Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaskaalo

Dziecko nie chce mi jesc mleka

Polecane posty

Gość Kaskaalo

Witam. Mam corke (6,5 miesiecy) Karmie ja od 1 miesiaca zycia nanem 1 . Od 6 miesiaca zycia zaczelam dawac jej nan2 . Martwi mnie fakt iz zjada mi tylko 100ml 3 razy dziennie. A powinna zjadac 210ml. Ja juz niewiem co robic poradzcie cos

Gość Kaskaalo
zupke ladnie zjada ponad 200ml ale mleko albo kaszki juz nie:(

Mój ma 3 miesiące i je 120ml. Grubaskiem nie jest, ale jest bardzo długi :)

moj synek (8 miesiecy)zjada 180ml jak ma dobry humor ale z kaszka bezmleczna :) Kazde dziekco je ile musi, nie trzeba sie tym martwic :) Moze ma teraz taki okres? Mi maly nie chcial jesc jakis czas w ogole mleka, a pozniej znowu zaczal :) Moze sprobuj podac lyzeczka? Moze zabki wychodza i ja bola dziaselka??

Kaskaalo - podajsz córce 200ml zupki????? Moja zjada ok 80-90 i tyle samo deserku.

Gość Kaskaalo
tak tyle zjada i nie daje na sile

Gość OCH TO MLECZKO
Moja corcia ma podobnie. Teraz juz ma prawie roczek, ale problemy z nlekiem zaczely sie ok 6 miesiaca. na widok butelki doslownie wyla. Ladnie jadla obiadki, deserki, kaszki ale mleka za nic pic nie chciala. Zaczelam jej robic dwa razy dziennie kaszke na mleku. Przez smoczek przestala pic i tylko z kapka/niekapka pila i pije. Obecnie juz nawet tych kaszek na mleku nie chce. Pediatra juz wtedy mowil, ze ilosc zjadanego przez nia mleka jest na dolnej granicy normy (tutaj nie chodzi o wage ale o wapn) i doradzil podawanie jogurtow i serkow. Obecnie to ona je tak - rano jogurt grecki z muesli niemowlecym i owocami (tak jak mamusia tylko ja normalne muesli:), lub tofu z owocami czasem jeszcze uda sie wcisnac kaszke na mleku z owocami. Potem normalnie obiadki, deserki itp. - staram sie przemycac wapn i dostaje np. warzywa z makaronem i mozarella lub posypuje spaghetti zoltym serm lub daje jej bardzo cienkie plasterki parmezanu lub jakis serek homogenizowany - roznie trzeba pokombinowac - wieczorem wciskam jej kaszke na mleku ok 180 lub znowu jakis jogurt. Mleka pic nadal nie chce - kupilam juz nawet waniliowy Nan to tylko rzuca kubkiem. Wybredna co do jedzenia nie jest, jesc lubi tylko to mleko ja tak odrzuca - juz powoli mysle o podaniu krowiego lub sojowego wzbogacanego w wapn.