Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinna_31

kochani, dlaczego w taki sposób niektorzy załatwiaja reklamacje?

Polecane posty

Gość ewelinna_31

Prowadzę DG, sprzedaję ciuchy na Allegro w ogromnych ilościach i od czasu do czasu zdarzają się reklamacje. Zastanawia mnie, dlaczego niektórzy są tacy napastliwi. Dziś dostałam maila obraźliwego, w którym ktoś nazywa mnie oszustką, złodziejką itd. Nietrudno zgadnąć, że po takich tekstach również stałam się źle nastawiona do tej osoby i zapewne reklamacja będzie szła jak po grudzie. A dla kontrastu - jakieś 2 tyg temu otrzymałam bardzo miłego maila, gdzie kobieta opisała wadę ubrania, grzecznie poprosiła o odpowiedź, cały jej list był w bardzo przyjaznym tonie (typu "wszyscy jesteśmy ludźmi, rozumiem że zdarzają się pomyłki"), dzięki czemu byłam nastawiona do niej równie przyjaźnie, błyskawicznie przyjęłam reklamację, zwróciłam pieniądze, wciąż wymieniałyśmy sympatyczne maile a na koniec dałyśmy sobie po pozytywie za przyjemnie przeprowadzoną transakcję (chociaz nieudaną). Czy tak trudno niektórym być po prostu miłym, nawet w delikatnej sprawie jaką są reklamacje? Przecież to też dla dobra osoby która stara się o zwrot gotówki - Sprzedający będzie znacznie bardziej przychylny, jeśli nie będzie obrażany.

Gość wiesz co moja nauczycielka
była zdziwiona, wręcz zszokowana, że ją przepuściłam w drzwiach - a Ty się dziwisz? teraz chamstwo i agresja to norma, trzeba się przyzwyczajać. Napisałam "nauczycielka" - ale jestem dorosła, nawet mocno :-)

Gość 24234234234
No tak już jest że ludzie są chamscy, a gdy są wściekli, to sądzą że mają prawo bezkarnie dac upust emocjom.