Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slawietta

ile miesiecy mialy wasze dzieci jak zaczełyscie podawac mleko krowie ?

Polecane posty

Gość slawietta

bo tak sie zastanawiam od kiedy moznaby juz je podac dziecku ?

Moj synek jak miał 1,5 roku to pił maslanke,jadł naleśniki na normalnym mleku...ale pije dalej modyfikowane..bo lubi:))

A czemu nie? Bo to od krowy zdrowsze? Wiesz co jest w paszy dla takiej krowy? Ja wiem i jestem za modyfikowanym...

Gość zapoznaj się z tym artykułem
mleko krowie nie może być podstawą diety małego dziecka najwcześniej po ukończeniu 12 miesięcy, a najlepiej jak skończy 3 lata przeczytaj to koniecznie http://www.faceci.com.pl/mleko.html

Gość mleko mleczko
6-7 miesiecy, teraz ma rok i pije na zmiane z modyfikowanym-ale glownie na nim przyrzadzam np. owsianke czy kasze manne a modyfikowane do picia lub...kiedy zalezy mi na czasie ;) Kupuje mleko organiczne(nie mieszkam w Polsce), niehomogenizowane wiec nie obawiam sie paszy ani pastwisk :)

Gość mleko mleczko
akurat u nas lekarze doradzaja przygotowywanie potraw na mleku krowim od 6 miesiaca zycia, natomiast do picia mozna podawac po ukonczeniu 12 miesiecy. Na bilansie 8-miesieczniaka zostalam zapytana czy dodaje juz mleko krowie do posilkow :)

Gość slawietta
piszcie dziewczyny bo jestem ciekawa , moja corcia ma 10 miesiecy i pije bebilon pepti 2 , jeszcze nie pytalam pediatry do kiedy bede musiala go stosowac natomiast moj pierwszy synek byl na proszku tylko do roku a potem juz krowie bo ja bylam wtedy w usa i tam tak zalecali ( mleko dostawalam za darmo tylko do roku )

ja tez nie mieszkam w Polsce :) wychodzi na to, ze tylko w Pl karmi sie dziecko modyfikowanym do 3 rz. jak dla mnie to zbedny wydatek :O ja nie twierdze, ze z dnia na dzien zaczne dziecku podawac tylko i wylacznie krowie, ale kaszki itp bede przygotowywac wlasnie na krowim :) (oczywiscie jesli dziecko bedzie je tolerowalo, ale to inna sprawa)

Gość mama z irlandii
ja nie będę podawać do 3 lat mleko krowie obciążą nerki i wątrobę dziecka mleko krowie jest dobre dla cielaków a nie dla tak małych dzieci. Ale każdy robi jak uważa.

Gość mleko mleczko
ja w UK,ale tutaj akurat nie mam mleka za darmo :) Ja kupuje akurat dosyc drogie (ponad 8 funtow za 600 g mleka nr 3, nr 1 i nr 2 byly drozsze)i sprowadzam go na zamowienie. Wiec spory wydatek odpadnie

Gość 12 miesięcy czyli 1 rok

Gość a kiedys my pilismy takie mlek
o i co kazda z nas ma chore nerki, watrobe czy co tam jeszcze/??/ Ja i moji bracia jestesmy wychowani na krowim mleku swiezutkim :D i zadne z nas na nic nie choruje, wrecz przeciwnie w zyciu nie mielismy problemu z kosciam. Raz tak sie wywalilam, ze myslam, ze juz po nadgarstku, a tu co na zbiciu sie skonczylo takie swietne kosci mam- jak krowie ROGI :P

Gość malwina...11
Już lepiej podawać kozie, bo krowie jest mocno obciążające i ciężko strawne.

W Polsce zaleca się do 3 roku modyfikowane, bo to jest biedny kraj i dzieci mają tu baaardzo ubogą dietę. Najczęściej codzienny posiłek polskiego dziecka składa się z rzadkiej zupy, banana, jabłka, serka homogenizowanego albo jogurtu, jakiejś kanapki i mleka właśnie. Schemat powtarza się 7/365, odliczając święta. Teraz wyobraźcie sobie skąd niby takie polskie dziecko, karmione jak wyżej, miałoby dostawać niezbędne do prawidłowego rozwoju składniki mineralne i witaminowe? Z kosmosu? :o Suma sumarum: na luksus jakim jest mleko krowie po roku mogą sobie pozwolić ludzie którzy mają kasę na pełnowartościowe różnorodne posiłki dla swoich dzieci.

Ach, zapomniałam jeszcze o kartoflach, marchewce i kaszkach z torebek. Kartofle, marchewkę i kaszki błyskawiczne też dostają. Ale reszta warzyw i owoców, mięs, produktów sypkich i zbożowych jest dla grubo ponad 80% wielką tajemnicą wiary. :o

Gość a kiedys my pilismy takie mlek
gadacie bajki kiedys kazdy pil mleko od krwoy i kazdy zyl, jedli kogiel mogiel i nie bylo samonelli, a przez to zeby wymyslic mleko modifkowane krowwy juz nie jedza zielonej trawiki, bo laboratorium powstalo i dupa krwoei leko stalo sie zle i nie dobre :P to jest czysta manipulacja ludzmi taki matrix :D

Moje nidługo 2 latka a od dłuższego czasu naleśniki na normalnym mleku ;) Ale piją modyfikowane :)

Gość pewnie polecą gromy
ale wypowiem się szczerze syn pije mleko od krowy praktycznie od rodzenia ;)

moj synek juz od kilku miesiecy pije mleko LACIATE 2,5 %, a ma teraz 19 m-cy. Jest zdrowy nie ma zadnych problemow z brzuszkiem, wg mnie mleko modyfikowane jest ohydne, sama bym go w zyciu nie wypila, dlatego od razu po roku zaczelam wprowadzac mleko krowie.

Gość moja ma 13 miesięcy i tez nie
a Wy skąd macie mleko krowie? Bo chyba nie macie na mysli tego ze sklepu w kartonie?:D

mleko krowie wprowadziłam jak mial 2 lata i 5 msieciecy i teraz wiem że duzo za pózno

Gość pokolenie00
Taaa Łaciate UHT czyli woda i nic po za tym

Gość kulka 80
ja wprowadziłam mleko krowie jak córcia miała 7 -8 m-cy, przyrządzam na nim grysiczek , mała chętnie je i nic jej nie ma , kiedys dzieci były wychowywane zreszta ja tez na mleku krowim i były zdrowe, wystarczy zachowac umiar w tym co podaje sie dzieciom , przesadny parasol ochronny tez nie jest dobry dla malucha

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
moja córka ma 3,5 roku i pije Bebiko 4 , nie mam zamiaru dawać jej długoo swiństwa jakim jest mleko krowie

Gość mamam malinkii
Moja corcia za 3 dni konczy rok.Od miesiaca czasu zaczelam wprowadzac jej mleko krowie.Stopniowo jej daje.Moja corka je normalnie nan 3R 2 razy dziennie.I 2-3 razy w tyg. dostaje kaszke manne na mleku krowim.I jest ok.

ja mojemu podawałam juz od roku, wczesniej wprowadziłam serki homo i nic mu nie było wiec od roku po konsultacji z pediatra wprowadziłam mleko krowie łaciate 2%