Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmarzneta na szpikkkkkk

dlaczego mi ciągle jest zimno???co moze byc przyczyną

Polecane posty

Gość zmarzneta na szpikkkkkk

jakich witamin mi brak a moze to ci innego??kto tak jeszcze ma???

Gość Marieta.
Jest ci słabo ? czujesz się senna ? wypisz wymaluj objawy anemiczne . zrób morfologię krwi , tak dla świętego spokoju . a może łapie cię jakieś chorubsko ? Idź do lekarza koniecznie ! a te badania krwi to już na pewno zrób ! Trzym się ciepło ! :)

Gość O proszę....:(
Też tak mam:'( Jeszcze mam bardzo suchą skórę, łysieje i wiecznie jestem blada. Mając 19 lat. Ale wybieram sie do lekarza wkrótce. Oprócz tego może być coś z tarczyca

Gość bambino666666666666666666
jezeli jest ci zimno to moze masz niskie cisnienie, bo nieskocisnieniowcy tak mają

Gość =Ela====
Za temperaturę ciała odpowiedzialna jest przede wszystkim tarczyca, proponuję endokrynologa

ja nie mam tarczycy bo byłam na to badana, ale prawie zawsze mam zimne dłonie.. stopy gdy nie mam skarpet też bardzo często zimne.. ale na ogół dłonie.. myślę że to po prostu słabe ukrwienie..

Gość =Ela====
Problem zimnych nóg czy rąk to raczej odrębna sprawa, tu jest mowa o ogólnej temp. ciała. Temperaturę powinno się mierzyć zaraz po przebudzeniu i najlepiej pod językiem lub doodbytniczo, pod pachą nie zawsze jest dokładne

Gość raczej chora tarczyca
poczytaj sobie objawy: sucha skóra, wypadające włosy, odczucie zimna, anemiczność sugerują niedoczynność tarczycy zrób badania z krwi

O proszę....:(... umow sie z endokrynologiem. Objawy jak moje... niedoczynnosc tarczycy... u mnie spowodowana guzkiem. Im szybciej tym lepiej :)

Gość Mam niskie cisnienie
lekko zanizony poziom zelaza (biore tabletki) i wiecznie zmarzniete dlonie i stopy i ogolne odczucie lekkiego zaziebienia.Nawet,jak zelazo mam w normie,to i tak jest mi zimniej,niz innym.wiekszosci znajomym-niskocisnieniowcom tez jest zimniej i tez maja problem ze zmarznietymi dlonmi i stopami.W rodzinie mam kilka ososb z niskim cisnieniem-ten sam problem.Za to moja mama i babcia sa wysokocisnieniowe i na zimno nie narzekaja.Moga nawet biegac bez kurtek w srodku zimy i jest ok:)

Gość a kuku moze ktoś zajrzy
a mi nie jest ciągle zimno, ale mam ciągle dreszcze wkurza mnie to, siedzę sobie i nagle przelatuje fale dreszczy po sam czubek głowy! czasami nie mogę z tego powodu dlugo zasnąć, dodam, ze nie pomaga ciepłe okrycie one pojawiaja sie nawet, gdy jest mi bardzo cieplutko czy to może być niedoczynnosć tarczycy, mam to już ok roku?!

nikt tak na prawde Wam nie powie co to jest. Nie czekajcie tylko leccie do lekarzy... ja bylam zawsze zmarzluchem, wszyscy sie ze mnie smiali a byli i tacy, ktorym sie wydawalo ze udaje... no i okazalo sie ze tarczyca szwankuje :)

Gość widocznie...
zimne stopy i dłonie to problemy z krążeniem... niewłaściwa dieta. Być może za duży cholesterol, który blokuje właściwy przepływ krwi. PS Wysoki poziom cholesterolu nie jest wcale związany z otyłością, nawet szczupłe osoby mogą mieć za wysoki. Koniecznie zrób sobie morfologię z wynikami HDL i LDL. Dodatkowo proponuję więcej ruchu, ćwiczeń, odrywania się co godzinkę od komputera i zrobienie kilku ćwiczeń, zwłaszcza rozmasować, porozciągać dłonie i stopy.

Może jesz za dużo produktów wychładzających? Wypij herbatę np z rumem a innym razem herbatę z cytryną. Jak ta 2ga cię nie rozgrzeje... To pewnie o dietę chodzi. Poszperaj w google, a na początek nabiał ogranicz. Ja ok. miesiąc temu marzłam notorycznie. W domu 22st. a ja sweter, polar i lodowata. Zmieniłam dietę i niemal od razu jest ok. Oczywiście wyszłam z założenia, że zdrowa jestem (żadne sprawy endokrynologiczne itp).

Gość małta
jezuuu, dziewczyny, moja kolezanka tez ma tak.. czy to oznacza ze w przyszlym tygodniu umrze?

Gość miś TED
brak ci dobrego sexu