Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gryssaz

Mama: najlepiej jakbyś w ogóle nie wracała do domu. Co robić?

Polecane posty

Gość gryssaz

W domu jestem na weekendy tylko. Na każdy weekend. A tu dziś wyskok z takim tekstem. Co zrobić?

Gość scena z życia
może chodzi o to ,że traktujesz dom jak hotel , darmową pralnię ? Może przyjeżdżasz do niego tylko po to ,żeby coś z niego zabrać a sama nic do niego nie wnosisz ?

Gość gryssaz
Powiedziała, że przyjeżdżam i wszystkich terroryzuję. Chodzi zapewne o to, że mam spięcia z bratem, który nie jest niewiniątkiem, ale później wszystko zwala na mnie. Myślałam, że jak będziemy starsi to się już skończy. Nie wiem co mam teraz robić. Najchętniej wróciłabym do siebie i już nie przyjeżdżała. Ale tak zrobić nie mogę, bo coś mnie tu trzyma do piątku. Poza tym jeśli będę chciała wprowadzić w życie jej słowa to mi nie pozwoli i zrobi awanturę z tego.

Gość batrae
może byś porozmawiała z mamą albo przytuliła, zapytała co u niej a nie traktowała ich jako podporządkowanych twoim żądaniom.

Gość scena z życia
to musiciez bratem niezłes szopki odstawiać ,ze mama ma tego dośc . A dlaczego tak sie czepiasz brata ? - w końcu on ma rodziców , niech oni zajmują sie jego wychowaniem Po ile macie lat ?

Gość gryssaz
U niego wszystko załatwia płacz. Przecież ja nie będę płakać po to żeby się jakoś obronić. On jest młodszy ode mnie 6 lat, a ja mam 17. Zawsze było tak, że on załatwiał każdą sprawę bekiem. Wydaje mi się, że to chodzi właśnie o to. Ja rzekomo robię jemu na złość. Kolejny przykład- braciszek sam lekcji nie odrabia, bo został nauczony, że ma już gotowe przez mamusię. Mama oczekuje ode mnie, że gdy jestem w domu to ja będe odwalać za niego całą robotę. Jak wytłumaczyć, że robi źle?

zapytaj mame, czy mature tez za niego napisze i na sprawdzian pojdzie. swoja droga przechlapane masz, jesli o6 lat mlodszy to pewnie wyczekane dziecko i oczko w glowie mamusi:/

Gość roznica wieku
Masz 17 a zachowujesz się pewnie gorzej niz młodszy brat... wiem bo tez jestem najstarsza. Zamiast kłocić się z bratem, ktory domaga się twojej uwagi, bo za tobą teskni porozmawiałabys z nim, z rodzicami, a nie tylko na pranie i oby jak najszybciej wyjść z domu. Bo może problem tkwi w tym iz widzisz się z rodziną 3 godz a potem kumple ? Napweno bedzie lepiej, tylko musisz przestac krzyczec i zachowywac sie jak dziecko. w twoim wieku jak byłam tez słyszałam takie teskty - a jak patrze na to wstecz - to mama miala racje.