Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karrrinnnaaa22

Znaki syg.drogowe kto mi wyjasni znaczenie sytuacja......

Polecane posty

Gość Karrrinnnaaa22

Zielone światło chce zawrócić ale jest znak zakaz zawracania to czy moge zawrócić?Bo najpierw nalezy sie stosowac do sygnałów świetlnych

Znak ZAKAZ ZAWRACANIA - tzn w ogóle nie możesz na danym skrzyżowaniu zawracać, bez względu na światła.

Gość Karrrinnnaaa22
no dobrze a sytuacja w której jest znak stopu pionowy a ruch jest kierowany śygnalizacja i mam zielone swiatło czy musze sie w takiej sytacji zatrzymywac przed stopem?

Gość nie musisz zatrzymywać się
przed stopem, ale znak zakaz zawracania obowiązuje. Zawracać też nie możesz (mimo zielonego światła) na sygnalizacji bezwypadkowej - chyba że jest ustawiony znak zezwalający na to (na sygnalizatorze świeci się zielona strzałka w lewo i skierowana w dół)

zatrzymujesz się przed sygnalizatorem chyba że: sygnalizacja nie działa ,miga cały czas żółte światło, jest tak zwana dyskoteka (czyli non stop losowo zmieniają się światła) to stosujesz się do znaku i stajesz przed nim jeśli masz stop

Gość cablówka
ni9e na każdych światłach można zawracać a jeśli jest znak zakaz zawracania to nie wolno ci w tym miejscu zawracać ok musisz w pierwszej kolejności patrzeć na sygnalizację świetlną a jeśli nie działa np. to wtedy zawsze w tym miejscu masz znak sotpu lub coś w tym stylu

Gość Karrrinnnaaa22
Czyli jak mam zielone światło a obok znak pionowy stop moge jechac bez zatrzymania?

Gość cablówka
TAK