Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasna cholera mnie trafia

Charles Bukowski i Wojaczek help me ponownie=/

Polecane posty

szukam szukam i szukam i niestety nie znalazlam.A podobno kto szuka ten znajduje;)mam 2 pytania i sa calkiem powazne a brzmia tak:czy Wojaczek lub Bukowski mieli jakies powiazania homoseksualne?jednorazowe albo jakie tam kolwiek,drugie zas pyt to czy Bukowski jest poeta wykletym? z gory dziekuje za odp i pozdrawiam:)

Gość jak wam się kojarzy ladaco
wszystko znajdziesz w googlach :o

Gość Poeta to raczej
Był Wojaczek. Czy Bukowski? Nie sądzę. Czytałem kilka jego książek np Najpiękniejsza Dziewczyna w Mieście,Szmira,Faktotum,Z Szynka raz,Kłopoty to męska specjalność czy Zapiski Starego Zbereźnika i uwiesz to nie była poezja. Raczej rzekłbym proza życia i to ciężka do przejedzenia w swej różnorodności....ale i tak warta przeczytania(ps czasem to nieźle yaya;) ). O "poecie wyklętym"można dyskutować w kontekście Wojaczka i tego co tworzył. Co do jakichkolwiek powiązań osobistych w tym seksualnych między nimi to chmm bardzo wątpię. Natomiast sposób widzenia rzeczywistości jest powiązany.

:)dzieki za odp.Co do szukania w googlach to od tego zaczelam ale nie znalazlam konkretow co do Bukowskiego jako poety wykletego,jedynie natrafilam na sugestie typu "Życie poety wyklętego kultywował współczesny amerykański pisarz i poeta - Charles Bukowski."i na tym sie konczy:/ Wielki dzieki i pozdrawiam:)

Przecież wg. norm nauki zwanej poetyką, Bukowski jest poetą. Na dodatek uprawiającym zaawansowany tumiwisizm wobec świata i dostrzegający mroczniejsze strony życia.