Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkajajkas

ile płaca na urlopie wychowawczym jak ma sie umowie na 1/2 etatu?

Polecane posty

Gość jkajajkas

Gość jkajajkas
Moze ktoras z was ma taak umowe i teraz wychowuje dziecko?ja mma taka umowe,ale pracuje czasem i caly etat nigdy pol etatu,nie wiem jak t sie ma placy na macirzynskim

Gość jkajajkas
szkoda ze dziewczyny nie wiecie

Na wychowawczym zawsze płaca niezmienna stawke 400 zł + rodzinne, o ile dochód na osobę nie przekracza chyb a508 zł na osobę, ale nie jestem pewna tej stawki

Gość jkajajkas
teaz tak myslam ze na wychowawczyn jest niezmienna stawa,ale na macierzyskim nie wiesz ile dostane?

Gość jkajajkas
szukalam na forach,nie ma nic o 1/2 etatu,nie wiem czy nie dostane tylew co dostaja kobiety na calym etacie,tylko ze ja mialam tylko taka umowe a pracwowalam wiecej,wiec wieciej milam godzin i za kazda godzine dostawalam kase

Wiesz co, ja mialam taka sytuacje, ze pracowałam na 1/2 etatu i bylam na macierzyńskim, ale to było kilka lat temu i nie pamietam :O Kojarzy mi sie, ze chyba srednia z 3 ostatnich miesiecy, ale pewności nie mam.

Gość odpowianam____ja
średnia z ostatnich 12 miesięcy - jestem na bieżąco więc wiem.

Gość jkajajkas
o to fajna informacja,czyli nie mam sie co martwic,a mozesz mi poiwedziec jak to jest jeszcze ja mam umowe na czas okreslony i jak urosze dziecko,to umowe musze mi przedluzyc do czasu skonczenia wychowawczego? z gory dzieki za informacje

Gość jkajajkas
Koleznako odpowiadam ja:) czyli nie jest to zle dla mnie jak mam tylko tak umowe ale godzin mam wiecej,bardzo mnie to cieszy:) nawet nie wiem jak sie ciesze

jesli np. urodzisz teraz, idziesz na macierzyński, po macierzyńskim mozesz skorzystac z wychowawczego, ale tylko do konca umowy, jeśli np. masz do grudnia, to wtedy konczy sie wychowawczy.

Gość jkajajkas
ale jaja ale moge spokojnie wrocic do pracy? nie zwolnia mnie?

Gość 11021985
jesli pracujesz na pól etatu i zarabiasz np 1000 zl gto dostaniesz 80% tego wynagrodzenia a co do zasiłku to dochód niemoże przekraczc 504 zł na osobe

No co wy, przeciez urlop wychowawczy jest bezpłatny, pieniadze dostaje sie tylko na macierzyńskim, a na wychwawczym tylko zasiłek jak sie nie przekroczy ok 500 zl na os w rodzinie...