czy jesteście wiarygodni dla banku

to jest tak ze od roku zarabiamy 20-25tys miesiecznie wczesniej bylo 5-6 a nawet 2 tys ,mamy firmy a wiadomo ze w firmach jest roznie raz lepiej raz gorzej dlatego boimy sie brac kredytu... bo nie wiadomo oc bedzie za kilka lat..:(

Gość do osoby o nicku
to zalezy ile zarabiasz ale zdaje sobie sprawe ze ty niewiele dlatego mozesz postawic co najwyzej fundamenty pod karton od telewizora 40 calowego :D

Gość 12345654321
300 tys?? A ile Ty zarabiasz ze bedziesz miec zdolnosc kredydowa na 300 tys?? Wszystko zalezy od zarobkow od ilosci osob w gospodarstwie od tego jaki masz wlasny wklad czy raty malejace raosnace itd. Bozesz idz do banku i popytaj bo mozliwe ze tak wysokiego kredytu nie dostaniecie.

Gość hmm małżeństwo to wspólne
jeśli zrabiacie tyle od roku, to po co kredyt? Sami już uzbieraliście potrzebną sumę

nie uzibieralismy bo mieliszmy mieszkanie na kredyt 90tys ,kupilismy samochod i wiele innych rzeczy musielismy posplacać...

Gość 12345654321
20-25 tys miesiecznie?? przeciez mozecie zyc za 5 tys i reszte odkladac. Po co wam kredyt??? 1.5 roku i macie te swoje 300 tys

pytam sie o to czy brac kredyt a nie za ile mamy zyc...

Gość brqsl
przy takich zarobkach chcecie brać kredyt? Budować systemem gospodarczym. Może potrwa to trochę dłużej ale "zaciskając pasa" i inwestując ok. 20 tyś. miesięcznie w dwa lata macie wykończony domek w normalnym standardzie. Jeżeli stać Was na dłuższe wykańczanie (mieszkanie w jednej kondygnacji i kończenie drugiej) to po dodatkowym roku macie już super chałpę. brqsl

Gość duzo nie wiem
moi rodzice wzieli kredy 100,000 na 20 lat i placa 920 zl. miesiecznie,ale kredyt nie byl na dom tylko na inwestycje bo zakladali wlasny interes.

Gość 12345654321
No jasne wezcie kredyt na 300 tys dzis macie firme a jutro nie przeciez jakos splacicie ten kredyt nie majac kiedys z czego zyc po co nauczyc sie zyc rozsadnie i odlozyc w te 1.5 roku musicie miec na juz i na hurra bez zabezpieczenia powodzenia hahaha ..... Ludzie niczego sie w zyciu nie ucza ......... nie wazne co bedzie jutro wazne co jest dzis bo mam firme kim to ja nie jestem wiec musze miec dom zaraz teraz ale ze moze kiedys nie bedzie mnie stac na kromke chleba bo firma upadnie juz nie mowiac o splacie kredytu to nie wazne .

Gość na tą sumę
wcale nie trzeba mieć dużej zdolności kredytowej, Znajomi wzięli 320 tys. Oboje mieli po 1,500zł na umowie zarobki

Gość ja powiem tak .....
ja też uważam że skoro Wasze dochody są tak duże to nie powinniście ładować się w kredyt przez rok odłożyć na początek a później budować dom na bieżąco